Nieuws

Rijenbemesting met groen fosfaat

16 februari 2018 - Voor bedrijven die vanwege een lage fosfaattoestand van de bodem bij de teelt van snijmais een rijenbemesting willen toedienen is er nu een nieuw alternatief. Groen fosfaat; een mestkorrel op basis van dierlijke mest met een hoog fosfaatgehalte.  

Minder clusteren

16 februari 2018 - Mooi dat staatssecretaris Mona Keijzer onderschrijft dat de overheid moet zorgen dat minder opdrachten geclusterd worden en dat aanbestedingen sneller op de markt komen. Maar, stellen CUMELA Nederland en MKB Infra, dan zal zij er wel op toe moeten zien dat vooral lagere overheden dit ook oppakken.  

Alle Case noviteiten op Intermat

16 februari 2018 - Case gebruikt de Intermat om alle vernieuwingen die afgelopen jaar zijn gepresenteerd aan het publiek te showen. Daarbij wil het merk laten zien dat met Iveco en Iveco Astra er een compleet pakket machines is voor de bouwwereld.  

Toro introduceert Outcross 9060

13 februari 2018 - Een gespecialiseerde trekker voor alle werkzaamheden op sportvelden en golfbanen is waar Toro op inzet met de nieuwe Outcross 9060. Het gaat hier om een lichtgewicht vierwielbestuurde werktuigendrager. Volgens Toro blinkt hij uit in bedieningsgemak, waardoor hij toegankelijk is voor wisselend personeel. Komende zomer wordt hij op de markt verwacht.

Nieuwe Joskin-rioleringswagens

15 februari 2018 - Joskin vult het leveringsprogramma aan met vier nieuwe rioleringswagens met inhouden van 8400, 10.000 en 14.000 liter. Ze zijn geschikt voor onder meer het legen van septic tanks, zelfs als ze niet eenvoudig te bereiken zijn. De wagens zijn daarvoor voorzien van een industriële vacuümpomp. Een hogedrukpomp ontstopt en reinigt drainage- en andere leidingen.

Nieuwe Mercedes-Benz Sprinter gelanceerd

12 februari 2018 - Het design van de nieuwe generatie Mercedes-Benz Sprinter is gebaseerd op dat van de Mercedes-personenwagens. Nieuw is de variant met voorwielaandrijving, die verkrijgbaar is met een nieuwe handgeschakelde zesbak of met de nieuwe negentrapsautomaat. In totaal zijn er 1700 varianten leverbaar, variërend van een sobere uitvoering voor het bouwsegment tot aan een luxe SUV met moderne snufjes uit de Mercedes-Benz-personenwagens.

Gebr. Verkooyen aan de slag met mobiele mix- en pompinstallatie

14 februari 2018 - Voor toepassing in de veehouderij en industrie heeft Gebr. Verkooyen uit Langeweg een grote mobiele (mest)mix- en pompinstallatie in gebruik genomen. Die heeft een reikwijdte van 35 meter en kan worden ingezet voor het mixen en overpompen van mest en het schoonspuiten van silo’s, mestzakken en bassins.

Wet DBA opnieuw opgeschort

12 februari 2018 - Opdrachtgevers en ZZP’ers kunnen tot 1 januari 2020 op de huidige manier blijven samenwerken. Tot die tijd is in elk geval de handhaving van de Wet deregulering Arbeidsrelaties opgeschort. Alleen waar duidelijk sprake is van een dienstbetrekking terwijl er als zzp’er wordt gewerkt kan nog worden opgetreden. Al zal ook dan geen boete worden gegeven.  

Sleepvoet mag nog

9 februari 2018 - Hoewel er al langere tijd wordt gesproken over een verbod van de sleepvoet bemester vanaf 1 januari dit jaar, is er nog steeds geen verbod afgekondigd. Zo lang dit niet het geval is, mag deze vanaf volgende week vrijdag gewoon worden ingezet.

Agrifac; nieuwe fabriek, nieuwe spuit

9 februari 2018 - Dubbel feest bij Agrifac deze week. Niet alleen werd de nieuwe fabriek geopend, ook werd de tweede generatie van de Endurance spuit gepresenteerd. Het toont de ambitie van Agrifac om door te groeien als technologisch marktleider op het gebied van zelfrijdende spuiten.

Pagina's