Nieuwe compacte Steyr Expert CVT

Op een meeting in Saalfelden, dicht bij Salzburg, is onlangs de nieuwe Steyr Expert CVT voorgesteld. Voor de Steyr-fans is er hiermee in het segment 74-96 kW (100-130 pk) een compact CVT-model beschikbaar met een heel complete uitrusting. Het gaat om vier modellen met Stage V-motoren, S-Control CVT-transmissie, een hydraulisch systeem met een opbrengst van 110 liter per minuut, een geïntegreerde fronthef en vooras- en cabinevering.

Alle vier de modellen, met vermogens van 74, 81, 88 en 96 kW (100, 110, 120 en 130 pk), hebben de bekende NEF-4,5 liter-viercilindermotor in Stage V-uitvoering. Het nabehandelingssysteem (ATS) is onder de motorkap weggewerkt met het oog op een beter zicht vooruit, zijwaarts en omlaag.

CVT-transmissie

De CVT-transmissie met twee schakelgroepen heeft een bereik van 0-40 km/u, dat dankzij de eco-functie met een laag motortoerental kan worden gerealiseerd. De CVT-transmissie is bovendien standaard uitgerust met de actieve stilstandsregeling. Met het S-Tronic-motor-transmissie-management worden de overbrengingsverhouding en het motortoerental automatisch afgestemd op de belasting en de instellingen.

De cabine met vier stijlen heeft een vertrouwde indeling van de bedieningsorganen. Dankzij het draagframe van de vooras zijn de optionele fronthefinrichting en frontaftakas volledig in het ontwerp van de trekker geïntegreerd. Zowel de fronthefinrichting als de frontaftakas is uitgerust met elektronische regelkleppen met schakelaars die aan de voorkant van de trekker te bedienen zijn.