• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

Agrarisch vakblad

Grondig is een agrarisch vakblad met regelmatige publicaties over de agrarische sector. Als een van de agrarische vakbladen in Nederland richten wij ons specifiek op ondernemers en medewerkers in de cumelasector en versterken hen met hoogwaardige management- en vakinformatie. Via de website meldt u zich eenvoudig aan voor de nieuwsbrief, waardoor u te allen tijde op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen.

Grondig: het agrarisch vakblad en de nieuwswebsite voor de agrarische sector

In vergelijking met andere agrarische vakbladen zijn wij uniek in het combineren van informatie als het aankomt op ondernemersvaardigheden en wet- en regelgeving mét het laatste nieuws over gereedschappen, machines, techniek voor het werken in groen, grond en infra. Naast dat wij regelmatig een nieuwe editie van ons agrarisch vakblad uitbrengen, vindt u op onze website het laatste nieuws uit de agrarische sector. De website is hierbij onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Markt & ondernemen: in deze categorie vindt u alle vakinformatie voor ondernemers in de landbouw, veeteelt en tuinbouw. Ook nieuws over de laatste overnames, wet- en regelgeving en economische groei vindt u in deze categorie.
  • Techniek & vakinformatie: in deze categorie worden de nieuwste tractoren en machines gepresenteerd en leest u over de laatste machinale ontwikkelingen in de sector.
  • Reportages: lees en bekijk reportages over evenementen, bedrijven, tractoren en machines in de agrarische sector.
  • Agenda: hier vindt u evenementen die binnenkort plaatsvinden.

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Grondig is een van de vakbladen in de agrarische sector waar u te allen tijde op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in de sector. Schrijf u vandaag nog in voor de nieuwsbrief van Grondig of neem een abonnement op ons agrarisch vakblad. Zo kunt u zich als loonbedrijf blijven mee ontwikkelen met de markt en hier eventueel op inspelen. Voor vragen of opmerkingen over een van de agrarische vakbladen neemt u contact met ons op via  (033) 247 49 50 of vult u het contactformulier op de website in.

Bekijk ook:

Grondverzet | Trends en ontwikkelingen agrarische sector | Mesttransport | CUMELA

Nieuws

Bouwmachines vrijgesteld van regelgeving schoon transport

15 oktober 2018 - Materieel voor de bouw en infrastructuur krijgt niet te maken met nieuwe Europese regelgeving voor schoon transport, de Clean Vehicles Directive (CVD). Het scheelde niet veel of het materieel was ook in deze regelgeving meegenomen. Het Committee for European Construction Equipment (CECE) stelt dat er voor deze sector maatwerk nodig is. De CVD was daardoor niet werkbaar.   

Personeelstekort in het groen. Dit zijn de oorzaken

15 oktober 2018 - Het personeelstekort in de groenvoorziening heeft een nieuwe record bereikt. Toch is dit nog niet het hoogtepunt. Dit blijkt uit de kwartaalmonitor, die CBS opstelde voor de branchevereniging VHG. Jan Vrij, voorzitter van de sectie Grondverzet en Cultuurtechniek, maakt duidelijk dat hier 3 oorzaken voor zijn.        

Ziekteverzuim in jaren niet zo hoog

12 oktober 2018 - Het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland loopt de laatste jaren op. Uit de cijfers van CUMELA Verzekeringen blijkt dat dit ook in de cumelasector het geval is ook al is dit nog lager dan het gemiddelde in Nederland.  

Woelen werkt alleen op zavel en zand

12 oktober 2018 - Het woelen van grasland om een verdichting op te heffen heeft alleen op zavel en zandgrond een positief effect. Dit blijkt uit onderzoek van de WUR en het Louis Bolkinstituut. Op kleigrond is woelen af te raden, omdat daardoor de opbrengst afneemt en de N verliezen toenemen.

Tussenstappen in duurzame alternatieven

12 oktober 2018 - Duurzaam is belangrijk en dus stromen de bezoekers toe op een vakbeurs over duurzame energie en mobiliteit. Waar een genomineerde innovatie voor warmteopslag al bij een cumelabedrijf bleek te liggen. Wij keken rond en merkten dat het moeilijk is om het juiste investeringsmoment te vinden. Want technieken gaan snel vooruit.  

Scania met hybride kraan en laadbak

12 oktober 2018 - AW Groep in Lisse nam afgelopen week de eerste Scania in Nederland in gebruik die is voorzien van een elektrisch aangedreven PTO voor de cabinekraan en het haakarmsysteem. AW Groep kocht de P410 8x4*4 met hefbare en gestuurde naloopas met het oog op de steeds strenger wordende regelgeving voor het werken in binnensteden.

20.000 Giants: Tobroco blijft uitbreiden

10 oktober 2018 - Anderhalf jaar na het bereiken van de 15.000 stuks is bij Tobroco-Giant al de 20.000e machine van de band gelopen. Mede door de aanhoudende vraag naar knikladers, verreikers en skidsteers en de uitbreiding van het aanbod stijgt de productie. Daarom wordt de huidige productielocatie in Oisterwijk geoptimaliseerd en verder uitgebreid.

Bespuiting succesvol tegen maïsstengelboorder

12 oktober 2018 - In Zuid-Limburg hebben bespuitingen geholpen de schade door de maïststengelboorder te beperken. Dit stellen Lei Steins, teeltspecialist akkerbouw bij Agrifrm, en Jos Groten, projectmanager maïs en voedergewassen bij de Wageningen University en Research. Toch kon het niet voorkomen dat er plaatselijk speciale bekken voor hakselaars nodig waren om de maïs te kunnen oogsten.    

Mest uitrijden op klei en veen onmogelijk

5 oktober 2018 - Als de minister vasthoudt aan het verbod op de sleepvoetbemester op klei- en veengrond, dan is het dit voorjaar onmogelijk om in deze gebieden mest uit te rijden. Er komen wel uitzonderingen voor bedrijven die de mest verdund toedienen, maar door het ontbreken van prestatiekenmerken investeert nog niemand in deze technieken concludeert Arie Anker van Sim Holland.

Veertig tons Cat knikdumper

5 oktober 2018 - Cat keert terug in de klasse van veertig tons knikdumpers. Deze week werd de Cat 740 GC geïntroduceerd. Gebaseerd op de vernieuwingen die eerder in de kleinere modellen zijn doorgevoerd.

Pagina's