Recordomzet Amazone

Net als veel andere fabrikanten heeft Amazone een recordomzet gehaald in 2018. De omzet van deze fabrikant steeg naar 481 miljoen euro. In vergelijking met 2017 een stijging van 5,3 procent.

 

Amazone profiteerde afgelopen jaar van de sterke afzetgroei in een aantal belangrijke exportmarkten. In Frankrijk, Japan Spanje, Hongarije, Ierland en thuisland Duitsland was sprake van een bovengemiddelde groei. In grote markten als Polen en Rusland bleef de afzet stabiel.

In totaal heeft AMAZONE aan het begin van 2019 ongeveer 1.900 werknemers in dienst, inclusief de werknemers van de nieuwe locatie in Bramsche en de dochteronderneming Schmotzer Hacktechnik, die werd overgenomen in het begin van het jaar, waaronder 130 leerlingen. Het bedrijf heeft meer dan 7% van de omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. De investeringen in materiële vaste activa bedroegen meer dan € 20 miljoen.

Het bedrijf is tevreden over de ontwikkeling van het ploegenprogramma dat in 2016 sterk is uitgebreid door de overname van Vogel en Noot.