Nieuws

Wat ons opviel op de Agritechnica

17 november 2017 - De Agritechnica is de beurs van de superlatieven. Met een ongekend aantal standhouders, een enorme oppervlakte en ontelbare machines. En ontzettend veel Nederlanders, want telkens hoorde je mensen in je eigen taal spreken. Wij gingen rond en zagen een aantal opvallende noviteiten.

Wat ons opviel op de Agritechnica (2)

17 november 2017 - In dit deel van het verslag van de Agritechnica het nieuws rond de nieuwe shovels, verreikers en andere bijzondere machines.

CUMELA start mestscan

17 november 2017 - Komende week start CUMELA Nederland met de Mestscan. Dit is een interne audit waarbij de mestadministratie en de werkprocedure bij bedrijven worden gecontroleerd op fouten. Het is een eerste stap in de acties om fraude en overtredingen van de mestwetgeving te voorkomen.  

Gemeente moet regie nemen

17 november 2017 - Gemeenten moeten bij rioleringswerkzaamheden veel meer energie steken in een goede voorbereiding. Zij moeten in het voortraject zorgen voor een goede informatie uitwisseling tussen netbeheerders en grondroerders. Door als gemeente de regierol te pakken zijn veel graafschades te voorkomen.

Website Het Nieuwe Draaien

17 november 2017 - Deze week is een nieuwe website gestart over de green deal Het Nieuwe Draaien. Op deze website is allerlei informatie te vinden over mogelijkheden om de CO2 emissie te verminderen bij werkzaamheden in bouw en infra, landbouw en groentechniek.

Toezicht op waterkant

17 november 2017 - Waterschap Aa en Maas gaat dit jaar streng toezien op de grondbewerking langs de waterkant. Wie dichter dan 1 meter bij de insteek een grondbewerking dieper dan 15 cm uitvoert kan een waarschuwing verwachten en bij een nieuwe overtreding een boete.

Apps voor Lemken

17 november 2017 - Lemken gaat een samenwerking aan met het Nederlandse bedrijf AppsforAgri. Belangrijkste resultaat van de samenwerking moet uiteraard een serie apps voor Lemken zijn. Denk aan Apps die helpen bij het instellen van machines afhankelijk van de omstandigheden.

Michelin neemt PTG en Teleflow over

17 november 2017 - Michelin heeft deze week aangekondigd twee bedrijven over te nemen die nu luchtdrukwisselsystemen maken. Het Duitse PTG en het Franse Teleflow worden onderdeel van Michelin, waardoor de fabrikant nu een complete oplossing aan kan bieden voor het realiseren van een lage bodemdruk

Première Herder 1

10 november 2017 - Tijdens de viering van het 70 jarig bestaan presenteerde Herder een nieuwe stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Tijdens de feestavond en volgende open dagen konden de bezoekers kennis maken met de Herder 1. De eerste zelfrijder van het bedrijf. En ook al is het een prototype, hij werd op de eerste avond verkocht.

Agritechnica: Eerste New Holland werktuigen

10 november 2017 - Tijdens de Agritechnica start New Holland met de verkoop van hooibouw- en grondbewerkingswerktuigen onder eigen naam. Het is het directe resultaat van de aankoop van Kongskilde begin dit jaar. De New Holland werktuigen worden via het eigen dealernetwerk verkocht.

Pagina's