Gouden medaille voor de Stihl MS 500i

De Stihl MS 500i-motorkettingzaag wint één van de felbegeerde gouden medailles voor de komende beurs Demopark in Eisenach. De MS 500i, een motorkettingzaag voor professionele gebruikers, is de eerste ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie

Een jury van gerenommeerde specialisten beloonde ter gelegenheid van de tweejaarlijkse beurs Demopark in Eisenach innovaties en verbeteringen in de groensector. De Stihl MS 500i-motorkettingzaag heeft volgens de jury een indrukwekkende acceleratie en levert topprestaties bij een bijzonder laag gewicht.

De motoreenheid weegt slechts 6,2 kilo. Componenten zoals de carburateur en de ontstekingsmodule zijn niet langer nodig. Deze eigenschappen zijn de motivatie achter de keuze van de jury van specialisten, die bestaat uit redacteuren van de vaktijdschriften Agrartechnik, BI-GaLaBau, Greenkeepers Journal en Kommunaltechnik Lohnunternehmen.

De kettingzaag is na een lange wachttijd eindelijk beschikbaar op de markt. De prijzen worden uitgereikt op 23 juni bij de opening van de beurs Demopark in Eisenach.