• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

CAO loonwerk

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen rondom de CAO loonwerk? Meldt u dan snel aan voor de nieuwsbrief van Grondig of neem op uw gemak de website door. Naast dat Grondig een vakblad is voor de agrarische sector, wordt u via de nieuwswebsite op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in de markt.

Laatste nieuws omtrent de CAO loonwerk weten? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ruim 80% van de agrarische loonbedrijven valt onder de CAO LEO, ofwel de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor Landbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen. De kans is dus groot dat ook uw bedrijf ook onder deze CAO valt. Het moederbedrijf van Grondig, CUMELA Nederland, is als werkgeversorganisatie nauw betrokken bij de onderhandelingen en bijbehorende projecten. Hierdoor beschikken wij te allen tijde over het laatste nieuws van de CAO loonwerk. Het is van belang om deze informatie door te nemen, omdat veranderingen ook van toepassing zijn op uw loonbedrijf. Wilt u niets missen over gemaakte afspraken over onder meer vakantie, loon en werktijden? Dan meldt u zich aan voor de nieuwsbrief van Grondig. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen in de agrarische sector. Vragen of opmerkingen over de CAO loonwerk? Neem contact met ons op via (033) 247 49 50 of vul het contactformulier in waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk ook:

Agrarisch vakblad | Veilig landbouwverkeer | Precisiebemesting | Groenonderhoud

Nieuws

Stroom terugleveren

22 maart 2019 - Een bijzondere wereldprimeur was er deze week in Utrecht. Daar werd het eerste stroompunt in gebruik gesteld waarbij de stroom van de batterij van een elektrisch voertuig ook teruggeleverd kan worden aan het net. Het geeft mogelijkheden om de kostbare batterijen beter te benutten.

Grasland pesten

22 maart 2019 - Door de droogte is dit voorjaar extra aandacht nodig voor het grasland. Wie dat mechanisch aan wil pakken moet vooral niet voorzichtig zijn stelt Koen Dieker van Güttler Nederland. “Achter de trekker mag het gerust zwart zijn, want er moet wel wat gebeuren.”  

Tigo met hydraulische aangedreven pick-up

22 maart 2019 - Fendt heeft dit jaar een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd aan de Tigo opraapwagen. Een belangrijke aanpassing is de hydraulisch aangedreven pick-up. Ook is deze opraapwagen af fabriek voorzien van de type goedkeuring voor toelating op de weg.  

Recordlage hoeveelheid fosfaat in rundveemest drukt mestexport

22 maart 2019 - Over de tweede helft van 2018 kon nog iets van de achterstand in de mestexport weggewerkt worden. Mede doordat er meer mest richting Frankrijk en België ging. Het voorkomt dat de export een min in de dubbele cijfers laat zien, maar kan niet voorkomen dat de export met een min van 8,4 procent veel moet inleveren. Dit komt naar voren uit het overzicht mesttransporten van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ook het effect van de onafhankelijk monsternemer komt uit de cijfers naar voren. Zo noteert rundveemest een record lage hoeveelheid fosfaat. 

Record in keuringen dankzij meer machines in de markt

22 maart 2019 - De economische groei heeft geresulteerd in meer machines in de markt. Tel daarbij op dat steeds meer bedrijven de noodzaak van veilig werken inzien en je hebt de verklaring voor het record aantal veiligheidskeuringen onder BMWT. De branchevereniging van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel (BMWT) zegt dat ze voor het eerst meer dan 300.000 keuringen verricht hebben. Een record.

Vrees voor grote problemen bij mestverwerkers door nieuwe eisen

22 maart 2019 - CUMELA Nederland constateert dat de nieuwe eisen over de weegvolgorde tot grote problemen gaan leiden bij de mestverwerkers in Nederland. Deze veelal professionele bedrijven hebben juist de afgelopen jaren gekozen om de wegingen bij hen op de locatie te laten plaatsvinden. "Onbegrijpelijk is het dat de overheid nu juist deze ondernemers dwingt om voor de wetgeving weer met andere weeggegevens te gaan werken."

Kverneland Turbo T i-Tiller Smart Farming-cultivator

21 maart 2019 - Kverneland introduceert met Kverneland Turbo T i-Tiller een intelligente cultivator met Smart Farming-technologie. Bij deze cultivator worden de diepte- en egalisatie-instellingen direct vanuit de trekkercabine geregeld door middel van de Isobus-terminal. De diepte-instelling is gekoppeld aan On-The-Go Dynamic Traction Control om brandstof te besparen. Een automatische overbelastingsbeveiliging, beschermt het frame van de machine.

Komatsu PC490HRD-11-high-reach-sloopgraafmachine

20 maart 2019 - Komatsu verlegt grenzen met zijn nieuwe high-reach-sloopgraafmachine, die voldoet aan de Europese Stage V-emissienorm. De PC490HRD-11 is de nieuwkomer binnen de high-reach-sloopgraafmachines van Komatsu. De machine heeft het grootste bereik van de machines van 60 ton en kan met zes verschillende configuraties werken.

Holaras Stego nu met kantenverdichter

19 maart 2019 - Goed verdelen en verdichten, waarbij met name de kanten vaak om extra aandacht vragen. Daarop inspelend introduceert Holaras de Stego met kantenverdichter. Met de hydraulisch beweegbare kantenverdichter is nagenoeg in elke gewenste hoek de zijkant goed te verdichten en bovendien maakt het de combinatie op de kuil stabieler.

Veel grasland nog niet hersteld van droogte

14 maart 2019 - Na een extreem lange periode van droog weer zijn veel weides weer groen geworden. DLF waarschuwt nu echter voor een grasmat die nog niet van optimale kwaliteit is. "Onkruiden en slechte grassen hebben na de droogte de ruimte gekregen." Het advies is dan ook een voorjaarsschoonmaak voor het grasland.  

Pagina's