• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

CAO loonwerk

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen rondom de CAO loonwerk? Meldt u dan snel aan voor de nieuwsbrief van Grondig of neem op uw gemak de website door. Naast dat Grondig een vakblad is voor de agrarische sector, wordt u via de nieuwswebsite op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in de markt.

Laatste nieuws omtrent de CAO loonwerk weten? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ruim 80% van de agrarische loonbedrijven valt onder de CAO LEO, ofwel de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor Landbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen. De kans is dus groot dat ook uw bedrijf ook onder deze CAO valt. Het moederbedrijf van Grondig, CUMELA Nederland, is als werkgeversorganisatie nauw betrokken bij de onderhandelingen en bijbehorende projecten. Hierdoor beschikken wij te allen tijde over het laatste nieuws van de CAO loonwerk. Het is van belang om deze informatie door te nemen, omdat veranderingen ook van toepassing zijn op uw loonbedrijf. Wilt u niets missen over gemaakte afspraken over onder meer vakantie, loon en werktijden? Dan meldt u zich aan voor de nieuwsbrief van Grondig. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen in de agrarische sector. Vragen of opmerkingen over de CAO loonwerk? Neem contact met ons op via (033) 247 49 50 of vul het contactformulier in waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk ook:

Agrarisch vakblad | Trekkerbanden | Mais zaaien | Grasland doorzaaien

Nieuws

Rake klantenactie Staad op Zwarte Cross

16 juli 2018 - De opdracht: een foto insturen met een Staad Doosan met daarop jouw moment. Voor de winnaars waren er vip-vrijkaarten voor de Zwarte Cross. De actie leverde Staad veel respons op. Uiteraard kwamen de winnaars uit de cumelasector. Staad was zelf met enkele machines op het evenement aanwezig om ondersteunende diensten te leveren.

Geen Maut onder 40 km/h

16 juli 2018 - In Duitsland geldt sinds 1 juli ook een tolplicht (Mautplicht) op de Bundesstrassen, de Duitse Provinciale wegen. Vrijstelling is er voor alle landbouwvoertuigen die een maximum constructiesnelheid hebben van 40 km/h.  

POP-subsidie voor Gelderse cumelabedrijven

9 juli 2018 - Cumelabedrijven en individuele landbouwers in Gelderland krijgen in augustus/ september de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor investeringen die bijdragen aan het doel van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW). Het gaat daarbij om schoon en voldoende water en een gezonde bodem.  

Minder vaak

13 juli 2018 - In de zomerperiode verschijnt de nieuwsbrief van Grondig om de twee weken. Onze redactie is klein en houdt ook vakantie. Omdat ook de wereld waar we over berichten het wat rustiger aan doet, brengen we de verschijningsfrequentie wat terug.  

Meedenkende loonspuiters gezocht

11 juli 2018 - De Wageningen Universiteit zoekt voor een groot Europees onderzoek loonspuiters die mee willen denken over de onkruidbestrijding. Ze willen vooral vanuit de praktijk horen welke mogelijkheden zij zien voor alternatieve methoden. Mede als antwoord op de druk om het gebruik van herbiciden te verlagen.  

Op zoek naar Zomerse projecten

13 juli 2018 - Voor de komende uitgaven van Grondig zoeken we mooie projecten die cumelabedrijven nu in uitvoering hebben. Heeft u een mooie klus voor deze zomerse maanden, meldt u dan, we komen graag kijken voor een mooie reportage in Grondig.  

Diesel blijft pieken

13 juli 2018 - De gemiddelde dieselprijs is afgelopen maand weer iets gestegen. Een half procent ten opzichte van de maand mei en al ruim vijf procent vanaf 1 januari. Het verschil met vorig jaar is flink groter. De prijs is nu al 15 cent per liter hoger dan een jaar geleden.  

Nieuwe Liebherr R 926 Compact in productie

13 juli 2018 - Liebherr heeft de nieuwe R 926 Compact-graafmachine in productie genomen. Deze belangrijke nieuwe telg is tussen de vijftien- en 35-tons Compact-machines gepositioneerd. De nieuwe machine is ten opzichte van zijn voorganger op vele punten verbeterd.

Nieuwe rupsbanden voor John Deere-maaidorsers

13 juli 2018 - John Deere breidt de reeks maaidorsers uit. Naast de splinternieuwe compacte W330- en W440-machines worden de W- en T-serie geüpdatet én worden er compleet nieuwe rupsbanden geïntroduceerd. De nieuwe rupsbanden zorgen voor een dertig procent grotere voetafdruk, meer comfort en hogere prestatie en ook herbergen ze interessante noviteiten.

Kamps de Wild bouwt nieuw in Zevenaar

10 juli 2018 - Kamps de Wild bouwt in Zevenaar een nieuw bedrijfspand. Het bedrijf rekent daarmee af met een gedateerd pand en speelt in op de veranderende rol van Kamps de Wild als importeur en distributeur. In het nieuwe pand komen de kantoorruimte en vooral een uitgebreide scholings- en praktijkruimte. De werkplaats en de opslag van voorraad en demomachines blijft.

Pagina's