Nieuws

Suikerfabrieken starten 11 september

17 augustus 2018 - Suiker Unie heeft besloten de bietencampagne een week later te starten dan oorspronkelijk gepland. Beide fabrieken beginnen nu op 11 september. Met de latere start wil Suiker Unie tegemoet komen aan de wensen van veel telers om de bieten iets langer door te kunnen laten groeien.  

Bruggen werkend houden

6 augustus 2018 - Om de bruggen werkend te houden, houdt Loonbedrijf Sjef Houtenbos in Schagen een aantal bruggen in de Noordkop nat en gekoeld. Dit gebeurt al enkele weken en meerdere malen per dag in opdracht van de provincie Noord-Holland. Het is erg ad hoc werk, waarin binnen een uur na constatering de klus moet zijn geklaard.

Nieuwe New Holland CR-maaidorsers

7 augustus 2018 - New Holland verbeterde zijn maaidorserserie CR Revelation op veel punten. Denk hierbij naast Stage V-motoren aan verbeteringen in het IntelliSense-doorvoersysteem, het IntelliCruise-gewastoevoersysteem en een nieuwe wielaandrijving met een tweetraps versnellingsbak. Daarnaast voegt het merk een kleiner model, de CR 7.80, aan de serie toe.

Ljungby Maskin kantelbare snelwisselaar

7 augustus 2018 - Als reactie op het ‘nieuws’ van de kantelbak van Volvo reageert Werklust dat Ljungby Maskin al een aantal jaren geleden zelf een kantelbare snelwisselaar heeft ontwikkeld en getest in Zweden. De snelwisselaar wordt zoals de rest van de machine gemaakt in de eigen fabriek in Zweden. Deze is leverbaar op alle typen Ljungby. Er zijn er al meerderen uitgeleverd, ook in Nederland.

Scania Driver Competitions in Europa van start

3 augustus 2018 - Scania daagt vrachtwagenchauffeurs van alle leeftijden uit om hun vaardigheden te tonen en deel te nemen aan de Scania Driver Competitions 2018-2019. Vanaf deze maand start de inschrijving. Het doel is om deelnemers uit meer dan 30 Europese landen aan te trekken die strijden om de ultieme hoofdprijs: een nieuwe Scania-truck die de winnaar zelf kan specificeren. In het najaar vindt de Nederlandse nationale finale - met de praktische tests - plaats in Den Bosch.

Fedecom wil snel robuust systeem verkeersveiligheid landbouwmachines

3 augustus 2018 - Fedecom roept de minister van Infrastructuur en Waterstaat op alsnog het gesprek met de branche aan te gaan om knelpunten in het nieuwe toelatingsbeleid van landbouwmachines per 1 januari 2018 op te lossen en meer vaart te maken met een robuust systeem voor de verkeersveiligheid. Hero Dijkema, beleidsadviseur (land)bouwverkeer en vervoer van CUMELA Nederland, raadt cumelabedrijven aan om bij de aankoop te vragen om een goedkeuringscertificaat van de RDW.

Mecalac Group neemt Pichon over

31 juli 2018 - De Mecalac Group zal vanaf 1 januari de productie van de range compacte wielladers van Pichon overnemen. Dit is een gevolg van de strategische keuze van Pichon voor zijn core business, de fabricage van mesttanks en kippers voor de agrarische sector.

Uitbreiding serie John Deere-fairwaymaaiers

1 augustus 2018 - Budgetmaaiers voor klanten die wel de maai-eigenschappen willen van de driewielige John Deere A-serie fairwaymaaiers, maar verder een rechttoe-rechtaan machine willen, dat is wat John Deere realiseert met de nieuwe lijn budget-fairwaymaaiers. Ze komen begin volgend seizoen beschikbaar.

Belangstelling voor lichtere Holmers

30 juli 2018 - Holmer-importeur RosierGreidanus BV uit het Friese Winsum bespeurt een toenemende belangstelling voor de nieuwe Holmer Terra Variant 585 en de nieuwe 435 vanwege hun lagere eigengewicht. Voor de eerste is specifiek belangstelling in grootschalige gebieden voor bouwlandinjectie en voor de tweede voor zodenbemesting in kleinschaliger gebieden. Holmer claimt voor beide met de juiste bandenkeuze op 1,0 bar te kunnen werken.

A. van Zuilen lost scheepsladingen zoet water

27 juli 2018 - De droogte hakt er stevig in en alle records op dat vlak lijken te zijn gebroken of te worden gebroken. Er worden echter ook oplossingen gecreëerd voor allerlei droogteproblemen, zoals dit sprekende voorbeeld van zoet water distribueren op Texel door cumelabedrijf A. van Zuilen in Oudeschild.

Pagina's