• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

CAO loonwerk

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen rondom de CAO loonwerk? Meldt u dan snel aan voor de nieuwsbrief van Grondig of neem op uw gemak de website door. Naast dat Grondig een vakblad is voor de agrarische sector, wordt u via de nieuwswebsite op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in de markt.

Laatste nieuws omtrent de CAO loonwerk weten? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ruim 80% van de agrarische loonbedrijven valt onder de CAO LEO, ofwel de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor Landbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen. De kans is dus groot dat ook uw bedrijf ook onder deze CAO valt. Het moederbedrijf van Grondig, CUMELA Nederland, is als werkgeversorganisatie nauw betrokken bij de onderhandelingen en bijbehorende projecten. Hierdoor beschikken wij te allen tijde over het laatste nieuws van de CAO loonwerk. Het is van belang om deze informatie door te nemen, omdat veranderingen ook van toepassing zijn op uw loonbedrijf. Wilt u niets missen over gemaakte afspraken over onder meer vakantie, loon en werktijden? Dan meldt u zich aan voor de nieuwsbrief van Grondig. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen in de agrarische sector. Vragen of opmerkingen over de CAO loonwerk? Neem contact met ons op via (033) 247 49 50 of vul het contactformulier in waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk ook:

Agrarisch vakblad | Veilig landbouwverkeer | Precisiebemesting | Groenonderhoud

Nieuws

Joskin vijftig jaar succesvol

9 november 2018 - In vijftig jaar tijd groeide het bedrijf van loonwerker Victor Joskin, uit van een eenmansbedrijf naar een onderneming met ongeveer 900 man personeel. Het werd gevierd met een groots jubileumfeest waarbij de nieuwe bedrijfsleiding in beeld komt. Maar ook het bedrijf vernieuwd. Met nog meer oog voor de digitale toekomst.  

Rootster rooien groeit

7 november 2018 - Langzaam groeit het aantal getrokken bietenrooiers weer. Jaarlijks verkoopt Grimme er volgens landenmanager Piet de Jong gemiddeld twee en zijn er nu volgens hem 10 in Nederland in gebruik. “Klanten kiezen hiervoor omdat ze met lichtere machines het veld in willen.”  

Provinciale Staten voor cumelabedrijven van groot belang

9 november 2018 - De verkiezingen voor de Provinciale Staten (PS) komen eraan. Iets waar Audrey Keukens, directeur en partner bij Dröge en van Drimmelen en voorzitter VNO-NCW West, al maanden mee bezig is. Ook voor cumelabedrijven liggen er grote kansen, want alle zaken waar de bedrijven bij betrokken zijn liggen ook grotendeels op het bord van de Provinciale Staten (PS).    

Eima: Fiat Centenario Limited Edition-serie

8 november 2018 - New Holland viert dat honderd jaar geleden de eerste Fiat-trekker, model 702, van de montagelijn rolde. Het merk trapt op de Eima af met de Fiat Centenario-concepttrekker en zes Limited Edition-jubileummodellen in Fiat-terracottakleur. New Holland viert het jubileum in 2019 met diverse evenementen.

Schmotzer schoffeltechniek naar Amazone

6 november 2018 - Maschinenfabrik Schmotzer GmbH draagt met ingang van 2019 zijn schoffeltechniek over aan de Amazone-groep. De productie van de schoffelmachines blijft op de Schmotzer locatie in Bad Windsheim. Alle werknemers worden overgenomen door het nieuwe bedrijf Schmotzer Hacktechnik GmbH & Co. KG, een honderd procent dochteronderneming van de Amazone-groep.

Huesker Flexcover in achterklep geïntegreerd

5 november 2018 - Huesker introduceerde al eerder de Flexcover Plus-mestzak in een (Krampe-)kipper. Deze is nu doorontwikkeld tot een compacte unit, waarbij het mestsysteem volledig in de achterklep is geïntegreerd en de mestzak erin kan worden opgerold. Daarmee kan voor de retourrit andere lading worden meegenomen, waarbij de mestunit kan blijven zitten.

Nieuwe Fliegl Snake-sleepslangbemester

9 november 2018 - Fliegl bespeurt onder klanten voor met name veenweidegebieden geen alternatief voor de sleepvoetbemester en introduceert daarom in Nederland zijn nieuwe Snake-sleepvoetbemester. Deze kenmerkt zich door een laag eigen gewicht en een snelle start, mede dankzij het door het frame verpompen van de mest in combinatie met korte slangen naar de sleepvoeten.

John Deere breidt brandstofgarantie uit

7 november 2018 - John Deere maakt bekend vanaf 1 november het Brandstofgarantieprogramma uit te breiden tot het veld. De afgelopen twee jaar draaide het programma al, maar dan alleen voor gebruik van trekkers op de weg. Nu komt daar de inzet op het veld bij. De modellen die in aanmerking komen zijn degene met zes cilinders van de 6R-, 7R- en 8R-serie, besteld na 1 november 2018.      

Chemievrij beheer van sportvelden vraagt nog veel tijd

5 november 2018 - Sportvelden beheren zonder de inzet van chemische middelen. Dat kan, zo blijkt uit de resultaten van vijf Nederlandse gemeenten die meededen aan de project chemievrij sportveldbeheer. Uit het project kwam echter ook naar voren dat chemievrij beheer alleen gaat werken als er anders naar de sportvelden gekeken gaat worden. Daarnaast moet de sportbonden, waaronder de KNVB, meer tijd gaan geven voor onderhoud.   

Loonwerk en groenvoorziening rekenen op verdere groei

2 november 2018 - Over 2018 rekenen de loonwerkers en degene actief in de groenvoorziening op meer vacatures en dus een verdere uitbreiding van het bedrijf. Dit blijkt uit het onderzoek Arbeidsmarkt 2018 van Colland. Voor het eerst is er ook onderscheid gemaakt tussen agrarisch loonwerk en cultuurtechnische werken. Hieruit wordt duidelijk dat de krimp in het agrarisch loonwerk ruimschoots wordt opgevangen door de cultuurtechnische bedrijven.

Pagina's