VNO-NCW: "snel deeltijd-WW nodig"

"Werktijdverkorting en deeltijd WW zijn snel nodig." Werkgeversorganisatie VNO-NCW, waar ook Cumela Nederland, bij aangesloten is, deed die oproep na crisisoverleg met gedupeerde branches. Een oproep die ook Cumela eerder al deed, maar waar door de poltiek nog geen gehoor aan wordt gegeven.  

Komt er een deeltijd WW? Zoals de kaarten nu op tafel liggen niet, maar ondertussen begint de situatie in diverse sectoren als gevolg van problemen door PFAS en stikstof steeds penibeler te worden. "Met deeltijd WW en werktijdverkorting kunnen we mensen voor deze belangrijke sectoren behouden", zo zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland

De problemen als gevolg van PFAS, ondanks de normverhoging zijn dan ook nog steeds aanwezig. Hoewel het ene bedrijf er meer hinder van heeft dan een andere levert het vrijwel overal nog wel belemmeringen op. Ondertussen zorgt het gebrek aan beleid rondom stikstof ervoor dat de verlening van vergunningen maar niet op gang komt en ook dat beginnen ondernemers steeds meer te voelen. 

In de bouw wordt 2020 zelfs al gezien als een verloren jaar en dat gaan ook de cumelaondernemers uiteindelijk merken. Daar komt de zorg nog bij dat wanneer het wel weer gaat aantrekken er misschien geen materialen en mensen meer te krijgen zijn.