Nieuwe Pantera 4503 met comfortpakket

Met de Pantera 4503 lanceert Amazone een zelfrijdende veldspuit. Die beschikt over vernieuwingen als de Super L2-spuitboom, de nieuwe Super L3-spuitboom in combinatie met de nieuwe actieve spuitboomgeleiding ContourControl en het actieve-zwiepdempingssysteem SwingStop. Daarnaast zijn er de Comfortpakketen 1 en 2 voor het vullen en reinigen.

Het Comfortpakket 1 van de nieuwe Pantera met de TwinTerminal 3.0 bevat standaard een automatische vulstop voor de zuigzijde. Optioneel is dit ook beschikbaar voor de perszijde. Het gewenste vulniveau van de spuittank kan worden ingevoerd in de cabine in de Isobus-terminal of op het bedieningspaneel in de TwinTerminal. Tijdens het gebruik regelt de roerwerkregeling de roercapaciteit afhankelijk van het niveau in de tank. Bovendien maakt het Comfort-pakket een automatische reiniging mogelijk, die op afstand vanuit de cabine kan worden gestart.

Als alternatief kan de Pantera ook worden uitgerust met het Comfortpakket 2, inclusief een extra schoonwaterpomp. Bij dit pakket kan de machine continu worden gereinigd en kan tijdens het vullen met een zuigslang behalve de spuittank ook de schoonwatertank worden gevuld. Optioneel kan de Pantera worden uitgerust met de nieuwe actieve spuitboomgeleiding ContourControl en het actieve-zwiepdempingssysteem SwingStop met een werkbreedte tot 40 meter.

De Super L2-spuitboom en de nieuwe Super L3-spuitboom in combinatie met ContourControl beschikken ook over de nieuwe Flex-bediening voor veertig procent sneller in- en uitklappen. ContourControl kan ook naar beneden neigen met de spuitboom, waardoor de afstand tot het gewas wordt aangehouden. Terwijl ContourControl voor een verticale spuitboomgeleiding zorgt, optimaliseert SwingStop de horizontale positie, vooral voor grote spuitbomen. De zeer snelle hydraulische spuitboomgeleiding maakt hogere rijsnelheden mogelijk.

De 160 kW (218 pk) Deutz-motor voldoet nu aan de Stage V-norm. Verder beschikt de Pantera 4503 over stofdichte opbergvakken bij de opstap en nieuwe led-achterlichten.