• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

CAO loonwerk

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen rondom de CAO loonwerk? Meldt u dan snel aan voor de nieuwsbrief van Grondig of neem op uw gemak de website door. Naast dat Grondig een vakblad is voor de agrarische sector, wordt u via de nieuwswebsite op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in de markt.

Laatste nieuws omtrent de CAO loonwerk weten? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ruim 80% van de agrarische loonbedrijven valt onder de CAO LEO, ofwel de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor Landbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen. De kans is dus groot dat ook uw bedrijf ook onder deze CAO valt. Het moederbedrijf van Grondig, CUMELA Nederland, is als werkgeversorganisatie nauw betrokken bij de onderhandelingen en bijbehorende projecten. Hierdoor beschikken wij te allen tijde over het laatste nieuws van de CAO loonwerk. Het is van belang om deze informatie door te nemen, omdat veranderingen ook van toepassing zijn op uw loonbedrijf. Wilt u niets missen over gemaakte afspraken over onder meer vakantie, loon en werktijden? Dan meldt u zich aan voor de nieuwsbrief van Grondig. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen in de agrarische sector. Vragen of opmerkingen over de CAO loonwerk? Neem contact met ons op via (033) 247 49 50 of vul het contactformulier in waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk ook:

Agrarisch vakblad | Veilig landbouwverkeer | Precisiebemesting | Groenonderhoud

Nieuws

Positief over kabinetsplannen

21 september 2018 - Het is goed dat het kabinet ervoor kiest om werken meer lonend te maken vindt CUMELA Nederland in een reactie op de deze week gepresenteerde miljoenennota en kabinetsplannen. Teleurstelling blijft er over het uitblijven van maatregelen rond het landbouwverkeer. We zetten de belangrijkste effecten voor de cumelasector op een rij.  

Speciale subsidie voor Gelderse Cumela bedrijven

19 september 2018 - In Gelderland heeft de provincie 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor investeringen door loonwerkers in bovenwettelijke technieken voor milieuvriendelijke investeringen. Denk aan NIRS-apparatuur of schoffelsystemen in de mais. Volgende week is een eerste voorlichtingsbijeenkomst op het kantoor van CUMELA Nederland.  

Standaard long reach van Doosan

21 september 2018 - Af fabriek kan Doosan nu een long reach leveren. Deze heeft een maximaal bereik van 15,35 meter en een graafdiepte van 11.65 meter. Het gewicht van de machine met verlengde giek en bak is 24,4 ton.  

Wacker Neuson intensiveert samenwerking met John Deere

21 september 2018 - Wacker Neuson gaat vanaf volgend jaar voor de Aziatisch en Australische markt machines leveren onder de naam John Deere. Dit is een vervolg op de samenwerking tussen beide partijen in Europa waarbij de Kramer machines via de John Deere dealers worden verkocht.  

IAA-bedrijfswagenbeurs in Hannover: de hybride trucks komen

20 september 2018 - De scheiding van het vervoer in stedelijke gebieden zal met het groeien van de steden en de bijkomende hogere milieu-eisen scherper worden. Dat gaat van voorlopig nog dieselen buiten de steden tot volledig elektrisch rijden in stedelijke gebieden. Daarop inspelend lanceerden truckfabrikanten de eerste hybrides. Wat er speelt en hoe de truckfabrkanten erop inspelen, zagen we op de IAA-bedrijfswagenbeurs in het Duitse Hannover.

New Holland T6.180 CVT gelanceerd

21 september 2018 - New Holland verraste op AgroTechniek Holland met de T6.180 Auto Command. Daarmee heeft New Holland naast de viercilinder een zeer compacte zescilinder als variant. Deze trekker is tevens een concurrent van de pk-genoten uit de T7-serie. De T6.180 is net als de T6.175 in Night Eagle-uitvoering leverbaar, zolang deze actie duurt.

Manitou en Deutz ontwikkelen elektrische en hybride verreikers

18 september 2018 - Het eerste E-Deutz-project is een feit. Manitou en Deutz werken samen aan een elektrische en hybride verreiker op basis van het afgelopen jaar geïntroduceerde E-Deutz-concept. Het eerste prototype van de Manitou MT 1135 is inmiddels gebouwd. Voor Manitou is dit de eerste elektrische verreiker

Fedecom lanceert TIM-monteursopleiding

17 september 2018 - Inspelend op een groeiende behoefte aan vakbekwame monteurs en een steeds kleiner aanbod aan instromers hebben de brancheorganisaties Fedecom en BMWT TIM gelanceerd. Het doel van TIM is het beroepsonderwijs in de landbouwmechanisatie en de infra doeltreffender te organiseren en te mobiliseren voor een goede instroom van goed gekwalificeerd personeel. Daarnaast krijgt het onderwijs met hulp van het bedrijfsleven een flinke kwaliteitsimpuls.

Mestsector start gedragscode KeurMest

14 september 2018 - De gezamenlijke mestsector heeft vrijdag de gedragscode KeurMest in gebruik genomen. Bedrijven die deze code ondertekenen, zoals veehouders, eindgebruikers (bijv. akkerbouwers, mestverwerkers), transporteurs en  loonwerkers geven daarmee aan dat zij volgens de regels mest produceren, transporteren, aanwenden en/of verwerken.  

Ga in overleg

14 september 2018 - De maisteelt van 2019 wordt een grote gok. Dat was de boodschap van twee sprekers op de ontbijtsessie van CUMELA Nederland tijdens de ATH. Hun eensluidend advies: Ga tijdig in overleg met de klanten om te bespreken hoe ze volgend jaar willen voldoen aan de verplichting dat er op 1 oktober een vanggewas gezaaid moet zijn op zand en lössgrond.  

Pagina's