• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

Agrarisch vakblad

Grondig is een agrarisch vakblad met regelmatige publicaties over de agrarische sector. Als een van de agrarische vakbladen in Nederland richten wij ons specifiek op ondernemers en medewerkers in de cumelasector en versterken hen met hoogwaardige management- en vakinformatie. Via de website meldt u zich eenvoudig aan voor de nieuwsbrief, waardoor u te allen tijde op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen.

Grondig: het agrarisch vakblad en de nieuwswebsite voor de agrarische sector

In vergelijking met andere agrarische vakbladen zijn wij uniek in het combineren van informatie als het aankomt op ondernemersvaardigheden en wet- en regelgeving mét het laatste nieuws over gereedschappen, machines, techniek voor het werken in groen, grond en infra. Naast dat wij regelmatig een nieuwe editie van ons agrarisch vakblad uitbrengen, vindt u op onze website het laatste nieuws uit de agrarische sector. De website is hierbij onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Markt & ondernemen: in deze categorie vindt u alle vakinformatie voor ondernemers in de landbouw, veeteelt en tuinbouw. Ook nieuws over de laatste overnames, wet- en regelgeving en economische groei vindt u in deze categorie.
  • Techniek & vakinformatie: in deze categorie worden de nieuwste tractoren en machines gepresenteerd en leest u over de laatste machinale ontwikkelingen in de sector.
  • Reportages: lees en bekijk reportages over evenementen, bedrijven, tractoren en machines in de agrarische sector.
  • Agenda: hier vindt u evenementen die binnenkort plaatsvinden.

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Grondig is een van de vakbladen in de agrarische sector waar u te allen tijde op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in de sector. Schrijf u vandaag nog in voor de nieuwsbrief van Grondig of neem een abonnement op ons agrarisch vakblad. Zo kunt u zich als loonbedrijf blijven mee ontwikkelen met de markt en hier eventueel op inspelen. Voor vragen of opmerkingen over een van de agrarische vakbladen neemt u contact met ons op via  (033) 247 49 50 of vult u het contactformulier op de website in.

Bekijk ook:

Agrarisch loonbedrijf | Rundveedrijfmest | Landbouw agenda | CUMELA

Nieuws

Drie ton schade door GPS diefstal

16 maart 2018 - De afgelopen weken is in het zuiden van Nederland een groot aantal GPS-apparaten gestolen. Op één loonbedrijf werden zelfs 14 sets ontvreemd. Een schadepost van ruim 300.000 euro. Na Zeeland en Groningen lijkt de aandacht nog verplaatst naar het Zuiden.  

Geen uitstel voertuigeisen

16 maart 2018 - Er komt geen overgangsperiode voor de invoering van de nieuwe goedkeuringseisen voor getrokken landbouwvoertuigen. Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deze week laten weten aan Fedecom. Het betekent dat alle nieuwe voertuigen in elk geval voorzien moeten zijn van een dubbelwerkend remsysteem.  

JCB verrast met X serie en elektrische mini

16 maart 2018 - JCB toonde deze week het resultaat van een nieuw jaar ontwikkelen. Het belangrijkste resultaat is het eerste model van een nieuwe generatie rupsgraafmachines, de X-serie. Maar er zijn ook nieuwe wegen ingeslagen. Met als verrassende uitkomst een volledig elektrische minigraafmachine.  

300 trekkerbumpers op de weg

16 maart 2018 - De trekkerbumper-campagne van CUMELA Nederland is voortvarend van start gegaan. In ruim een jaar tijd zijn vanuit het initiatief van de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra 300 trekkerbumpers gesubsidieerd. Hiermee geeft de sector aan verkeersveiligheid serieus te nemen. Er is voor nog eens bijna 200 trekkerbumpers een subsidie beschikbaar.

Doe mee aan het machinistenkampioenschap Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden

16 maart 2018 - Ben jij machinist of leerling-machinist? Doe 21 april mee aan het Machinisten Kampioenschap Alblasserwaard & Vijfherenlanden en laat in tien verschillende spelronden zien wat je in jouw mars hebt! De inschrijfavond is 22 maart.

Agrarada webshop originele machineonderdelen

12 maart 2018 - Johan Kruijthoff, eigenaar van het Poolse bedrijf Agrarada en tevens medevennoot in het Nederlandse akkerbouwbedrijf Novifarm, heeft met zijn zakenpartner Arek Brzyski een internationale webshop gelanceerd met originele onderdelen voor onder andere Grimme, Asa-Lift, Holaras, Ferbo en Vaia. Agrarada heeft hiervoor een online-onderdelenmagazijn opgezet, dat 24 uur per dag beschikbaar is.

Hardenberg: demorijden met de nieuwe Scania R410 LNG

15 maart 2018 - Kijken naar opgestelde vrachtwagens is leuk en oriënteren en netwerken op Transport Compleet Hardenberg nuttig, maar het mooist is toch om zelf te rijden. Dat kon met de nieuwe Scania R410 LNG. Het is voor het eerste dat deze truck in Nederland rijdt. Een mooie primeur om te ervaren hoe stil en sterk dit alternatief is. De truck was aardig volgeboekt.

Krampe-halfpipes ook op 30.5-inch-banden

14 maart 2018 - Fabrikant Krampe levert zijn halfpipes nu ook op 30.5-inch-banden. Daarvoor ontwikkelde het een zwaarder tandemstel met hogere aslasten en een grotere asafstand. Ook de disselophanging en de losklep zijn verbeterd. De Duitse fabrikant levert de nieuwkomers nu ook in 14,5-kuubs uitvoering. Daarmee dicht de fabrikant het gat tussen de bestaande tandem- en tridem-halfpipes.

Steyr Terrus 6250 CVT in productie

13 maart 2018 - Steyr voegt met de 184 kW (250 pk) sterke Terrus 6250 CVT een kleiner model toe aan de Terrus-serie. Dit om het gat tussen de huidige 176 kW (240 pk) 6240 en de 199 kW (270 pk) Terrus 6270 te overbruggen. Bovendien vraagt de markt om een zwaardere alternatief naast de lichtere 6240, vooral voor transportwerk. De nieuwkomer is inmiddels in productie genomen.

Honderd jaar John Deere-trekkers

15 maart 2018 - Honderd jaar geleden, op 14 maart 1918, betrad Deere & Company de trekkermarkt. Het grootste succesverhaal in de landbouwmachine-industrie begon met de Waterloo Boy in de Verenigde Staten. Het John Deere Forum in Mannheim houdt ter ere van het jubileum een speciale tentoonstelling van oldtimers en klassieke trekkers, waaronder een originele Waterloo Boy.

Pagina's