Volvo CE neemt speciaalbouwer CeDe over

Volvo Construction Equipment heeft speciaalbouwer CeDe overgenomen. Deze overname stelt Volvo in staat het productaanbod uit te breiden met specials af-fabriek met CE-keur. Anderzijds vormt Volvo voor CeDe een springplank om internationaal sterker te worden. CeDe zal als zelfstandig onderdeel van Volvo Construction Equipment ook producten blijven bouwen voor andere merken.

De CeDe Group in Malmö is actief in de speciaalbouw voor graafmachines en wielladers in alle sectoren. Dat gaat veel verder dan aangepaste gieken. CeDe ontwikkelt ook op maat specials voor de bosbouw, het spoor, de mijnbouw et cetera.

Zelfstandige tak in Europa

Volvo Construction Equipment was altijd al een grote klant, mede doordat CeDe is ontstaan uit Åkerman. Bij de CeDe Group werken zo’n 45 mensen. Volvo Construction Equipment geeft aan dat CeDe een zelfstandige onderneming zal blijven, zodat het ook aan andere opdrachtgevers of merken specials kan blijven leveren.

Volvo wil zelfs dat CeDe als zelfstandige tak in Europa een sterk merk wordt. De overname stelt Volvo in staat het productaanbod uit te breiden naar nieuwe segmenten, waarbij het bij CeDe ontwikkelde specials kan opnemen in het leveringspakket.