• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

CAO loonwerk

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen rondom de CAO loonwerk? Meldt u dan snel aan voor de nieuwsbrief van Grondig of neem op uw gemak de website door. Naast dat Grondig een vakblad is voor de agrarische sector, wordt u via de nieuwswebsite op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in de markt.

Laatste nieuws omtrent de CAO loonwerk weten? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ruim 80% van de agrarische loonbedrijven valt onder de CAO LEO, ofwel de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor Landbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen. De kans is dus groot dat ook uw bedrijf ook onder deze CAO valt. Het moederbedrijf van Grondig, CUMELA Nederland, is als werkgeversorganisatie nauw betrokken bij de onderhandelingen en bijbehorende projecten. Hierdoor beschikken wij te allen tijde over het laatste nieuws van de CAO loonwerk. Het is van belang om deze informatie door te nemen, omdat veranderingen ook van toepassing zijn op uw loonbedrijf. Wilt u niets missen over gemaakte afspraken over onder meer vakantie, loon en werktijden? Dan meldt u zich aan voor de nieuwsbrief van Grondig. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen in de agrarische sector. Vragen of opmerkingen over de CAO loonwerk? Neem contact met ons op via (033) 247 49 50 of vul het contactformulier in waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk ook:

Agrarisch vakblad | Veilig landbouwverkeer | Precisiebemesting | Groenonderhoud

Nieuws

Dubbele Fendt service

18 januari 2019 - De Fendt rijders in de Flevopolder en op de Veluwe krijgen een ruime keus voor het onderhoud van hun tractor. Eind vorig jaar leek Abemec de officiële Fendt dealer te worden door overname van Van Arendonk, maar importeur Mechangroep besloot het gebied over te doen aan Van den Brink en Van der Weerd, die hun werkzaamheden uitbreiden naar de polder. Ook Valtra rijders krijgen met Offringa een nieuwe dealer.  

Subsidiepot voor trekkerbumpers leeg

18 januari 2019 - Ruim voor de verwachte einddatum is de subsidiepot voor de aanschaf een trekkerbumper leeg. In totaal heeft CUMELA Nederland een kwart miljoen euro beschikbaar gesteld om het gebruik van de bumper te stimuleren. Doel van deze actie is het vergroten van de veiligheid op de weg en het verbeteren van de zichtbaarheid van de tractoren. De organisatie is trots dat zoveel leden hier enthousiast op hebben gereageerd en zijn overgegaan tot de aanschaf van één of meerdere bumpers. 

Ministerie I&W maakt voorwaarden drukregistratie bekend

18 januari 2019 - Op 14 januari heeft de staatssecretaris van I&W de alternatieven voor een drukregistratievoorziening bekend gemaakt via een Kamerbrief. Spuitdoppen die driftarm zijn bij een spuitdruk tot 2 bar worden uit de huidige lijst met Drift reducerende doppen (DRD) gehaald, omdat gebleken is dat deze niet in de praktijk bij deze druk worden gebruikt.  

Gras en gras-klaver niet op de lijst van hoofdgewassen na maïs

18 januari 2019 - Gras en gras-klaver staan niet op de lijst van hoofdgewassen, die na de teelt van maïs op zand- en lössgrond, toegestaan zijn. Dit omdat de gewassen te weinig stikstof opnemen na 1 oktober, aldus de overheid. Een teleurstelling voor CUMELA Nederland, die hierin goede kansen zag om de vruchtwisseling te verbeteren.    

Compacte Volvo’s alleen elektrisch

17 januari 2019 - Volvo stapt bij de kleinere compacte machines volledig over op elektrische aandrijving. Op de Bauma lanceert Volvo een complete range van compacte elektrisch aangedreven machines. Tegelijkertijd kondigt Volvo aan te stoppen met de ontwikkeling van diesel aangedreven compacte machines.  

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw voor KWS

17 januari 2019 - De eerste elektrische vrachtwagen in de bouw is een feit. Wegenbouwer KWS heeft deze elektrische vrachtwagen inclusief elektrische kraan samen met transportpartner Vrijbloed Transport ontwikkeld. Binnenkort wordt de vrachtwagen voor het eerst ingezet op een project van KWS. Daarmee geeft KWS een helder signaal af.

Volvo voegt binnendraaier toe aan de nieuwe E-serie

14 januari 2019 - Volvo introduceert de nieuwe EC15E, EC18E en EC20E als vervangers van de compacte graafmachines uit de D-serie. De ECR18E-binnendraaier is daarin de nieuwste aanwinst van Volvo’s compacte graafmachines.

Ufkes Greentec neemt Schültke GmbH over

17 januari 2019 - Door het bundelen van krachten de Duitse markt nog beter bedienen, dat is de inzet van Ufkes Greentec BV uit Drachten met de overname van Schültke GmbH. Schültke is een familiebedrijf en marktleider als leverancier van Rayco-stobbenfrezen door heel Duitsland.

Stihl start eigen accuproductielijn in Waiblingen

15 januari 2019 - De Stihl Groep start een eigen productielijn voor accu’s. Hiermee bevestigt het bedrijf zijn inspanningen om accu’s met toptechnologie te produceren. In een nieuwe productiefaciliteit in Waiblingen zullen ruggedragen accu’s voor professionele toepassingen worden geproduceerd.

Technolit introduceert duosmeermiddelspray Flestol

14 januari 2019 - Flestol is een vloeistof met de eigenschappen van een kruipolie en een langdurig werkend smeermiddel in één. Dit is mogelijk doordat de viscositeit na het toepassen wordt verhoogd. Dit maakt dit nieuwe middel geschikt als universeel smeermiddel voor veel toepassingen in onze sector.

Pagina's