Open dag Houbraken

Op zaterdag 24 en zondag 25 februari 2018 zijn alle geïnteresseerden welkom op de open dag van Loonbedrijf en mestdistributie W. Houbraken BV van 10:00 - 17:00 uur op de Bredasedijk 51a te Bergeijk.

Datum: 
24 februari 2018 tot 25 februari 2018
Plaats: 
Bergeijk
Locatie: 
Bredasedijk 51a

De pionier in het loonwerk heeft de afgelopen 50 jaar succesvol ingespeeld op de ontwikkelingen in de landbouw. In 1968 begonnen  Wout en Jan Houbraken het loonbedrijf met 1 tractor en een platte wagen om melkbussen te rijden. Vijftig jaar later is Houbraken een bedrijf dat zich voornamelijk richt op de moderne agrarische dienstverlening: mestdistributie, agrarisch loonwerk, grondverzetwerkzaamheden en transport.

Het bedrijf
Houbraken stelt de dienstverlening naar onze klanten centraal. Wout Houbraken: “Wij zijn  24/7 bereikbaar en beschikbaar voor onze klanten. Wij doen dit door het aanbieden van een modern machinepark met een grote capaciteit en een breed dienstenpakket om onze klanten op het juiste moment op de juiste plaats van dienst te kunnen zijn. Uiteraard kunnen we dit alleen realiseren doordat we kunnen beschikken over gemotiveerde en deskundige medewerkers die flexibel inzetbaar zijn op de diverse werkzaamheden”.
De bedrijfsprocessen zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001:2008 kwaliteitsnorm, VKL  en  er is een veiligheidssysteem opgezet dat is gecertificeerd volgens de VCA*-norm.

Open dagen
Op zaterdag 24 en zondag 25 februari 2018 zijn alle geïnteresseerden van harte welkom. Het uitgebreide machinepark wordt tentoongesteld, verder laten wij u deze dag graag de techniek van onze duurzame mestverwerking zien met het oog op onze visie naar de toekomst.  Een mooie gelegenheid om de modernste landbouwmachines eens van dichtbij te bekijken. Onze medewerkers leggen graag uit hoe het allemaal werkt. Toegang is gratis, voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten.

Nieuwe ontwikkelingen
Houbraken gaat vanaf seizoen 2018 mest uitrijden met een nieuwe Vervaet zelfrijder 5 wieler van 20 m3 met een bemester van 9,40 meter. Deze machine wordt uitgevoerd met een GPS systeem met een nauwkeurigheid van 2 cm en met sectie afsluiting om een nog betere benutting te krijgen van de uitgereden mest. Met dit systeem voorkomen we onnodige overlap. De machine rijdt zelf recht, wat meer rust geeft voor de bestuurder.
Ook kan Houbraken in de toekomst werken met variabel- en plaats specifiek bemesten wat inhoud dat we op delen van percelen meer of minder mest kunnen rijden. De machine is uitgevoerd met bandendruk wissel om door middel van een lager bandenspanning de bodem te beschermen. Ook de bouwlandbemester achter deze machine heeft afsluiters per sectie.
Afgelopen herfst is Houbraken gestart met een sproeiboom voor het verspreiden van Betacal Flow  en Calhix Flow, beiden als vloeibare kalkmeststof. Deze 15 meter brede sproeiboom kan ook d.m.v. GPS per sectie worden afgesloten.
Tevens gaat Houbraken mais zaaien met een 8-rijige zaaimachine met rij uitschakeling.
Dit voorkomt overlap en garandeert een goede nauwkeurigheid zowel in de rij als tussen de rijen.  Hierbij kunnen we op 3 manieren kunstmest toedienen. De traditionele korrel (kan de klant zelf aanleveren), vloeibare kunstmest of Physiostart als granulaat waarbij geen fosfaat en maar heel weinig stikstof wordt toegediend.