Steketee verkocht aan Lemken

Lemken heeft het Nederlandse Steketee overgenomen. Steketee is specialist in innovatieve onkruidbestrijding. Lemken ziet voor de toekomst een grotere rol in mechanische onkruidbestrijding en kan met deze overname via de divisie Crop Care machines aanbieden voor de mechanische onkruidbestrijding. 

Steketee heeft de laatste jaren een zeer goede reputatie opgebouwd als het gaat om camera-gestuurde schoffeltechniek. Hiermee boekt het goede resultaten als het gaat om bestrijding van onkruid tussen de rijen, maar ook in de rijen. Lemken gaat in de toekomst deze cameratechniek ook gebruiken op haar veldspuiten, om zo via gerichte bespuitingen op gewasbeschermingsmiddelen te besparen.

Met de overname van de Machinefabriek Steketee bv kreeg Lemken ook Rumptstad in handen. Rumptstad bouwt ploegen, pakkers en woelers en is onderdeel van de Steketee Machinefabriek. Hierin zit ook Agroventilatie, leverancier van ventilatiekanalen. Agroventilatie bleef buiten de deal.

Steketee Machinefabriek was onderdeel van Veerman Beheer, van oud-minister Cees Veerman en zijn zonen. Zoon Klaas Veerman heeft momenteel de leiding over Steketee Machinefabriek. Het bedrijf is gevestigd in Stad aan ‘t Haringvliet en dat blijft zo, vooral om de daar aanwezige kennis in huis te houden. De overname gaat geen arbeidsplaatsen kosten. Integendeel. Steketee krijgt de mogelijkheid om de productie verder te vergroten.

De huidige eigenaar Klaas Veerman verwacht dat de overname door Lemken voor Steketee markten zal openen, die Steketee op eigen kracht niet had kunnen bereiken. Voor hem reden om met Lemken in zee te gaan. “We hebben een goed product en daarmee willen we de wereld veroveren. Dat lukt ons niet op eigen houtje”, aldus Veerman. Op dit moment werken er vijftig mensen bij Steketee. De namen Steketee en Rumptstad blijven behouden.

Klaas Veerman en Lemken Crop Care directeur Iljan Schouten gaan de leiding vormen over Machinefabriek Steketee. Het dealernet van beide merken blijft in Nederland vooralsnog intact. Wanneer de Lemken dealers de beschikking krijgen over de machines van Rumptstad en Steketee is nog punt van overleg.