Hitachi lanceert hybride ZH210LC-5 in Europa

We hebben de hybride Hitachi ZH200 al op diverse beurzen gezien. Stond het prototype nog statisch op de vorige TKD, op de Bauma draaide de machine volop, met de mededeling dat deze techniek in Europa voorlopig nog niet zou worden aangeboden. Daar komt nu verandering in met de officiële lancering van de hybride Hitachi ZH210LC-5 op de Europese markt. De eerste verbruikresultaten zijn opmerkelijk. Lees verder. .

  • ZH210LC Hybrid 26 (Medium).jpg

    De nieuwe Hitachi ZH 210 LC-5 hybride zal op de TKD als demomachine aanwezig zijn.
  • ZH210LC Hybrid 11 (Medium).jpg

    De nieuwe Hitachi ZH hybride bleek afgelopen winter in flijke duurtest in Finland flink zuiniger dan een vergelijkbare Hitachi ZX in Powermodus. De hybride-unit werkt op zwenkbewegingen.

Vóór de lancering is deze hybride graafmachine uitgebreid getest. Dat gebeurde onder andere afgelopen winter boven de poolcirkel, onder supervisie van de Finse aannemer Maansiirtoliike Kemppe Oy. Dit bedrijf heeft de machine van januari tot maart 2014 gebruikt voor grondverzet en het beladen van trucks voor een wegenbouwproject in Rovaniemi, tegelijk met de al aanwezige conventionele middelgrote Zaxis-3- en Zaxis-5-graafmachines. Bij temperaturen die daalden tot min 30 graden  Volgens de testers is de nieuwe Hitachi niet alleen zuiniger, maar heeft Hitachi de souplesse ook verbeterd en is de machine opvallend veel stiller. Op het project noteerde de hybride een verbruik van 12,2 liter per uur. Een vergelijkbare Hitachi ZX210-3 scoorde op hetzelfde werk circa achttien liter per uur. De hybride Hitachi ZH210LC-5 zal op de TKD als demomachine aanwezig zijn.

Kenmerkend voor Hitachi’s hybride is het zogenaamde Trias HX-systeem. Dit is voorzien van een motor die de energie die vrijkomt bij het afremmen van de zwenkbeweging omzet in elektrische energie. Deze energie wordt via de Power Control Unit doorgegeven en opgeslagen in een condensator, waarna die energie kan worden gebruikt om de motor te helpen versnellen en de bovenwagen te bewegen. Hiermee is volgens Hitachi het brandstofverbruik tot 31 procent te verlagen in vergelijking met een normale Hitachi ZX210LC-5 in Power-modus.