Renault Kangoo Z.E. nu ook als pick-up

Renault maakt bekend de Renault Kangoo Z.E. Maxi omgebouwd te hebben tot pick-up. Het resultaat is een elektrische bedrijfswagen met praktische laadbak. De laadbak komt er in vier verschillende varianten, waarmee Renault hoopt een goed alternatief te bieden voor duurzame mobiliteit in stedelijk gebied.  

Veth Automotive bouwde voor Renault Nederland de Renault Kangoo Z.E. Smart om tot een pick-up met grote, open laadbak. Hiermee hoopt het bedrijf onder meer hoveniers en andere bedrijven die in stedelijk gebied werken van een duurzaam alternatief te voorzien. De prijs begint op 33.584 euro, exclusief btw, maar er zijn in Nederland subsidieregelingen die aangesproken kunnen worden bij de aanschaf. Zo meldt Renault dat de MIA n de VAMIL gebruikt kunnen worden en dat er eventuele lokale subsidies zijn voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen. 

Vier varianten

De laadbak komt er in vier varianten. De eerste is een basisversie zonder opbouw, vaste zijwanden en een achterklep. De tweede is een opbouwvariant met een platte laadbak en openklapbare aluminium zijwanden. Bij derde variant kan de bak ook kippen. De vierde en meeste luxe uitvoering heeft een kiepbare veegvuilopbouw van lichtgewicht kunststof. 

Een elektromotor van 44 kW (60pk) die gevoed wordt door een 33 kWh batterij zorgt voor de aandrijving. De 7kW/32A AC-lader maakt het mogelijk om via een 7,4 kW oplaadpunt de batterij in ongeveer zes uur op te laden. Voor de beeldvorming: in een uur kan een rijbereik van circa 35 kilometer worden bijgeladen. Wat bijvoorbeeld haalbaar is in een lunchpauze.