• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

Agrarisch vakblad

Grondig is een agrarisch vakblad met regelmatige publicaties over de agrarische sector. Als een van de agrarische vakbladen in Nederland richten wij ons specifiek op ondernemers en medewerkers in de cumelasector en versterken hen met hoogwaardige management- en vakinformatie. Via de website meldt u zich eenvoudig aan voor de nieuwsbrief, waardoor u te allen tijde op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen.

Grondig: het agrarisch vakblad en de nieuwswebsite voor de agrarische sector

In vergelijking met andere agrarische vakbladen zijn wij uniek in het combineren van informatie als het aankomt op ondernemersvaardigheden en wet- en regelgeving mét het laatste nieuws over gereedschappen, machines, techniek voor het werken in groen, grond en infra. Naast dat wij regelmatig een nieuwe editie van ons agrarisch vakblad uitbrengen, vindt u op onze website het laatste nieuws uit de agrarische sector. De website is hierbij onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Markt & ondernemen: in deze categorie vindt u alle vakinformatie voor ondernemers in de landbouw, veeteelt en tuinbouw. Ook nieuws over de laatste overnames, wet- en regelgeving en economische groei vindt u in deze categorie.
  • Techniek & vakinformatie: in deze categorie worden de nieuwste tractoren en machines gepresenteerd en leest u over de laatste machinale ontwikkelingen in de sector.
  • Reportages: lees en bekijk reportages over evenementen, bedrijven, tractoren en machines in de agrarische sector.
  • Agenda: hier vindt u evenementen die binnenkort plaatsvinden.

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Grondig is een van de vakbladen in de agrarische sector waar u te allen tijde op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in de sector. Schrijf u vandaag nog in voor de nieuwsbrief van Grondig of neem een abonnement op ons agrarisch vakblad. Zo kunt u zich als loonbedrijf blijven mee ontwikkelen met de markt en hier eventueel op inspelen. Voor vragen of opmerkingen over een van de agrarische vakbladen neemt u contact met ons op via  (033) 247 49 50 of vult u het contactformulier op de website in.

Bekijk ook:

Agrarisch loonbedrijf | Rundveedrijfmest | Landbouw agenda | CUMELA

Nieuws

Blikvangers op DeLuTa

7 december 2018 - DeLuTa 2018: twee dagen uitverkocht met ruim 6000 bezoeker per dag, circa 60 voordrachten en workshops en 270 bedrijven die zich presenteerden in de hallen. Met daaronder enkele verrassingen. De Duitse loonwerkersorganisatie BLU lukte het weer om in Bremen een puike beurs neer te zetten.

VVD stelt vragen over nieuwe teeltregels maïs

7 december 2018 - Helma Lodders, landbouwwoordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer, heeft vragen gesteld over de aangepaste teeltmaatregelen in maïs. Zo bleek op de Agrotechniek Holland (ATH) dat 40 procent van de telers nog niet op de hoogte was van de nieuwe teeltmaatregelen. Vragen zijn er ook over het hoofdgewas na maïs en rijenbemesting. 

Extra eisen aan het wegen van mest onhaalbaar

7 december 2018 - Op 1 april 2019 gaan er nieuwe eisen voor de weging van mest en voor de weegcomputer gelden. De aanscherpingen kwamen naar voren uit de recent gepubliceerde wijzigingen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en waren een grote verrassing voor de sector. "Onhaalbare eisen", zo meldt CUMELA Nederland. 

15 nieuwe maisrassen

7 december 2018 - De nieuwe aanbevolen rassenlijst van het CSAR voor snijmais bevat dit jaar het enorme aantal van 15 nieuwe rassen. Daaronder zijn 8 nieuwe rassen in de zeer vroege en vroege groep. Deze zullen door de nieuwe teeltregels waarschijnlijk veel gevraagd zijn voor komend groeiseizoen.  

CUMELA wil duidelijkheid over sleepvoet

7 december 2018 - Alternatieven voor de bemesting met de sleepvoet ontbreken nog steeds, terwijl over grofweg twee maanden het nieuwe uitrijdseizoen voor mest van start gaat. Het betekent dat op klei- en veengrond het uitrijden van mest vanaf februari onmogelijk is. CUMELA Nederland trekt daarom aan de bel. 

Vervaet Q-serie in Drenthe

7 december 2018 - Wie nog een gaatje in de agenda heeft en bieten rooit: aankomende dinsdag demonstreert Vervaet drie nieuwe Q-serie machines in Drenthe. Deze machines zijn alweer twee jaar geleden op AgroTechniek Holland geïntroduceerd. Drie modellen om verschillende opties te tonen.

Kramp neemt Spaanse Recinsa over

3 december 2018 - Kramp heeft honderd procent van de aandelen van Recinsa verworven. De overname van het in Madrid gevestigde bedrijf helpt Kramp om zijn positie in Spanje en Portugal te versterken. In de komende periode blijven beide bedrijven zelfstandig opereren.

Duport neemt Güstrower Maschinenbau (GMB) over

5 december 2018 - Deze week zijn de handtekeningen officieel gezet en op de DeLuTa-beurs poseerden Henk en Bernie Dunnewind samen met Volker Biermann van GMB bij één van de GMB-machines. Duport Beheer BV heeft Güstrower Machinebau in Güstrow (bij Rostock) officieel per 1 januari 2019 overgenomen. GMB draait wel zelfstandig onder eigen naam en dealernet door.

Volvo truck met Euro 6d

7 december 2018 - De verbeterde D11- en D13-dieselmotoren die Volvo Trucks aanbiedt in de Volvo FH, FM en FMX voldoen vanaf nu aan de nieuwe Euro 6d-voorschriften. De motoren zijn voorzien van een aantal verbeteringen die transporteurs helpen om de brandstofkosten te drukken.

Abemec naar de polder

30 november 2018 - Met de overname van Van Arendonk mechanisatie breidt Abemec het werkgebied uit naar het midden van het land. Met een pikant tintje. Want hier wordt het bedrijf een dealer die zaken doet met de andere Fendt importeur, de Mechangroep.  

Pagina's