Smallere Jan Veenhuis JVSK 16.000-Seppi-combinatie

Inspelend op (toekomstige) regelgeving voor voortuigbreedtes op de openbare weg heeft fabrikant Jan Veenhuis zijn Seppi-combinatie nu voorzien van een zwanenhals. Hierdoor blijft de maximale voertuigbreedte binnen de 2,55 meter. De bestaande versies hadden een frameconstructie om de Seppi heen.

Zoals wellicht bekend heeft fabrikant Jan Veenhuis al een aantal JVSK 16.000-kippers geleverd met een geïntegreerde Seppi Midifrost Drago-bosfrees. Hiervoor is standaard de twee meter brede Seppi gemonteerd om houtopslag in voornamelijk natuurgebieden snel en efficiënt te verwijderen. De bestaande combinaties waren geënt op een maximale voertuigbreedte van 3,00 meter.

Inspelend op maximale voertuigbreedtes van 2,55 meter heeft Jan Veenhuis een nieuwe versie ontwikkeld met een zwanenhalsframe. Deze versie blijft binnen de 2,55 meter voertuigbreedte en heeft als nevenvoordeel dat met de frees korter langs zijkanten kan worden gefreesd. Het eerste exemplaar van de JVSK 16.000 heeft een laadvermogen van vijftien ton bij een bakinhoud van twintig kuub. Deze staat op 650/55R26.5-banden met een gedwongen bestuurde as. De Seppi-frees met een werkbreedte van twee meter bleef ongewijzigd en is voorzien van vaste en draaiende beitels en een naar voren wegklapbare afvoerband. Het eerste exemplaar wordt binnenkort afgeleverd.