• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

Groenonderhoud

Voor de laatste vakinformatie over zowel groenonderhoud als groentechniek kunt u terecht op de website van Grondig. Hier wordt het laatste nieuws over uiteenlopende onderwerpen in de agrarische sector gepubliceerd. Het betreft onder meer management- en vakinformatie, reportages van ondernemers en presentaties van nieuw machines en tractoren. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent groenonderhoud en groentechniek? Dan schrijft u zich in voor de nieuwsbrief van Grondig.

Bent u op de hoogte van ontwikkelingen in groenonderhoud?

Als u werkzaam bent in het groenbeheer, zoals medewerker groenonderhoud, dan groeit uw hart voor de natuur. Of u nu werkzaamheden voor de zakelijke of de particuliere markt verricht, de nieuwsbrief van Grondig bespreekt onderwerpen die zich richten op beide sectoren. Dit kan gaan over een presentatie van het nieuwste materieel in de groentechniek. Hoe gaat u ecologisch te werk? Hoe voldoet u aan de laatste wet- en regelgeving en nog veel meer onderwerpen komen aan bod op zowel onze website als in ons vakblad.

Informatie over vakbeurzen via Grondig

De nieuwsbrieven van Grondig bespreken ook allerlei vakbeurzen en andere evenementen die voor u interessant kunnen zijn. Zo weet u precies waar u andere professionals uit uw sector kunt ontmoeten en nieuwe technieken in groenonderhoud kunt bespreken. Schrijf u dus snel in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groentechniek. Meer informatie? Neem direct contact op via (033) 247 49 50 of maak gebruik van het contactformulier.

Bekijk ook:

CUMELA | Grondverzet | Trends en ontwikkelingen agrarische sector | Mesttransport

Nieuws

Sla geen grond of zand op

19 juli 2019 - "Sla geen grond of zand op, waarvan je niet zeker bent dat het PFAS-gehalte zich onder de norm bevindt." Een ingrijpend advies wat door CUMELA Nederland afgegeven wordt, maar "er is geen alternatief", zegt Gerben Zijlstra, beleidsmedewerker bodem bij CUMELA Nederland. Om te voorkomen dat bedrijven grond niet meer kwijt kunnen wordt daarom het dringend advies gegeven de grond te laten waar die nu is, tenzij het vaststaat dat de hoeveelheid PFAS niet de norm overschrijdt.   

Twee afvalverwerkers voor EPR

19 juli 2019 - Voorlopig zijn er twee afvalverwerkers beschikbaar om de eikenprocessierups (EPR) te vernietigen. In Dordrecht moeten de restanten in kunststofboxen worden aangeleverd, in Alkmaar mag dat in big bags.  

Grootste Börger mestscheider in gebruik

19 juli 2019 - De grootste Börger mestscheider tot nog toe draait nu ook in Nederland. Zo maakt Gebr Verkooyen half juli bekend de mobiele mestscheider in gebruik genomen te hebben. Deze kan onder ideale omstandigheden, aldus Verkooyen, een verwerkingscapaciteit halen van 300 kubieke meter per uur, wat het meteen tot een effciënte techniek voor mestscheiding maakt.  

Mechan Groep neemt Gebr. Bonenkamp over

19 juli 2019 - Mechan Groep maakt bekend net iets meer dan de helft van de aandelen in Gebr. Bonenkamp Techniek en Handel BV en Rivierenland BV. overgenomen te hebben. Met de 51 procent van de aandelen heeft bedrijf een nipte meerderheidsbelang. De bedrijven zien van beide kanten goede mogelijkheden om elkaar te versterken. Voor de huidige bezetting van Gebr. Bonenkamp heeft het geen gevolgen, want die blijft gewoon hetzelfde.  

Claas presenteert nieuwe Lexion generatie

19 juli 2019 - Deze week presenteerde Claas de nieuwe generatie Lexion combines. We hebben hier de extra beelden, maar mogen de technische details pas volgende week vrijgeven.  

JCB wisselt MTU in voor Cummins

19 juli 2019 - Bij de zware wielladers uit de 400 serie stapt JCB over van MTU naar Cummins om de motor op Fase V te komen. In de nieuwe 457 wiellader waarin deze motor ligt stijgt het vermogen daardoor van 258 naar 282 pk.  

Veilig en secuur werken lukt alleen met rust

19 juli 2019 - "Als je het goed hebt geregeld, loopt het." Voor het werk van Peter Mul, van Peter Mul boomverzorging BV uit Hoogwoud, is rust misschien wel van levensbelang. Hoog in de bomen is dit nodig om secuur en veilig te werken. "Rust zit in me, maar ik weet ook: als ik het niet goed organiseer, loopt het spaak." 

Afvalverwerkers zoeken oplossing

12 juli 2019 - De afvalverwerkers gaan op zoek naar mogelijkheden om de eikenprocessierups op een goede manier te ontvangen en verwerken. Dit is het resultaat van een spoedoverleg op het ministerie van LNV naar aanleiding van de klachten van CUMELA Nederland dat de aangesloten bedrijven niet meer bij hun vaste verwerker terecht konden.  

Einde bodemverdichting vraagt maatwerk

12 juli 2019 - Diepe grondbewerking helpt om bodemverdichting tegen te gaan, maar niet overal. Ook blijkt het belangrijk te zijn dat er goed in de gaten gehouden wordt of er niet te diep of te ondiep gewerkt wordt. Dat kwam naar voren tijdens de demonstraties als onderdeel van het project ‘Bodemverdichting Fryslân’.  

Eerste Digitroll op bijzondere zaaimachine

12 juli 2019 - De eerste sensoren van het Hongaarse Digitroll werden vrijdag 12 juli vrij spectaculair voorgesteld aan de pers. Gemonteerd op een zaaimachine met een werkbreedte van bijna 36 meter, bestemd voor de onderzaai van maïs, kon de machine meteen laten zien wat ze waard is. De machine ontstond uit een samenwerking tussen loonbedrijf Kees Mulder, dealer Verhoef en Homburg Holland. De laatste is sinds begin juli officieel importeur van Digitroll in Nederland en België. 

Pagina's