• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

Agrarisch loonbedrijf

Bent u ondernemer en eigenaar van een agrarisch loonbedrijf? Wilt u zich graag verdiepen in de agrarische sector? Of wilt u juist op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in deze markt? Dan bent u bij Grondig aan het juiste adres. Op onze nieuwswebsite vindt u namelijk hoogwaardige management- en vakinformatie voor de agrarische sector, waaronder veel informatie over loonbedrijven.

Perspectieven voor een agrarisch loonbedrijf

In de groeiende economie zijn er voldoende perspectieven voor een agrarisch loonbedrijf. Er is namelijk volop werk voor loonwerkers en de resultaten van loonbedrijven groeien. Hier wilt u als agrarisch loonbedrijf natuurlijk ook van profiteren en wilt u met de markt mee ontwikkelen. Daarom schrijft u zich in voor het vlakblad van Grondig. Met regelmatige publicaties over de agrarische sector weet u precies wat er speelt in uw markt en hoe u hier eventueel op in kunt spelen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over het ondernemen in een agrarisch loonbedrijf? Of wilt u op de hoogte worden gehouden over de laatste ontwikkelingen in groen, grond en infra? Meld u dan direct aan voor de nieuwsbrief van Grondig. Als u waardevolle informatie heeft die wij kunnen delen op onze website belt u naar (033) 247 49 50 of vult u ons contactformulier in.

Bekijk ook:

Weg en waterbouw | Roundup onkruid | GWW bedrijven | Cultuurtechniek

Nieuws

Mestexport

15 juni 2018 - Artikel over de mogelijkheden voor export van mest naar Tsjechië.

Geen kalenderlandbouw

15 juni 2018 - CUMELA Nederland wil snel duidelijkheid over de nieuwe verplichtingen die voortvloeien uit het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn. De organisatie maakt zich grote zorgen over de maatregelen zoals die nu zijn voorgesteld. Vooral als deze maatregelen worden openomen als resultaatsverplichting vreest zij het ontstaan van kalenderlandbouw.  

Hoogste rechter erkent Richtlijn zorgvuldig grondroeren

15 juni 2018 - De Hoge Raad, de hoogste rechter in Nederland, heeft op 25 mei in een uitspraak rond een kabelschade bepaald dat de richtlijn zorgvuldig graven bepaalt wie verantwoordelijk is voor een onverwachte schade en dat de opdrachtgever de eerste verantwoordelijke is. Een belangrijke uitspraak die direct gevolgen heeft voor volgende kwesties die onder de rechter komen.  

Veehouder moet kwaliteit maken met loonwerker

15 juni 2018 - De veehouderij zal de komende jaren mee voer van eigen land moeten gaan benutten. Dat betekent nadenken over het inkuilen en goed afstemmen met de loonwerker stelt Mark de Beer van Groeikracht. “Want elke snede vraagt een andere behandeling.”  

Diesel blijft duur

9 juni 2018 - De dieselprijs beweegt zich al een aantal maanden op het hoogste niveau in vier jaar tijd. Afgelopen maand was de prijsstijging 4,4 procent ten opzichte van april. Ten opzichte van mei vorig jaar is de prijs zelfs 13 procent hoger.  

Snelle en nauwkeurige machinist

15 juni 2018 - Jarnick van Lenthe (24) uit Dalfsen mag zich de beste graafmachinemachinist van de TKD noemen. Daarom kreeg hij vrijdag 8 juni een taart uitgereikt. Hij bewees zijn kunsten in een soort dokter Bibber spel waarbij hij de ring met een kraan moest bedienen.  

Volvo Penta ook elektrisch

14 juni 2018 - Motorenfabrikant Volvo Penta heeft 2021 als deadline gesteld voor het introduceren van een complete lijn hybride en volledig elektrische aandrijvingsoplossingen. Hoe het eruit gaat zien, is nog niet bekend, omdat één en ander nog in het teststadium verkeert. De fabrikant benadrukt dat de komende jaren diesel- en benzinemotoren nog de norm blijven.

Van der Peet lanceert stalen STAS U-Rockstar

11 juni 2018 - STAS breidt zijn assortiment uit met een nieuw model, de U-Rockstar. Dit is een stalen kipper op het bekende brede onderstel. Hij is te verkrijgen in de normale uitvoering voor bijvoorbeeld zand, grind, grond, puin, maar ook in een geïsoleerde uitvoering voor asfalt.

Köppl Crawler komt eraan

13 juni 2018 - Op basis van de Gekko heeft Köppl GmbH ook een werktuigendrager met rupsonderstel ontwikkeld, de Crawler. Dankzij deze rupsaandrijving kan daarmee met zwaardere werktuigen en onder minder goede omstandigheden worden gewerkt. Uiteraard is de Crawler uitgerust met de bekende snelwissel voor de werktuigen, waardoor deze net zo multifunctioneel is als de bekende Gekko-werktuigendragers.

Eerste Volvo LNG-trucks in Nederland

11 juni 2018 - Sinds kort rijden de eerste Euro 6-Volvo-LNG-trucks in Nederland. Het betreft Volvo’s FH met 309 en 338 kW (420 en 460 pk) die worden ingezet voor zwaar regionaal en internationaal. De nieuwe trucks bieden dezelfde prestaties en rijeigenschappen en hebben een vergelijkbaar brandstofverbruik als de dieselmodellen van Volvo. De CO2-uitstoot van de nieuwe trucks is echter twintig tot honderd procent lager dan die van vergelijkbare dieselmodellen.

Pagina's