Nieuws

Krone introduceert Smart Reporting

27 februari 2020 - Per direct biedt Krone Smart Telematics een nieuwe functionaliteit aan: Smart Reporting. Daarmee kun je eenvoudig en snel met de computer of tablet de gegevens van het zojuist bewerkte perceel uitwerken en analyseren. Er hoeven van tevoren geen perceelsgrenzen in het systeem worden ingevoerd.

Vijftien meter hoge Volvo-truck-toren

27 februari 2020 - Met zijn nieuwste introductiefilm bereikt Volvo Trucks letterlijk nieuwe hoogten. Om het vermogen en de kracht van de nieuwe voertuigen te demonstreren, bouwde Volvo een kolossale trucktoren van vijftien meter hoog en 58 ton zwaar. Alle vier nieuwe trucks (FMX, FH16, FH en FM) werden hiervoor boven op elkaar gestapeld en CEO Roger Alm stond er bovenop.

Full line-Massey Ferguson distributie verder doorgevoerd

26 februari 2020 - Per 1 maart zal het Massey Ferguson-dealerschap van Abemec Gemert worden overgedragen aan Rovadi in Ysselsteyn. Het MF-dealerschap van Abemec Gilze en Waalwijk wordt per 1 september 2020 beëindigd. Daarmee neemt Abemec afscheid van Massey Ferguson. De Mechan Groep geeft hiermee verder vorm aan de exclusieve full-line-distributiestrategie van het Agco-concern.

Online reserveren van elektrische Volvo L25 en ECR 25

27 februari 2020 - Volvo Construction Equipment lanceert het eerste e-commerce-platform van de Volvo Group voor de eindgebruikersmarkt. Via dit online-portal kunnen klanten de nieuwe compacte L25 Electric en de ECR25 Electric reserveren. De elektrische machines werden vorig jaar gepresenteerd en komen deze zomer beschikbaar op de markt.

Doosan presenteert DX380LC-7 Stage V

24 februari 2020 - Met de introductie van het nieuwe 40-tons model DX380LC-7 is de Doosan-productlijn Stage V-graafmachines van 30 tot 40 ton compleet. De op de Stage IV gebaseerde machines bevatten belangrijke verbeteringen, waarvan de D-Ecopower-technologie een belangrijke toevoeging is om het rendement te verbeteren.

Definitief kader PFAS moet er sneller komen

21 februari 2020 - "Wij maken ons grote zorgen over de tijd die het nog gaat kosten om een definitief handelingskader PFAS neer te zetten", zegt Gerben Zijlstra, beleidsmedewerker Bodem bij Cumela. "Dat moet sneller kunnen. Wij denken in dagen en niet in weken." Het Algemeen Overleg PFAS van woensdag leverde echter nog geen signalen op dat dit er sneller gaat komen, ondanks de problemen waar de sector nog steeds mee te maken heeft.  

Nieuwe serie vakblad Grondig: Machtig mooi

21 februari 2020 - Van skileraar werd hij planner en werkvoorbereider op het bedrijf van zijn ouders. Nu is Teus Lagerweij van Lagerweij BV uit Renswoude intensief betrokken bij alle werkzaamheden op het bedrijf. “Als jongere is het belangrijk dat het werk uitdagend blijft. Voor mij, maar ook voor de jongens.”

Bouw ten onrechte stilgezet

20 februari 2020 - De bouw is ten onrechte stilgezet en de bijdrage van de landbouw aan de depositie van stikstof op de natuur is de helft van wat de commissie Remkes stelt. Twee belangrijke conclusies van het Mesdagfonds na het doorrekenen van de RIVM-gegevens.  

Uitwisselbare Rototilt QuickChange

20 februari 2020 - Rototilt lanceert met de QuickChange een geheel nieuwe generatie volledig automatische snelwisselsystemen. Het merk geeft een hoger oliedebiet op en een langere levensduur. Ook kondigt het aan samen met Steelwrist te werken aan volledig uitwisselbare snelwissels.

Doosan-drone wint prijzen

19 februari 2020 - De nieuwe dronesystemen van Doosan Mobility Innovation winnen prijzen in twee categorieën van de CES 2020 Innovation Awards. Dit komt mede door de toepassing van lichtgewicht brandstofcellen, die de Drones een veel groter bereik geven.

Pagina's