Delvano EuroTrac 3800 weer met eigen cabine

Op verzoek van klanten heeft Delvano ervoor gekozen om naast de CNH cabine ook een nieuwe versie van de bestaande cabine te ontwikkelen voor de zelfrijdende veldspuit. Vooral de toegankelijkheid van deze cabine is een van de veel gehoorde argumenten van gebruikers. Bij de ontwikkeling is bijzonder veel aandacht gegeven aan het comfort voor de chauffeur en bovendien is de afdichting sterk verbeterd. Deze cabine is vanaf 2014 standaard op de Delvano zelfrijdende spuitmachines. De spuit zelf is op een aantal punten ook doorontwikkeld.

  • delvano (Medium) (2).jpg

    De machine heeft een aantal nieuwe functies gekregen. Denk bijvoorbeeld aan automatische vlakstelling bij het vullen en auto-eco-lean. Bij auto-eco-clean wordt de vulpomp gebruikt om het spuitcircuit volledig automatisch met schoon water te reinigen.

In de cabine is ook het een en ander vernieuwd. De geïntegreerde bedieningsconsole is voorzien van een touchscreen voor de voertuigbediening en op de armleuning van de stoel is een een-hendelbediening gemonteerd waarop alle spuitfuncties geselecteerd kunnen worden. In de touchscreen is ook de spuitcomputer verwerkt zodat er geen extra bedieningskasten meer nodig zijn. Verder is het mogelijk om GPS systemen te koppelen aan het touchscreen zodat er automatische sectie afsluiting mogelijk is.

Naast de vernieuwde cabine is deze machine uitgerust met automatische vlakstelling van het voertuig bij gebruik van de vulpomp, zodat de gevulde liters ook daadwerkelijk overeenkomen met de ingetoetste hoeveelheid. Naast elektronische uitlezing van de spoeltank en cruise-control is deze machine ook uitgerust met het nieuwe auto-eco-clean systeem. Hierbij wordt de vulpomp gebruikt om het spuitcircuit volledig automatisch te reinigen. Groot voordeel van dit systeem is dat er ook daadwerkelijk schoon water aangevoerd wordt, omdat de vulpomp 100 % schoon is, wat bij gebruik van een spuitpomp voor de reiniging niet het geval is. Hierdoor is de spuit beter en sneller gereinigd. Op deze machine is tevens automatische vlakstelling van de geometrie variabel cilinders en automatische hoogte-instelling van de spuitboom gemonteerd.