Reesink grootste Claas dealer in Canada

Opnieuw zet de Royal Reesink groep een grote stap in haar groeiambities. Deze week werd bekend gemaakt dat ze in Canada een meerderheidsaandeel hebben verworven van Tingley’s, de grootste Claas dealer in Canada.

 

Tingley’s Harvest Center, in het land kortweg aangeduid als Tingley’s” is de grootste CLAAS-dealer van Noord-Amerika en is actief in Saskatchewan en Alberta (Canada). Met in totaal drie vestigingen, twee in Alberta (Lloydminster en Vegreville) en één in Saskatchewan (North Battleford), wordt een gebied bewerkt ter grootte van Nederland. Het zwaartepunt van de activiteiten betreft de grootschalige graanteelt, maar ook (melk)veehouders en aannemers in het grondverzet en in de olie-industrie behoren tot de klanten van Tingley’s.

Het leveringsprogramma van Tingley’s bestaat naast CLAAS uit onder andere de merken JCB, HORSCH, ELMER’S, PENTA en MACDON. In totaal heeft Tingley’s 60 medewerkers, die vanuit de drie vestigingen het gebied bewerken. Na de overname wil Reesink proberen ook voor andere Europese merken het dealerschap voor dit gebied te verwerven.

De activiteiten van Tingley’s worden bij Royal Reesink ondergebracht in Reesink Canada Holdings Inc. en vallen in de divisie Kamps de Wild Holding. In de divisie Kamps de Wild Holding zijn alle CLAAS-activiteiten in Nederland, Kazachstan en nu ook Canada, geconcentreerd.

De overname past volgens het bedrijf uitstekend in de groeistrategie van Royal Reesink, die onder andere uitgaat van een groei met bestaande merken in nieuwe markten. Royal Reesink heeft nu al de vertegenwoordiging voor CLAAS, HORSCH en MACDON in Kazachstan. De West-Canadese landbouw heeft grote gelijkenissen met die in Kazachstan, zodat er synergie-effecten te behalen zijn. Daarnaast verdeelt Royal Reesink haar landbouwactiviteiten nog beter over verschillende continenten. Hiermee wordt het minder afhankelijk van klimatologische en geopolitieke ontwikkelingen. Over de overnamesom zijn geen mededelingen gedaan.