John Deere Golf sluit contract met Dutch Power Company

John Deere kondigt aan een overeenkomst te hebben gesloten met Precision Makers in Giessen, onderdeel van de Dutch Power Company, voor het exclusief ontwikkelen van autonome X-pert-maaisystemen voor golf- en sporttoepassingen van John Deere. Voor Precision Makers is het een belangrijke mogelijkheid zijn activiteiten door te ontwikkelen en tegelijkertijd een compliment dat het goed bezig is.

John Deere constateert dat er in de groensector een groeiende vraag is naar precisie autonome systemen om sportvelden te bewerken, vooral maaien. John Deere werkte daarvoor al samen met Precision Makers, dat zijn X-pert-pakket al meerdere malen succesvol monteerde op diverse John Deere-maaiers. Nu gaat John Deere een stap verder door een contract te sluiten om deze systemen samen door te ontwikkelen en exclusief voor te behouden aan John Deere-producten.

De autonome Greenbot en is het X-pert-robotpakket blijven via Dutch Power Company beschikbaar voor de DPC-merken. Daarnaast zal Precision Makers de bestaande machines blijven onderhouden. Met het X-pert-pakket van Precision Makers wordt het mogelijk om bestaande machines autonoom werkzaamheden te laten uitvoeren.

Precision Makers maakt bij X-pert gebruik van teach and playback-technologie:oftewel opnemen en afspelen. Om een bewerking op te nemen, werkt u zoals u gewend bent en de machine onthoudt alle handelingen. U moet dan denken aan rijden, sturen, gas geven en zelfs het heffen en zakken van de maaier en het inschakelen van de spuit. Daarna kunt u deze opgenomen route afspelen. De machine herhaalt hierbij onbemand alle handelingen. X-pert heeft geheugen voor honderden bewerkingen. Het systeem is verkrijgbaar in verschillende talen, voorzien van touchscreen en 3D-weergave van de route. Het systeem controleert zichzelf en uiteraard stopt de machine als er zich een obstakel voor de trekker bevindt. Het besturingssysteem brengt u hiervan op de hoogte via SMS. Naast teach and playback heeft Precison Makers ook een gepatenteerde dynamische routeplanner. Dat houdt in dat op basis van een rekenalgoritme een geometrische vorm wordt ingedeeld met een optimale (bewerkings)route voor de machine.