Nieuws

Bijmenging in diesel legt motoren stil

17 januari 2020 - De verplichte bijmenging van biodiesel lijdt tot grote problemen in motorsystemen. Dit blijkt uit een onderzoek onder de leden van Cumela Nederland waarover vakblad Grondig vandaag bericht. De biocomponenten kristalliseren en zorgen voor een verstopping van filters en slijtage aan het brandstofsysteem.  Het enige alternatief is volgens specialisten het tanken van HVO een synthetische diesel.  

Acht toplopleidingen bij SOMA College

17 januari 2020 - Acht opleidingen van het SOMA College doen het zo goed dat ze in de studiekeuzegids benoemd zijn als zogenaamde topopleidingen. Daarnaast behoort het college tot de beste bekostigde vakschool in Nederland. Hoewel SOMA blij is met de goede beoordeling geeft ze aan dat dit ook een argument is om hard te blijven werken. 

Mechanisatie Mariënberg verder onder Abemec

17 januari 2020 - Mechanisatie Mariënberg maakt bekend zich aan te sluiten bij Abemec. Vanaf 1 februari verandert de naam dan ook in Mariënberg Abemec. Ook het aanbod wordt dan iets anders. Zo wordt het bestaande aanbod aangevuld met jong gebruikte trekkers en de Abemec-merken Krone, Airmix, Nettuno en Irtec. 

Aanhoudingen GPS-diefstallen

17 januari 2020 - "Dankzij samenwerking rondom de GPS-diefstallen kreeg de politie zicht op dadergroepen en konden er aanhoudingen plaatsvinden" zegt Anton Jansen, voorzitter van het Platform Veilig Ondernemen tijdens een interview met Grondig. Goed nieuws en het bewijs dat alle inspanningen rondom de GPS-diefstallen vruchten afwerpen. 

MAN e-mobily-netwerk opgezet

14 januari 2020 - De MAN-dealers Van Leeuwen Truckservice uit Zuid-Holland, BTS uit Noord-Holland en Wierda Bedrijfswagens uit Friesland zijn nu onderdeel van het MAN e-mobility-netwerk. Deze dealers hebben hun faciliteiten zodanig aangepast en personeel opgeleid dat zij volwaardige service kunnen verlenen aan klanten die met een MAN met elektrische aandrijving rijden.

Dieselhydraulische powerpacks bij Rigter

13 januari 2020 - Rigter handelsonderneming in Eemnes heeft samen met Hemos Machinebouw in Meppel een aantal speciale powerpacks ontwikkeld. De eerste zijn nu via de verhuur in bedrijf, zoals op de foto’s op het project OpenIJ bij IJmuiden. Rigter mikt op een veelzijdige inzet, waarbij speciale klussen veiliger en met minder mensen kunnen worden uitgevoerd.

Speciale editie Fast Fastrac

14 januari 2020 - Om het succes van het behalen van het wereldsnelheidsrecord met de special Fastrac Two van afgelopen najaar te vieren, brengt JCB een special editie uit van de Fastrac 4220 en 8330. Het gaat hierbij om een zeer gelimiteerde serie van 25 trekkers per model.

Intensiever aan de slag met drempelwaarde

17 januari 2020 - Alle partijen die geraakt worden door de stikstofproblemen slaan de handen ineen om zo snel mogelijk een werkbare drempelwaarde neer te zetten. "Dat is nodig want nu slaan we met een klein hamertje op een betonnen muur", aldus Teun Jansen, stikstofexpert bij Cumela Nederland. Dinsdag 14 januari vond daarom het interdepartementaal programma DG-stikstof plaats. Ondanks de goede wil geeft Jansen aan blij te zijn als er eind dit jaar een drempelwaarde ingevoerd is.

NK Veiligste Chauffeur krijgt in 2020 een vervolg

17 januari 2020 - Dit jaar wordt voor het derde jaar op rij het NK Veiligste Chauffeur gehouden. De competitie gaat op 1 april van start en de grote finale vindt op zaterdag 26 september plaats op het TT Circuit in Assen. Deelname staat open voor alle Nederlandse vrachtwagenchauffeurs die in het bezit zijn van een C- of CE-rijbewijs.

Fotoreportage: inspiratiedagen in teken van rust

10 januari 2020 - Het thema van de inspiratiedagen was pak je rust, maar in de praktijk waren de dagen alles behalve rustig, Inspirerende bedrijfsbezoeken, unieke activiteiten in de vorm van grotbiking en yoga en workshops die je een spiegel voorhouden gaven juist veel energie. Want als er rust is kun je pas goed kijken naar wat je aan het doen bent. 

Pagina's