Nieuws

Topcon brengt landbouw en bouw samen

18 mei 2018 - Net als in de bouw gaat Topcon nu ook in de landbouw de gebruikers direct ondersteunen. Daarvoor wordt de importeursfunctie overgebracht van de Mechangroep naar Topcon Nederland. Voor de verkoop blijven bestaande en eventuele nieuwe dealers verantwoordelijk.  

Duurzaamheidsprijs voor Barlo

18 mei 2018 - De Coöperatieve Werktuigenvereniging Barlo in Aalten (Gld) heeft de Agroscoopbokaal 2018 in de categorie Loonwerk gewonnen. De Agroscoopbokaal is een prijs van For Farmers voor duurzame ondernemers. Per categorie wordt daarbij één prijs uitgereikt.  

Slimme loonwerkers gezocht

18 mei 2018 - Het project; Gelders living lab: op weg naar smart farming zoekt loonwerkers die data willen delen over de maisteelt. De projectgroep verzamelt per perceel gegevens over teeltmaatregelen en opbrengsten en wil zo kijken welke teeltmaatregelen helpen om de teelt te verbeteren.  

Speciale Takeuchi op TKD

18 mei 2018 - Verhoeven is erg trots op de speciale Takeuchi die het bedrijf op de stands 5 en 7 kan presenteren tijdens de TKD. De Takeuchi TB225 is speciaal in overleg met Verhoeven door de fabrikant ontworpen.  

Würth versterkt Shop

14 mei 2018 - Op 9 mei vond de feestelijke én bijzondere heropening van de Würth Shop Amsterdam Haven plaats. Würth Nederland BV benadrukt dat het onveranderd sterk blijft inzetten op de rol van de Shops. Ook in onze sector worden die steeds meer gebruikt naast bestellen via de vertegenwoordiger en online bestellen. Würth Nederland BV heeft inmiddels 26 Würth Shops.

Avril bij Van der Haeghe

16 mei 2018 - Met ingang van april 2018 is Van der Haeghe BV uit Geldermalsen importeur van het Franse merk Avril. Deze fabrikant produceert machines voor snelle, niet-chemische onkruidbestrijding voor halfverhardingen.

Doosan af-fabriek met Steelwrist

16 mei 2018 - Doosan gaat populaire mobiele graafmachines nu desgewenst af-fabriek leveren met Steelwrist-tiltrotators. Het gaat om Smart Solutions-opties voor de DX140W-5, DX160W-5, DX165W-5 en DX170W-5. Hiervoor is een brede range SVAB/Steelwrist-opties af-fabriek leverbaar. Doosan wil zo inspelen op deze bijna standaard wens van gebruikers voor dergelijke opties.

Homburg SmartBulb registreert en logt bollen

15 mei 2018 - SmartBulb is door Homburg Holland ontwikkeld voor de registratie van het aantal geplante bollen. De module is geschikt voor planters die zijn voorzien van de recentere Cremer-telsensoren en registreert en logt de geplante aantallen in de daarvoor geschikte Isobus-schermen.

Veel dieselmotoren niet vrijgegeven voor nieuwe brandstoffen

9 mei 2018 - Een groot deel van de machines die in de grondverzetsector worden gebruikt zijn niet vrijgegeven voor het gebruik van de nieuwe dieselbrandstoffen HVO en GTL. Dit geldt met name voor de oudere generatie motoren blijkt uit een onderzoek naar deze brandstoffen dat deze week in Grondig wordt gepubliceerd.

Betere resultaten cumelabedrijven

9 mei 2018 - De cumelabedrijven hebben een goed 2017 achter de rug. Dat blijkt uit de eerste 72 jaarrekeningen die zijn verwerkt voor Cumela Kompas Analyse. Uit deze bedrijfsvergelijking blijkt dat de omzet met 6,6 procent is gestegen en het bedrijfsresultaat met 1,1 procent naar 3,3 procent. De eerste resultaten worden gepresenteerd in het nummer van Grondig dat deze week verschijnt.  

Pagina's