• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

Agrarisch loonbedrijf

Bent u ondernemer en eigenaar van een agrarisch loonbedrijf? Wilt u zich graag verdiepen in de agrarische sector? Of wilt u juist op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in deze markt? Dan bent u bij Grondig aan het juiste adres. Op onze nieuwswebsite vindt u namelijk hoogwaardige management- en vakinformatie voor de agrarische sector, waaronder veel informatie over loonbedrijven.

Perspectieven voor een agrarisch loonbedrijf

In de groeiende economie zijn er voldoende perspectieven voor een agrarisch loonbedrijf. Er is namelijk volop werk voor loonwerkers en de resultaten van loonbedrijven groeien. Hier wilt u als agrarisch loonbedrijf natuurlijk ook van profiteren en wilt u met de markt mee ontwikkelen. Daarom schrijft u zich in voor het vlakblad van Grondig. Met regelmatige publicaties over de agrarische sector weet u precies wat er speelt in uw markt en hoe u hier eventueel op in kunt spelen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over het ondernemen in een agrarisch loonbedrijf? Of wilt u op de hoogte worden gehouden over de laatste ontwikkelingen in groen, grond en infra? Meld u dan direct aan voor de nieuwsbrief van Grondig. Als u waardevolle informatie heeft die wij kunnen delen op onze website belt u naar (033) 247 49 50 of vult u ons contactformulier in.

Bekijk ook:

Weg en waterbouw | Roundup onkruid | GWW bedrijven | Cultuurtechniek

Nieuws

Nieuwe Cats in Nederland

20 april 2018 - Zes maanden na de introductie zijn de nieuwe Caterpillar graafmachines ook in Nederland. Tijdens een speciaal VIP evenement konden deze week de eerste speciaal geselecteerde klanten bij Pon in Almere kennismaken met deze nieuwe lijn graafmachines.  

Mini sloop en sorteergrijper

20 april 2018 - Kinshofer heeft de lijn sloop- en sorteergrijpers voor mini graafmachines uitgebreid met twee modellen. Bijzonder aan dit model is de compacte rotator met een lage hoogte.  

Kleine Rototilt

20 april 2018 - Op de Intermat presenteert Rototilt volgende week een nieuw mini draaikantelstuk. Deze krijgt net als de grotere modellen het secure lock snelwisselsyteem en kan worden aangesloten op het ICS systeem van de fabrikant.  

Steeno via Mechangroep

14 april 2018 - De Mechangroep heeft met Steeno een akkoord over de verkoop van de ploegen en grondbewerkingswerktuigen in Nederland. In België, waar Steeno is gevestigd, is het één van de belangrijkste leveranciers van ploegen.  

Mini Waterking

18 april 2018 - Volgende week presenteert Waterking op de Intermat een kleine versie van het bekende concept van de drijvende kraan. De nieuwe mini-Waterking heeft de bovenbouw van een twee tons machine en een diepgang van ongeveer 1,10 meter.  

Meer aandacht voor teken

18 april 2018 - Werknemers weten veel meer over teken dan zeven jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek dat Stigas afgelopen jaar heeft gedaan onder werknemers en werkgevers. Teken blijven echter slachtoffers vragen, want vorig jaar werden ruim 20.000 mensen besmet met de ziekte van Lyme.  

5,35 procent meer loon in bouw-cao

16 april 2018 - De lonen in de bouwsector gaan de komende 21 maanden met 5,35 procent omhoog. Daarnaast komt er aandacht voor de instroom van nieuwe werknemers en gaan werkgevers en werknemers pleiten voor een pensioen na 45 jaar actief werken. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit de deze week afgesloten nieuwe bouw-cao.  

Goed werk in Brabant

16 april 2018 - Het waterschap De Dommel is zeer te spreken over de manier waarop boeren en dus loonwerkers zich houden aan de afspraak over een spuitvrije zone. Nu veel groenbemesters zijn doodgespoten is dit ook makkelijk te controleren.  

Opnieuw tonnen schade door GPS diefstal

13 april 2018 - Afgelopen week is opnieuw een groot aantal GPS systemen ontvreemd op een cumelabedrijf. De eigenaar schat de schade op minimaal twee ton aan apparatuur en stilstand. Het is geen specifiek Nederlands probleem. In heel West-Europa staan machines tijdelijk stil door deze diefstallen.  

Varend materieel moet gecertificeerd

13 april 2018 - Vanaf 1 januari 2019 is voor alle drijvende werktuigen en grote pleziervaartuigen een binnenvaartcertificaat verplicht. Dit geldt voor alle varende werktuigen die cumelabedrijven gebruiken, van maaiboot tot koppelponton. Om tijdig in het bezit te zijn van een certificaat is het verstandig om het werktuig vóór 1 november te laten keuren.  

Pagina's