DPC overgenomen door Alamo

De Amerikaanse Alamo groep is de nieuwe eigenaar van de Dutch Power Company, het moederbedrijf van Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex. Voor de bedrijfsvoering heeft dit voorlopig geen consequenties. Alle bedrijven gaan onder eigen naam en met de eigen mensen verder.

 

Alamo is in Amerika beursgenoteerd en is groot geworden met het maken en verkopen van een breed assortiment maaiarmen en klepel- en ruwterreinmaaiers. Het bedrijf ziet de overname van DPC als een mogelijkheid om in Europa te profiteren van het verkoopnetwerk van het bedrijf in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Omgekeerd hoopt directeur Peter Mouthaan van DPC dat de huidige bedrijven uit de groep kunnen profiteren van het netwerk van Alamo. “Dit biedt ruimte voor versnelde groei, omdat de producten van beide bedrijven naadloos op elkaar aansluiten. Door de overname krijgt Alamo een veel breder pakket machines en kan haar afnemers een compleet programma professionele machines aanbieden.”

De overname zal volgens Mouthaan geen gevolgen hebben voor het personeel. “De vestigingen in Giessen, Enschede en Middelburg blijven open en gewoon onder eigen naam doorwerken.”

Ron Robinson, president en ceo van de Alamogroep is blij dat de overname rond is. “We zijn al geruime tijd met DPC in gesprek over een overname. DPC is met haar machines en autonome techniek een uitstekende aanvulling op onze produktrange. De overname zorgt ervoor dat wij onze marktpositie versneld kunnen uitbouwen. Samen werken we aan een ijzersterke reputatie in de groene sector.”