Nieuws

Wetsvoorstel kentekening landbouwvoertuigen in januari klaar

14 december 2018 - Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, wil in januari 2019 het wetsvoorstel voor de registratie en kentekening van landbouwvoertuigen naar de Kamer te sturen. Dat bleek op het Algemeen Overleg Verkeersveiligheid van donderdag 13 december. CUMELA Nederland hoopt dat de wet vervolgens zo snel mogelijk door de Tweede Kamer behandeld wordt.

Honderdste Hooby uitgeleverd

14 december 2018 - Onlangs heeft Hobelman Halle de honderdste Hooby, een LC 90 Megatronic 8, geleverd aan Heldens Maaiwerken in Siebengewald. Voor Hobelman en uiteraard ook Heldens Maaiwerken een speciaal moment. Hobelman gaat door met deze compacte specialist en zet tegelijk de nieuwe mobiele variant in de markt. Daarvoor is gerichte belangstelling getoond en de eerste orders zijn al genoteerd.

Gerlasco ontwikkelt recycle-bucket

13 december 2018 - Gerlasco heeft in vier jaar tijd een recyclebak ontwikkeld die als zeefbak (om bijvoorbeeld grond te zeven) én als verkleinbak (om bijvoorbeeld hoogovenslakken te verkleinen) kan worden ingezet.

Grimme by Stanhay op Grimme Technica

10 december 2018 - Om zich sterker te profileren als full-liner voor de vollegronds groenteteelt is Grimme een partnerschap aangegaan met de Britse fabrikant van groentezaaimachines Stanhay. Grimme presenteerde deze stap op de Grimme Technica-dagen. In een aantal landen, waaronder Nederland, zullen ze in de rode Grimme-kleuren en onder de naam Grimme by Stanhay worden aangeboden.

Goodyear Omnitrac met uitgebreidere garantie

10 december 2018 - Het nieuwe Goodyear Omnitrac-programma bevat nieuwe DuraShield-technologie en combineert robuustheid met betere prestaties en een verbeterde loopvlakvernieuwing voor trucks die ook offroad rijden. Reden voor Goodyear om een nieuw serviceprogramma te lanceren plus een garantie voor onopzettelijke schade en loopvlakvernieuwing.

Er komt geen uitstel voor sleepvoetverbod

14 december 2018 - Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, maakt bekend dat er geen uitstel komt voor het sleepvoetverbod. Die uitspraak deed zij tijdens het Algemeen Overleg over het Mestbeleid. Onder meer Cumela Nederland vroeg daarom. Er komt zo snel mogelijk een brief met de uitgewerkte regelgeving. "Die bevindt zich in de afrondende fase", aldus Schouten.

Automatische Cat bulldozer

13 december 2018 - Caterpillar heeft voor zijn D3K2, D4K2 en D5K2 bulldozers een volledig automatisch 3D besturingssysteem ontwikkeld. Met dit systeem wordt de hele besturing van het bulldozerblad geregeld door het Cat Gradesysteem.  

50 occasions bij elkaar

9 december 2018 - De Mechangroep heeft in Boxtel een nieuw occasion center geopend. Hier staan in de toekomst minimaal 50 gebruikte tractoren van alle merken bij elkaar. Deze zijn gebruiksklaar en in de eigen werkplaats gecontroleerd op 47 punten en hebben een volledig bekende onderhoudshistorie.  

Wat kan een cumelabedrijf met data?

13 december 2018 - “Ga samenwerken om de data tot waarde te brengen.” Het was een belangrijke boodschap die meegegeven werd op de sectiebijeenkomst voor agrarische loonwerkers. Op de vraag hoe de data geld kan opleveren bleef het antwoord uit, maar “ook wij zijn gewoon begonnen en nu komen er mooie dingen uit”, zo klonk de boodschap van JoinData.  

Blikvangers op DeLuTa

7 december 2018 - DeLuTa 2018: twee dagen uitverkocht met ruim 6000 bezoeker per dag, circa 60 voordrachten en workshops en 270 bedrijven die zich presenteerden in de hallen. Met daaronder enkele verrassingen. De Duitse loonwerkersorganisatie BLU lukte het weer om in Bremen een puike beurs neer te zetten.

Pagina's