JCB wisselt MTU in voor Cummins

Bij de zware wielladers uit de 400 serie stapt JCB over van MTU naar Cummins om de motor op Fase V te komen. In de nieuwe 457 wiellader waarin deze motor ligt stijgt het vermogen daardoor van 258 naar 282 pk.

 

Om onnodig draaien op vol vermogen te voorkomen heeft JCB een nieuwe voorziening ingebouwd. Bij lichte werkzaamheden kan de machinist eenvoudig het vermogen van de motor begrenzen tot 224 pk en dat spaart een flinke slok brandstof.

Een extra brandstofbesparing wordt bereikt doordat het bedrijf bij deze serie is overgestapt van een viertraps op een vijftraps powershift, inclusief powerconverter. Door de extra stap kan de motor nog vaker in het meest brandstofgunstige motortoerental draaien. Ook het programmeerbare start-stopsysteem draagt bij aan de zuinigheid van de machine. JCB verwacht dat het verbruik daardoor tot 10 procent kan dalen.

De besturing beschikt nu over een einddemping, wat het comfort verhoogt. Ook de verbeterde stoelen doen dat. Verder zijn er nog kleine wijzigingen in het exterieur, zoals de motorkap en de spatborden.

Tegelijk met de 457 krijgen ook de kleinere 437 en 427 een update. Deze hadden al Cummins krachtbronnen. Met de overgang naar Fase V krijgt de 437 iets meer vermogen mee. Die gaat van 183 naar 195 pk. De 427 blijft op 165 pk staan.