Nieuwe Rauch Aero 32.1

De Duitse fabrikant Rauch introduceerde onlangs een geheel nieuw ontwikkelde pneumatische kunstmeststrooier voor in de driepunts-hefinrichting, met een werkbreedte van 30 meter. De gepresenteerde Rauch Aero 32.1 is een studiemodel en was voor het eerst te zien zijn op de SMTB Bollenbeurs in Vijfhuizen. Rauch wil deze Aero eind 2021 officieel op de markt brengen.

De voorgestelde Rauch Aero 32.1 is een studiemodel voor toekomstige modellen van de Aero 32.1 met 30, 27, 24, 21 of 18 meter werkbreedte. Met de Aero biedt Rauch nu een pneumatische kunstmeststrooier aan die desgewenst plaatsspecifiek kan doseren. Kenmerken zijn de nauwkeurige, weersonafhankelijke strooitabellen, de nauwkeurige verdeling van meststoffen (ook met ureum), gemengde meststoffen, fijne zaden en microgranulaat, een flexibele aanpassing van de werkbreedte met vier of 24 secties (MultiRate) en een constante toevoer van voedingsstoffen tot de veldgrens. De maximale tankinhoud bedraagt 3200 liter.

Veel flexibiliteit

Hoge toepassingssnelheden - zelfs van meer dan 15 km/u - zijn mogelijk door de vier hydraulisch aangedreven doseerrollen. Hierdoor is de Rauch Aero in staat om seriematig vier verschillende strooibreedtes en vier verschillende hoeveelheden te strooien. Optioneel biedt Rauch Aero met MultiRate 24 elektrische aangedreven doseerunits aan, elk met een afzonderlijke afvoeropening en een viertal verschillende toepassingssnelheden.

MultiRate 24 maakt kleinschalige, hoge-precisiebemesting mogelijk met applicatiekaarten exact tot 1,25 meter. De Rauch Aero is uitgerust met Isobus-elektronica. Veel gebruikte apps, zoals Section Control, Task Controller, Parallel Tracking en nog vele andere, kunnen worden toegepast. De volledig nieuw ontwikkelde boom is een lichtgewichtconstructie met centrale veerslinger en neigdemping en maakt hoge snelheden mogelijk. De optionele boomhoogteregeling stelt de boomhoogte volledig automatisch bij aan de hand van de omstandigheden. De transportbreedte bedraagt 2,90 meter.