• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

Agrarisch vakblad

Grondig is een agrarisch vakblad met regelmatige publicaties over de agrarische sector. Als een van de agrarische vakbladen in Nederland richten wij ons specifiek op ondernemers en medewerkers in de cumelasector en versterken hen met hoogwaardige management- en vakinformatie. Via de website meldt u zich eenvoudig aan voor de nieuwsbrief, waardoor u te allen tijde op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen.

Grondig: het agrarisch vakblad en de nieuwswebsite voor de agrarische sector

In vergelijking met andere agrarische vakbladen zijn wij uniek in het combineren van informatie als het aankomt op ondernemersvaardigheden en wet- en regelgeving mét het laatste nieuws over gereedschappen, machines, techniek voor het werken in groen, grond en infra. Naast dat wij regelmatig een nieuwe editie van ons agrarisch vakblad uitbrengen, vindt u op onze website het laatste nieuws uit de agrarische sector. De website is hierbij onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Markt & ondernemen: in deze categorie vindt u alle vakinformatie voor ondernemers in de landbouw, veeteelt en tuinbouw. Ook nieuws over de laatste overnames, wet- en regelgeving en economische groei vindt u in deze categorie.
  • Techniek & vakinformatie: in deze categorie worden de nieuwste tractoren en machines gepresenteerd en leest u over de laatste machinale ontwikkelingen in de sector.
  • Reportages: lees en bekijk reportages over evenementen, bedrijven, tractoren en machines in de agrarische sector.
  • Agenda: hier vindt u evenementen die binnenkort plaatsvinden.

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Grondig is een van de vakbladen in de agrarische sector waar u te allen tijde op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in de sector. Schrijf u vandaag nog in voor de nieuwsbrief van Grondig of neem een abonnement op ons agrarisch vakblad. Zo kunt u zich als loonbedrijf blijven mee ontwikkelen met de markt en hier eventueel op inspelen. Voor vragen of opmerkingen over een van de agrarische vakbladen neemt u contact met ons op via  (033) 247 49 50 of vult u het contactformulier op de website in.

Bekijk ook:

Grondverzet | Trends en ontwikkelingen agrarische sector | Mesttransport | CUMELA

Nieuws

Keuzedeel onderhoud sportvelden en golfbanen gelanceerd

15 februari 2019 - Brancheorganisaties en onderwijsinstellingen hebben voor het eerst gezamenlijk een keuzedeel ontwikkeld. Dick Klop, beleidsadviseur scholing CUMELA Nederland: ’Door deze unieke samenwerking is het keuzedeel onderhoud van sportvelden en golfbanen een compleet en op de praktijk gericht pakket van lesmateriaal en praktijkkennis geworden. Na het afronden van het keuzedeel en de opleiding kunnen de leerlingen gelijk aan het werk als greenkeeper of terreinmeester.’

Sleuven frezen met minigraver

15 februari 2019 - Om het graven van sleuven te versnellen heeft Verhoeven samen met kabellegger Atsa Infra Tel een sleuvenfrees op de minigraafmachine getest. Succesvol, want de combinatie haalde, inclusief het omzeilen van obstakels een snelheid van ongeveer 2 meter per minuut.  

Lemken groeit door

15 februari 2019 - De omzet van Lemken is afgelopen jaar opnieuw gegroeid ondanks lastige markt omstandigheden door de droogte. De omzet bedroeg in 2018 in totaal 380 miljoen euro, wat een groei van 6 % betekent. Het exportaandeel ligt onveranderd bij 77 %.  

Steun voor circulair ondernemen

15 februari 2019 - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start een versnellingshuis Circulaire Economie. Huis is een mooi woord voor een website waar ondernemers met plannen voor circulair ondernemen informatie kunnen vinden over subsidies en eventueel persoonlijk advies van een expert kunnen krijgen.  

Volledig elektrisch aangedreven Toro

11 februari 2019 - Toro heeft de lancering aangekondigd van de Greensmaster eTriFlex, een volledig elektrisch aangedreven greenmaaier die is gebouwd op het bekende Toro TriFlex-platform. Deze machine heeft het voordeel dat hij geen hydraulische vloeistof bevat. Toro gaat hem in twee uitvoeringen brengen, namelijk de 3360 met motor/aggregaat en de 3370 met accupakket.

Amazone-frontframe met Crushboard

15 februari 2019 - Voor de starre compacte schijveneggen Catros Special en CatrosXL met werkbreedtes van 3,00, 3,50 en 4,00 meter biedt Amazone nu een optioneel frontframe met Crushboard. Daarmee zorgen de schijveneggen voor een betere zaaibedbereiding en stoppelbewerking.

Dewulf gedragen drierijige snarenbedpootmachine

12 februari 2019 - Dewulf onthult op de Sima 2019 voor het eerst de gedragen variant van de Structural 30. Met deze machine brengt de fabrikant de allereerste gedragen drierijige snarenbedpootmachine ter wereld op de markt.

Foliebinding voor de Vicon FastBale

13 februari 2019 - Foliebinding is voor het komende grasseizoen volop leverbaar op de Vicon FastBale-non-stop-perswikkelcombinatie. Hiermee speelt Vicon in op de toenemende vraag in de markt naar foliebinding.

Cat verandert functie Joystick

8 februari 2019 - Joysticks die kunnen fungeren als rijhendel, tot op het kleinste model een cabine met airco en op elke machine een ledscherm. De terugkeer van Caterpillar als bouwer van compacte machines gaat gepaard met een aantal voor dit segment unieke ontwikkelingen. Het markeert dat het Cat ernst is om in deze markt ook een belangrijke rol op te eisen.  

Honderd Arocs verzameld

8 februari 2019 - Dit weekend wil Veldhuizen op het Arocs event in Veghel honderd Arocs rijders bij elkaar brengen. Dat lijkt te lukken want vrijdagmorgen stond de teller van het aantal aangemelde voertuigen al op 95. Iedereen die ook nog met minimaal 100 andere Arocs rijders op de foto wil kan zich melden in Veghel.  

Pagina's