VANDIJKESEMO wordt VANDINTER SEMO

Het honderdjarige VANDIJKE SEMO viert het jubileum op een bijzondere wijze. Tijdens de jubileumviering verandert het bedrijf voor de derde keer van naam. Het bedrijf dat in 1914 startte als Zwaan en de Wiljes en later Van Dijke Semo werd, wordt nu Van Dinter Semo. Dit naar de naam van de nieuwe eigenaar Bert-Jan van Dinter. Op 5 juli kan iedereen tijdens een open dag kennis maken met Van Dinter en afscheid nemen van de huidige eigenaar Henk van Dijke

Het huidige VANDIJKESEMO is een opvallend bedrijf onder de Nederlandse leveranciers van zaaizaad. Het is een van de weinige bedrijven die nog niet tot een multinationale groep behoren. In 100 jaar heeft VANDIJKE SEMO zich ontwikkeld tot één van de grootste Nederlandse bedrijven in de productie en verwerking van (gras)zaaizaden. Daarnaast beschikt het bedrijf over een modern kweekprogramma en productenpakket in voedergrassen, maïszaden en groenbemesters. Voor deze gewassen doet VANDIJKE SEMO ook nog veel eigen kweek en ontwikkelingswerk.

De overname door Van Dinter is opvallend omdat het bedrijf hiermee na honderd jaar ook uit de familie Van Dijke verdwijnt. Noodzakelijk omdat binnen het bedrijf geen opvolgers meer waren. Van Dinter is in de zadenwereld geen onbekende. Jarenlang zat hij bij Zelder zaden. Zijn missie is om de komende jaren nog meer aandacht te besteden aan het ontwikkelen van groenbemesters en vanggewassen om de bodem gezond te houden. "Toepassing van nieuwe selectietechnieken en uitbreiding van het materiaal met andere soorten legt de basis voor nieuwe rassen met unieke eigenschappen." stelt Van Dinter.

Op zaterdag 5 juli is iedereen van harte welkom op het bedrijf om kennis te maken met de gewassen en medewerkers. De open dag is op de eigen vestiging in Scheemda.