LNG als diesel

Vanaf volgend jaar kan Volvo zware trucks leveren die rijden op LNG maar dezelfde prestaties leveren als een dieselmodel. De CO2 uitstoot is echter 20 tot 100 procent lager dan die van vergelijkbare dieselmodellen. De twee beschikbare modellen hebben een vermogen van 420 of 460 pk.

In plaats van een ottomotor met bougie ontsteking, de gangbare oplossing voor voertuigen op gas, worden de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG aangedreven door motoren die gebruik maken van het diesel principe. Dit betekent dat een vervoerder die voor LNG kiest, dit kan doen zonder in te leveren op rijeigenschappen, brandstofverbruik of betrouwbaarheid. De 460 pk-motor van Volvo op LNG levert een maximaal koppel van 2.300 Nm; de uitvoering van 420 pk produceert 2.100 Nm. Dit komt overeen met vergelijkbare dieselmotoren van Volvo. Het brandstofverbruik is oo gelijk aan dat van de dieselmotoren van Volvo maar is wel 15 tot 25% lager dan bij conventionele ottomotoren op gas.

De toegepaste brandstof is vloeibaar aardgas oftewel LNG (Liquefied Natural Gas) of vloeibaar biogas, dat bekend staat als bio-LNG. Bij gebruik van biogas neemt de ecologische voetafdruk (CO2-uitstoot) met maar liefst 100% af. In vergelijking met aardbas is de vermindering twintig procent.

Op de nieuwe vrachtwagens kunnen brandstoftanks worden gemonteerd met voldoende inhoud voor een actieradius tot 1.000 km. Tanken duurt ongeveer even lang als het vullen met diesel. Tijdens het rijden wordt de brandstof opgewarmd, onder druk gebracht en omgezet in gas voordat het direct in de motor wordt ingespoten. Om het gas tot ontbranding te brengen, wordt een geringe hoeveelheid diesel toegevoegd op het moment van inspuiten.

Volvo Trucks werkt nu samen met gasleveranciers en klanten aan uitbreiding van de LNG-infrastructuur in Europa. Deze ontwikkeling wordt in veel landen en door de EU ook politiek ondersteund. Het uitbreiden van de LNG-infrastructuur is onderdeel van de actieplannen van de Europese Commissie en de EU-lidstaten voor het op de lange termijn veiligstellen van de Europese energievoorziening.