Veilig op de foto op GTH

Veiligheid is het thema van de stand van Cumela op Groentechniek Holland. Om te laten zien dat je veilig werkt en anders niet, kun je op de stand veilig op de foto. Jaarlijks vinden nog te veel ongevallen plaats, waarbij materiële schade ontstaat of waarbij gewonden en dodelijke slachtoffers te betreuren zijn. Het aantal doden is in 2018 (veertien) zelfs verdubbeld ten opzichte van 2017. De teller staat dit jaar helaas alweer op vijf. Tijd voor actie en tijd om een statement te maken: ik werk veilig of ik werk niet! Kom op de stand van Cumela op GroenTechniek Holland en maak een statement in de speciale fotobooth.

 

"Ik werk veilig of ik werk niet!" Dat is de slogan voor de fotobooth waar iedereen gebruik van kan maken op de GroenTechniek Holland. "We zetten hiermee een statement neer om te laten zien hoe belangrijk wij, als brancheorganisatie, veiligheid vinden", zegt Ira van Dijk, beleidsadviseur arbo bij CUMELA Nederland. "Daarom draait het in onze stand helemaal om veiligheid. als opmaat naar de Veilig op 1 week die van 16 tot en met 20 september plaatsvindt. Tijdens die week willen we het veiligheidsbewustzijn nog meer verhogen. Dat doen we aan de hand van het centrale thema: Durf te bespreken waar je je zorgen over maakt. Met de fotobooth op de beurs dagen we de medewerkers alvast uit om over veiligheid na te denken."  

Toolboxen

Bij Cumela staat veiligheid hoog in het vaandel. "We maken toolboxen over verschillende onderwerpen, waarin kort en krachtig uitgelegd wordt hoe een ongeluk kan worden voorkomen. Het zijn documenten met praktische tips, vuistregels en afbeeldingen. Met deze toolboxen kan een ondernemer in gesprek met zijn medewerkers om hen bewust te maken van de risico’s en om samen te werken aan, nog, meer veiligheid", zegt Van Dijk. 

Ook heeft de brancheorganisatie een app beschikbaar waarin de toolboxen worden aangeboden: de Veilig Vakwerk App. Hiermee kunnen toolboxen digitaal naar medewerkers worden verstuurd. De app registreert wie de toolbox al heeft gedaan en ook is het mogelijk om werkplekinspecties vast te leggen in de app. Van Dijk: "Al bijna 200 bedrijven maken succesvol gebruik van de app en er worden steeds nieuwe functionaliteiten ontwikkeld en toegevoegd." Ook werkt Cumela mee aan verschillende veiligheids-projecten, zoals de Laatste Minuut Risico Analyse, de arbocatalogus, Veilig op 1, het lesprogramma Veilig met (land)bouwverkeer, de trekkerbumpercampagne, de Bewust Veilig dag en Mooi Vak Man! 

GroenTechniek Holland

De opvallend gele stand van Cumela Nederland is van 10 tot en met 12 september te vinden op Veld B, plaatsnr W.08.   GroenTechniek Holland is de beurs voor alle professionals die actief zijn in de groene/grijze openbare ruimte. De beurs is op het evenemententerrein naast Walibi in Biddinghuizen.