Europees hoofdkantoor Kobelco in Almere

De terugkeer van Kobelco op de Europese markt is deze week kracht bijgezet met de opening van een nieuw Europees hoofdkantoor in Almere. Daar vond ook de eerste Europese dealerconferentie plaats met afgevaardigden uit de 12 Europese landen waar het merk weer actief is.

  • Kobelco opening Almere (Small).jpg

    Samen met burgemeester Jorritsma verrichte algemeen directeur Kato de openingshandeling van het nieuwe Europese hoofdkantoor in Almere.

Uit Japan kwam de algemeen directeur Makoto Kato over om samen met burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere de openingshandeling te verrichten. Belangrijker dan dat vond Kato het signaal dat uitgaat van de vestiging in Europa. "Met onze nieuwe vestiging hebben we een sterk steunpunt voor de dealers in de verschillende landen. Vanuit Almere kunnen we de after sales verzorgen en het merk in Europa weer een sterke positie geven." Vanuit het Europese hoofdkantoor zal verder worden gewerkt aan het ontwikkelen van de markt voor machines. Doel is om net als in het verleden Kobelco weer een eigen positie in de markt voor rupsgraafmachines van 10 tot 50 ton te geven.

Kobelco maakte vorig jaar bekend weer terug de Europese markt op te gaan na het uiteenvallen van de samenwerking met CNH. In Nederland  is Kemp eind vorig jaar aangesteld als de nieuwe dealer voor de Kobelco rupskranen.