Groots MF-feest

De combinatie Massey Ferguson en melkveebedrijf van Bakel was een gouden vondst voor de viering van het 60-jarig bestaan van MF. De eerste twee dagen kwamen er al 5000 bezoekers naar het evenement in Vredepeel.

 

 • DSC08566 (Klein).jpeg

  Bezoekers van de jubileumdagen konden testrijden op verschillende soorten MF tractoren.
 • DSC08562 (Klein).jpeg

  Vanaf het nieuwe ISObus scherm is het mogelijk om vanaf de trekker de sectiebesturing te bedienen. Zoals bij deze combinatie van MF en Kaweco.
 • DSC08573 (Klein).jpeg

  De vroegere Lely Tornado in MF kleuren. Bij deze tweede generatie is de opbouw flink aangepast, met een grotere afstand tussen pers en wikkeltafel.
 • DSC08568 (Klein).jpeg

  Deze MF 7499 Dyna-VT heeft 11.000 uur op de klok en inmiddels 145.000 liter diesel verstookt. Maar inwendig nog perfect bleek voor de vermogenstester. Hij geeft nu 10 pk meer als bij de eerste meting bij aflevering.

Voor klanten en potentiele klanten organiseert de Mechangroep als importeur van MF voor Nederland en België deze dagen een jubileumfeestje op het melkveebedrijf van Van Bakel. Nederlands grootste melkveebedrijf met 2000 koeien en inmiddels stalruimte voor 3000 stuks. De fosfaatregelgeving gooide echter roet in het eten en dus is een derde van de boxen niet gevuld. Desondanks blijft het imponerend om de schaal van dit bedrijf te zien.

Het prikkelde ook de nieuwstgierigheid van veel bezoekers van deze open dag bleek wel bij de rondleiding. Overal stonden mensen rijen dik te kijken bij het melken, het voeren en in de stallen. Maar natuurlijk ook de machines trokken de aandacht. Met op het veld de complete lijn hooibouwmachines zoals MF die nu aanbiedt. Daarmee is volgens directeur Wim Hengeveld een vliegende start gemaakt. “Onze dealers hebben het product omarmt en zijn er volop mee aan de slag gegaan. Dat was in heel Europa zo’n succes dat er helaas ook problemen met de levering ontstonden doordat de fabriek het niet aan kon.”

Nieuwe hal

Om levertijden komend jaar te voorkomen wordt in de productieplaats Feucht inmiddels een extra hal bijgebouwd. Komend jaar krijgen de MF-dealers de beschikking over nog een aantal nieuwe producten, zoals de ronde balenpersen met wikkelcombinatie. Deze vroegere Lely Tornado’s zijn toe aan een tweede generatie en worden nu als MF (en Fendt) verkocht. Een opvallende verandering is de verlaging van de persunit waardoor de baal niet meer rechtstreeks op de wikkeltafel rolt. Door de afstand te vergroten moet voorkomen worden dat fijn gras tussen de riemen vandaag op de wikkeltafel komt en daar leidt tot storingen. De pers is de afgelopen twee jaar al uitvoerig getest en gaat nu in de verkoop.

Voor MF-dealers geldt inmiddels dat ze voor de verkoop van tractoren, persen en combines exclusief voor MF moeten kiezen. Voor hooibouw geldt deze verplichting niet, wel wordt verlangd dat ze deze producten wel in hun leveringsprogramma opnemen. Waarbij het wel mogelijk blijft om ook een ander merk te verkopen.

Verdubbelen

De eisen vloeien voort uit een ambitieus verkoopprogramma dat Massey Ferguson heeft voor de komende tien jaar. Daarin staat de klant centraal met als doel dat deze vanwege kwaliteit van het product en de organisatie vraagt om een Massey Ferguson. Nadrukkelijk wil het bedrijf niet trekkers en werktuigen de markt induwen zoals andere fabrikanten doen stelde de president van MF Thierry Lhotte. “Zowel bij de dealers als in de fabriek zijn we daarom een programma gestart om de kwaliteit omhoog te brengen. Voorkomen we fouten in de produktie, dan hoeven we daarna minder te herstellen en versterken we het vertrouwen van de klant.”

Doel van het hele programma is het verdubbelen van het marktaandeel in Europa. Per land zijn er daarbij nieuwe doelen geformuleerd. Voor Nederland betekent dit dat het marktaandeel omhoog moet van de huidige 11.7 procent vorig jaar naar 14 procent in 2027. Daarvoor is inmiddels een zeer compleet pakket beschikbaar. Voor de liefhebbers zijn ze morgen nog te bekijken en te testen in Vredepeel. Het adres is Vredeweg 7. De poort gaat open om 10.00 uur en het programma duurt tot 17.00 uur.