Nieuws

Besluiteloosheid nekt cumelasector

18 oktober 2019 - Nog zes weken wachten op besluiten in het stikstofdossier is te lang voor de cumelasector, stelt voorzitter Wim van Mourik van CUMELA Nederland.  Hij is boos: “Onze bedrijven zitten acuut in de problemen. De besluiteloosheid van de coalitie nekt onze bedrijven. Door hen staan de machines stil en zitten werknemers thuis.”  

Minister moet handelen in PFAS dossier

18 oktober 2019 - De Tweede Kamerfracties van VVD en SGP hebben deze week tijdens het debat over de begroting van het ministerie van I&W kritische vragen gesteld over PFAS aan staatssecretaris van Veldhoven. VVD, SGP en CDA willen dat de staatssecretaris snel maatregelen neemt om het grondverzet en -transport weer op gang te krijgen.  

Grond In Verzet naar Malieveld

18 oktober 2019 - De nieuwe actiegroep Stichting Grond in verzet bereidt een grote actie voor op het Malieveld. De groep wil laten zien hoe hoog de nood is bij grondverzetbedrijven, aannemers en transporteurs. Aanvoerders Arnold Tuytel en Klaas Kooiker wil de politiek vooral laten zien dat deze bedrijven acuut zijn getroffen door de PFAS en stikstofproblematiek. “Onze bedrijven vallen stil en wij moeten mensen de WW in  sturen."  

Nieuwe Bens 300R-rupsdumper

17 oktober 2019 - Kemp Groep lanceert de nieuwe Bens 300R. Een Stage V-motor, grotere pompen en een verbeterde zitpositie zijn enkele kenmerken van deze compleet vernieuwde Bens 300R-rupsdumper, die een laadvermogen heeft van drie ton. De 300R is de zwaarste Bens-rupsdumper in de serie.

Joskin E-Drive

14 oktober 2019 - Zoals wellicht al bekend heeft Joskin samen met John Deere een elektrische E-Drive-aandrijving ontwikkeld. Daarvoor zijn de partners op de Agritechnica beloond met een gouden medaille. Joskin geeft nu de details van zijn oplossing vrij.

Nieuwe Stihl MSA 220 C-B Accukettingzaag

16 oktober 2019 - De nieuwe MSA 220 C-B is de krachtigste accukettingzaag in het assortiment van Stihl. De eveneens nieuwe AP 300 S-accu beschikt over 25 procent extra energie in vergelijking met de AP 300, zodat een opgeladen MSA 220 C-B tot 45 minuten kan worden lang gebruikt. Tot de standaarduitrusting behoren de 3/8” Picco Super 3-zaagketting met volle beiteltanden met een zaagblad van 35 centimeter.

Samson komt met betere NPK-sensor en TG-serie mesttanks

14 oktober 2019 - Samson heeft voor de Agritechnica een zilveren medaille gewonnen met zijn NPK-sensor. De fabrikant zal hiervoor ook een groter aanbod smart farming solutions aanbieden. Daarnaast komt Samson met een nieuwe TG-serie mesttanks. Het gaat om twee modellen met een inhoud van achttien en twintig kubieke meter, die beschikbaar zijn met een gelimiteerd aantal opties.

PFAS-impasse blijft

11 oktober 2019 - Onbevredigend noemt Jan Vrij, voorzitter van de sectie grondverzet en cultuurtechniek, het gesprek met staatssecretaris Stientje van Veldhoven, over de problemen met de PFAS. De staatssecretaris erkende in het gesprek dat er problemen zijn maar legt de oplossing neer bij de gemeenten.  

Cumela onderzoekt effect stikstofproblematiek

11 oktober 2019 - Op verschillende fronten raakt de stikstofproblematiek de cumelasector, maar hoe groot is de impact nu echt? Cumela roept daarom haar leden op om mee te doen aan een spoed-enquête om zo de problemen die er misschien al zijn of dreigen te komen in kaart te brengen. 

Shovel en graafmachine op waterstof

10 oktober 2019 - Maart volgend jaar hoopt Holthausen te beginnen met het ombouwen van een Volvo L50 en een EW150 naar waterstof. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Groningen die zo snel mogelijk helemaal CO2 neutraal wil zijn. De ombouw van diesel naar waterstof gebeurt samen met importeur SMT uit Emmeloord.  

Pagina's