Nieuwe Göweil G-1 F125

Fabrikant Göweil presenteert de nieuwe generatie van de G-1 F125-rondebalenpers en de G-1 F125 Kombi. Het betreft een flinke update van de huidige Göweil-persen, met onder meer grotere wielen, eenvoudiger bediening, meer opbergruimte en betere prestaties. Göweil heeft daarbij het bestaande concept aangehouden, met bekende eigenschappen als de korte snijlengte en de dubbele binding.

De pers-wikkelcombinatie wordt nu standaard op Vredestein Flotation Trac-560/45R22.5-banden geleverd. Met deze bredere banden blijft de transportbreedte binnen de drie meter. Desgewenst is de combinatie ook leverbaar op Nokians in de maat 710/35-R22.5. De voertuigbreedte is dan wel 3,30 meter.

Göweil biedt de nieuwe generatie persen standaard met Isobus aan. De nieuwe besturing is overzichtelijk vormgegeven en eenvoudig te bedienen en bovendien is op het display meer informatie te zien. Göweil biedt zijn eigen Isobus-terminal aan, maar de machines zijn natuurlijk ook compatibel met alle andere voor Isobus geschikte terminals.

Göweil heeft het design van de machine aangepast. In het gesloten, hydraulisch klapbare foliemagazijn is plaats voor veertien rollen wikkelfolie alsmede twee rollen mantelfolie of net. Het aandrijfsysteem van de pers is uitgevoerd met grotere en sterkere kettingen. Dit moet vooral de levensduur verlengen en daarmee de onderhoudskosten verlagen.

Behouden zijn de 30 dubbelsnijdende messen, waarmee een snijlengte van 35 millimeter wordt behaald. Bovendien is Göweil nog altijd wereldwijd de enige fabrikant met dubbele binding. Net en folie kunnen tegelijkertijd worden geplaatst. Het soort binding wordt zodoende gemakkelijk via de bedieningsterminal gekozen. Als er twee rollen net of folie worden geplaatst, wordt de bindtijd gehalveerd. Desgewenst is de Göweil voor hellingen leverbaar met een hydraulisch aangedreven aandrijfas.