ELM bouwmachines neemt ETEC over

Flinke veranderingen rond ELM en Etec. ELM wordt gesplitst in twee bedrijven gericht op landbouw of grondverzet. Het nieuwe ELM bouwmachines neemt Etec over en zal zich in het pand van Van Vliet in Waddinxveen vestigen.

 

  • etec.jpg

    Het bedrijfspand van Etec in Waddinxveen.

ELM is in Zuid-Holland vooral bekend als dealer van Case-IH en Steyr tractoren en de Doosan grondverzetmachines. Door de groei van de activiteiten was de locatie in Bleiswijk te klein om voor alle activiteiten voldoende ruimte te hebben. Om tot een oplossing te komen was eerder dit jaar al besloten om de activiteiten te gaan splitsen. Daarbij is afgesproken dat Wouter van de Vendel eigenaar en directeur wordt van ELM Bleiswijk en zich volledig gaat richten op de landbouw gerichte machines. Sander de Regt is tegelijkertijd eigenaar en directeur geworden van ELM bouwmachines.

De splitsing is in een stroomversnelling gekomen nu De Regt overeenstemming heeft bereikt met Henk van Vliet over de overname van Etec. Van Vliet heeft zelf geen opvolger en ziet hierin een mogelijkheid om zijn bedrijf voort te laten bestaan en klanten zekerheid te bieden voor de toekomst.

Door deze overname kan ELM bouwmachines nu verder in het pand van Etec naast de A12. ELM zal daar ook de activiteiten van Etec voortzetten waarbij Van Vliet binnen het bedrijf actief blijft als ontwikkelaar van nieuwe machines en nieuwe technieken.

ELM blijft dealer van Doosan en kan eenvoudig de service van de Etec machines integreren omdat deze de Doosan machines als basis hebben.