• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

CAO loonwerk

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen rondom de CAO loonwerk? Meldt u dan snel aan voor de nieuwsbrief van Grondig of neem op uw gemak de website door. Naast dat Grondig een vakblad is voor de agrarische sector, wordt u via de nieuwswebsite op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in de markt.

Laatste nieuws omtrent de CAO loonwerk weten? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ruim 80% van de agrarische loonbedrijven valt onder de CAO LEO, ofwel de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor Landbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen. De kans is dus groot dat ook uw bedrijf ook onder deze CAO valt. Het moederbedrijf van Grondig, CUMELA Nederland, is als werkgeversorganisatie nauw betrokken bij de onderhandelingen en bijbehorende projecten. Hierdoor beschikken wij te allen tijde over het laatste nieuws van de CAO loonwerk. Het is van belang om deze informatie door te nemen, omdat veranderingen ook van toepassing zijn op uw loonbedrijf. Wilt u niets missen over gemaakte afspraken over onder meer vakantie, loon en werktijden? Dan meldt u zich aan voor de nieuwsbrief van Grondig. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen in de agrarische sector. Vragen of opmerkingen over de CAO loonwerk? Neem contact met ons op via (033) 247 49 50 of vul het contactformulier in waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk ook:

Agrarisch vakblad | Trekkerbanden | Mais zaaien | Grasland doorzaaien

Nieuws

Nieuwe Cats in Nederland

20 april 2018 - Zes maanden na de introductie zijn de nieuwe Caterpillar graafmachines ook in Nederland. Tijdens een speciaal VIP evenement konden deze week de eerste speciaal geselecteerde klanten bij Pon in Almere kennismaken met deze nieuwe lijn graafmachines.  

Mini sloop en sorteergrijper

20 april 2018 - Kinshofer heeft de lijn sloop- en sorteergrijpers voor mini graafmachines uitgebreid met twee modellen. Bijzonder aan dit model is de compacte rotator met een lage hoogte.  

Kleine Rototilt

20 april 2018 - Op de Intermat presenteert Rototilt volgende week een nieuw mini draaikantelstuk. Deze krijgt net als de grotere modellen het secure lock snelwisselsyteem en kan worden aangesloten op het ICS systeem van de fabrikant.  

Steeno via Mechangroep

14 april 2018 - De Mechangroep heeft met Steeno een akkoord over de verkoop van de ploegen en grondbewerkingswerktuigen in Nederland. In België, waar Steeno is gevestigd, is het één van de belangrijkste leveranciers van ploegen.  

Mini Waterking

18 april 2018 - Volgende week presenteert Waterking op de Intermat een kleine versie van het bekende concept van de drijvende kraan. De nieuwe mini-Waterking heeft de bovenbouw van een twee tons machine en een diepgang van ongeveer 1,10 meter.  

Meer aandacht voor teken

18 april 2018 - Werknemers weten veel meer over teken dan zeven jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek dat Stigas afgelopen jaar heeft gedaan onder werknemers en werkgevers. Teken blijven echter slachtoffers vragen, want vorig jaar werden ruim 20.000 mensen besmet met de ziekte van Lyme.  

5,35 procent meer loon in bouw-cao

16 april 2018 - De lonen in de bouwsector gaan de komende 21 maanden met 5,35 procent omhoog. Daarnaast komt er aandacht voor de instroom van nieuwe werknemers en gaan werkgevers en werknemers pleiten voor een pensioen na 45 jaar actief werken. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit de deze week afgesloten nieuwe bouw-cao.  

Goed werk in Brabant

16 april 2018 - Het waterschap De Dommel is zeer te spreken over de manier waarop boeren en dus loonwerkers zich houden aan de afspraak over een spuitvrije zone. Nu veel groenbemesters zijn doodgespoten is dit ook makkelijk te controleren.  

Opnieuw tonnen schade door GPS diefstal

13 april 2018 - Afgelopen week is opnieuw een groot aantal GPS systemen ontvreemd op een cumelabedrijf. De eigenaar schat de schade op minimaal twee ton aan apparatuur en stilstand. Het is geen specifiek Nederlands probleem. In heel West-Europa staan machines tijdelijk stil door deze diefstallen.  

Varend materieel moet gecertificeerd

13 april 2018 - Vanaf 1 januari 2019 is voor alle drijvende werktuigen en grote pleziervaartuigen een binnenvaartcertificaat verplicht. Dit geldt voor alle varende werktuigen die cumelabedrijven gebruiken, van maaiboot tot koppelponton. Om tijdig in het bezit te zijn van een certificaat is het verstandig om het werktuig vóór 1 november te laten keuren.  

Pagina's