Wacker Neuson zet groots in op zero-emissielijn

Wacker Neuson claimt de eerste fabrikant te zijn die een volledig assortiment in serie gebouwde elektrische bouwmachines op de Bauma toont en aanbiedt, waaronder stampers, platen, wielladers, dumpers en minigravers. De fabrikant zet op de stand groots in op de zero-emissielijn elektrische machines, die is genomineerd voor de Bauma Innovation Award 2019.

De Wacker Neuson Group biedt de bezoekers van de Bauma 2019 een elektriserende tour langs het uitgebreide productassortiment. Op de stand van Wacker Neuson en Kramer zal de zero-emissielijn namelijk één van de voornaamste attracties zijn.

Zero emission-boulevard

De groep presenteert een ‘zero emission-boulevard’ die door de hele stand loopt en is voorzien van een verscheidenheid aan interactieve stations. Bezoekers kunnen kennismaken met een grote keuze aan accutrilstampers, accutrilplaten, elektrische wielladers, elektrische dumpers en elektrische minigraafmachines. De nieuwste toevoegingen aan het assortiment zijn de accutrilstamper AS60e en de accutrilplaat AP2560e. Beide machines zijn uitgerust met de verwisselbare accu van Wacker Neuson. Er kunnen met deze verwisselbare accu nu zes producten van stroom worden voorzien.

Andere nieuwe producten in het emissievrije assortiment zijn de volledig elektrische minigraafmachine EZ17e en de elektrische wieldumper DW15e. Wacker Neuson geeft aan dat het een emissievrije machine pas lanceert als het zeker weet dat er een hele dag op één enkele acculading kan worden gewerkt en dat de apparatuur zichzelf in maximaal drie jaar terugverdient.