Mecalac wint Intermat innovatieprijs

De volledig elektrisch aangedreven MX E 12 van Mecalac heeft de belangrijkste innovatieprijs van de Intermat verdiend. Op de beurs presenteren zij een 11 tons machine met een batterijpakket van 146 kWh. Voldoende volgens het bedrijf voor een dag werken. Begin volgend jaar op de markt.

Deze week werden op de pre Intermat een informatiebeurs waar fabrikanten hun belangrijkste nieuws bekend maken ook de innovatieprijzen uitgereikt. Twee daarvan waren voor elektrisch aangedreven machines. Naast Mecalac kreeg namelijk ook Volvo een onderscheiding voor een volledig elektrische minigraafmachine. Op deze Volvo is ook de hydrauliek vervangen door elektrisch werkende cilinders. Dit is echter nog een concept machine die nog lang niet praktijkrijp is. Volvo spreekt van 2021, maar zelfs dat is nog de vraag omdat de onderdelen nog veel te duur zijn. Vooral door de nieuwe techniek waarbij cilinders op een elektrische motor in en uit schuiven. Toch kregen zij de innovatieprijs in de categorie grondverzetmachines. Iets wat vele fronsende wenkbrauwen opleverde, want wat moet je als bezoeker met een machine die nog lang niet leverbaar is.

Veel concreter is Mecalac met zijn wereldpremière op de Intermat van de MX E 12. Deze is te vergelijken met de huidige 12 MTX, een machine van ongeveer 11 ton. Mecalac komt nu met een elektronische variant waarbij de hele motorruimte is volgepakt met batterijen. Bij elkaar levert dit 1 m3 aan stroomopslag en 1650 kg contragewicht op. Onder de kap liggen ook geen gewone LiIon batterijen, maar batterijen met de nieuwste techniek, de LiFePO4 (Lithium ijzer fosfaat) stroomopslag. Deze zijn niet alleen krachtiger, maar gaan volgens Mecalac ook veel langer mee. De voorspelling is dat deze zeker 9 tot 10 jaar op niveau blijven. De 146 kWh is volgens het bedrijf voldoende voor een dag werken. Ter vergelijking, een Tesla heeft een pakket van 60 kWh of op wens 90 kWh. Deze machine heeft dus ruim twee keer zoveel vermogen als een standaard Tesla.

Naast de krachtbron is ook de aandrijving op deze machine verandert. De Mecalac E 12 heeft namelijk twee elektromotoren. Eén voor de rijaandrijving en één voor het hydraulisch systeem. Dit heeft als voordeel dat voor beiden altijd het maximum vermogen beschikbaar is. Zelfs tijdens het bedienen van de machine is dus de maximale trekkracht beschikbaar om zelfs onder zware omstandigheden de machine te verplaatsen. Tijdens het remmen van machine en roterende bovenwagen wordt ook weer energie teruggewonnen.

Mecalac verwacht dat de machine komend voorjaar al klaar is voor marktintroductie. Wat hij dan gaat kosten is nog niet duidelijk. Het is zelfs de vraag of je hem als klant kunt kopen, want het bedrijf werkt aan nieuwe financieringspakketten. Dat moet ook wel meent productmanager Patrick Brehmer. “Niemand wil namelijk betalen voor batterijen die in twee jaar weer verouderd zijn. Daarom worden dit soort machines bijna altijd geleased.” Zijn verwachting is wel dat de kostprijs concurrerend kan zijn met een gewone diesel aangedreven 12 MTX. “Je bent veel minder geld kwijt aan ‘brandstof’ en je bespaart op onderhoudskosten. In een normale diesel aangedreven machine komt namelijk de helft van de kosten van de motor.”

De machine is voor het eerst te zijn tijdens de Intermat die van 23 tot 28 april plaats vindt in Parijs.