Praktijkdag precisielandbouw

Op woensdag 2 juli 2014 wordt bij het Aeres Praktijkcentrum Dronten een Praktijkdag precisielandbouw georganiseerd. Op deze dag laten het bedrijfsleven en diverse kennisinstellingen zien wat de laatste stand van zaken is op het gebied van precisielandbouw in de praktijk.

Datum: 
2 juli 2014
Plaats: 
Dronten
Locatie: 
Aeres Praktijkcentrum Dronten

De dag is bestemd voor iedereen die zich bezig houdt met precisielandbouw in de open teelten. Dit zijn onder meer agrarische ondernemers, loonbedrijven, studenten, docenten, maar ook techneuten en adviseurs. Het programma van deze praktijkdag bestaat uit demonstraties, rondleidingen, workshops en een informatiebeurs.

De technieken die op de praktijkdag aan bod komen zijn: automatische werktuigbesturing zoals ploegbesturing, variabel poten en variabele precisiebemesting. Maar ook technieken voor gewasmeting met behulp van sensoren. Ook dataverwerking wordt op de praktijkdag gedemonstreerd en toegelicht.

De praktijkdag duurt van circa 13.00 – 20.00 uur. Toegang en parkeren is gratis, ook is er catering aanwezig op het terrein.