Glas rondom voor JCB verreiker

Een cabine met een ronde ver boven het stuur doorlopende voorruit is het kenmerk van de nieuwe generatie verreikers voor het agrarische werk die JCB deze week presenteerde. De cabine is sowieso het meest opvallende onderdeel van de serie 3.

 

Het bedrijf investeerde ruim negen miljoen euro in de nieuwe serie. Driekwart van dat bedrag werd uitgetrokken voor het volledig restylen van de cabine. Dat is daarin ook terug te zien. Het glasoppervlak is met 12 procent toegenomen, met als meest opvallende, de voorruit die een hoek van bijna negentig graden maakt en bijna boven de bestuurder eindigt. Het zorgt ervoor dat je vanuit de stoel een perfect zicht houdt op de bak of vork aan het eind van de giek. Al moet je naar boven wel tussen de tralies doorkijken, die de veiligheid van de machinist moeten garanderen.

De cabine zelf is verder naar achteren doorgetrokken, wat een behoorlijk extra gevoel van ruimte geeft ten opzichte van het oude model. Doordat zich niets meer achter de cabine bevindt, kijk je direct achter de cabine op de grond. Voor de andere kant van de giekophanging zijn er de drie spiegels die bijna boven het rechtervoorwiel staan en ervoor zorgen dat je ook aan die kant goed zicht houdt.

Knoppen verplaatst

In de cabine zijn alle knoppen die eerste op het dashboard rond het stuur zaten naar de zijkant gebracht. Deze zitten aan het plateau dat aan de stoel is bevestigd en waarop ook de joystick zit. Door deze verhuizing is rond het stuur feitelijk alleen nog de ventilatie aanwezig. Daardoor is het zicht op de bak net voor de machine sterk verbeterd. Om de ruiten schoon te houden is de ventilatiecapaciteit vergroot en zijn er meerdere uitstroom openingen gecreëerd. In combinatie met een extra sterke kachel moet die ervoor zorgen dat de ruiten in de winter veel sneller ijs- of dampvrij zijn.

Verder in de cabine vele kleine slimme en handige verbeteringen. Wat te denken van het plateau waarop de stoel is geplaatst. Daardoor ontstaat onder de stoel een ongeveer 20 cm hoge ruimte waar je kettingen en hijsbanden kunt wegleggen en waar ook plaats is voor een brandblusser. Of de twee oplaadpunten voor je telefoon of navigatie. Precies op de plek waar je die ook neerlegt of ophangt. Natuurlijk is er ook een bluetooth verbinding met de radio en is er optioneel een microfoon om handsfree te bellen.

Het doordachte gaat aan de buitenzijde verder. Met net voor de cabine een knop om de hydrauliek drukloos te zetten. Die ook weer aan de achterzijde te vinden is, als er voorzieningen zijn om een aanhanger te trekken.  De nieuwe serie mag theoretisch zelfs 32 ton trekken, maar dat past niet bij de massa van de verreiker zelf.  Twaalf tot vijftien ton mag echter geen probleem zijn. Daarvoor kunnen op de nieuwe modellen ook luchtremmen worden gemonteerd. Maar ook dubbelwerkend hydraulisch remmen is mogelijk.

Technisch is de verreiker niet veel veranderd. Door kleine aanpassingen aan het chassis met een iets andere plaatsing van het scharnierpunt van de giek is de capaciteit iets vergroot. Maar dan praat je over een hefcapaciteit van 100 tot 200 kg extra. 

De motor is nog steeds en JCB ecomax en voldoet aan de Stage vijf normen. Nog steeds zonder dpf, dus voor de gebruiker geeft dit weinig aanpassingen. Ook de hydrauliek is nog gelijk aan de vorige update van enkele jaren terug toen voor het topmodel ook de dualtech transmissie is geintroduceerd. Deze hoort bij de Agropro modellenlijn die vooral voor de loonwerkersmarkt interessant is. Bij deze transmissie rijdt de verreiker van 0 tot 19 km hydrostatisch aangedreven en schakelt deze bij een hogere snelheid automatisch over naar een zestraps powershift met in elke stap ook een lock up.  

Onder deze serie zijn nog drie verschillende modellenlijnen oplopend van Agri, Agri plus en Agri super. Elke modellenlijn heeft dan zijn eigen extra uitrusting.

De nieuwe serie gaat binnenkort op de band en rond april zullen de eerste machines in Nederland bij de dealers staan.