Elektrische mini vrachtwagen

Frisian motors heeft op basis van het onderstel van hun elektrische transporter een mini vrachtwagen ontwikkeld. Met een laadvermogen van 400 kg en een actieradius zonder bijladen van 60 km. 

Tot nu toe had Frisian alleen het basisvoertuig, de FM-50 en de FM-80 met verlengde laadbak voor klanten die wat meer dan een gereedschapskist wilden vervoeren. Vanuit de markt was er echter vraag naar een voertuig dat ook voor het transport van kleine hoeveelheden lading zoals zand, grond of afval gebruikt kon worden of voor langere ladingen. 
Om dit te realiseren is de het hele voertuig aangepast. Te beginnen door de cabine in te korten en de achterbank te laten vervallen. Daarvoor moest ook het dak en de hele draagconstructie worden aangepast. Dankzij de bank voorin zijn er nog steeds 3 zitplaatsen.
Het resultaat is de FM-80 Cargo Lithium. Deze heeft een laadbak van 1730x1230x290 die elektrisch kan kiepen. De auto heeft een vermogen van 5 tot 10 kW bij 72 Volt. Aan bord zijn Lithium accu’s die 140 AH leveren.  Wanneer de accu helemaal leeg is, duurt het 8 uur om deze weer helemaal op te laden. Dat kost dan ongeveer 2 euro aan stroom.
Voorlopig valt de transporter nog onder de ongekentekende voertuigen en is het bezit van een T-rijbewijs voldoende om deze te mogen besturen. Bij aflevering is deze voorzien van een T5 certificaat. De maximum rijsnelheid is 45 km/h.