D-tec kiptrailer gepresenteerd

De gloednieuwe gestuurde D-Tec kiptrailer is klaar voor produktie. Het eerste exemplaar werd afgelopen week gepresenteerd tijdens een internationale persvoorstelling. Voorlopig richt het bedrijf zich op de bedrijven die veel op boerenerven komen. Maar ambities voor meer zijn er.

  • DSC05332 (Medium).JPG

    De nieuwe kiptrailer van D-tec heeft een relatief laag eigen gewicht door het gebruik van het eigen gestuurde onderstel.
  • DSC05325 (Medium).JPG

    In tegenstelling tot andere kiptrailers heeft deze één centrale chassisbalk. Dit geeft meer stijfheid dan een traditionele onderbouw met dubbele chassisbalken.
  • DSC05311 (Medium).JPG

    D-tec wil zich voorlopig onderscheiden door alleen gestuurde modellen te maken. Later komen er op wens ook modellen met een star onderstel en nog lager eigen gewicht.

De nieuwe trailer is een nieuw product in de D-Tec range. Mooi passend bij de producten die het bedrijf al maakt stelt directeur Gerrit van Vlastuin. “Het chassis van de trailer is direct afgeleid van onze tank- en containertrailers. Door te kiezen voor een gestuurde kiptrailer bedienen we ook een niche markt waar we ons kunnen onderscheiden met ons lichte onderstel.”

Voor het bedrijf heeft dit ook het voordeel dat er meer spreiding in de produktie komt. Van Vlastuin. “De omzet in tanktrailers groeit nog steeds, maar zit tegen de top aan denken we, dan komt er altijd weer een moment dat de afzet daalt. Door nu een ander product toe te voegen hopen we meer continuïteit in het bedrijf te krijgen.”

De nieuwe trailer heeft het bekende onderstel dat ook voor de containertrailers wordt gebruikt. Met een centrale chassisbalk en een gestuurd tridem onderstel. Het voordeel van het werken met een centrale chassisbalk is dat het eigen gewicht relatief laag is. “Belangrijk want dit is een trailer waarmee we ons vooral op het agrarisch vervoer richten. Die combinaties komen vaak op relatief kleine erven met een slecht verharde ondergrond en weinig ruimte. Vanuit de tankopleggers weten we dat dit veel voordelen geeft.”

De nieuwe kiptrailer wordt leverbaar met verschillende soorten opbouw. Zo is er al een combinatie voor vaste mest en stond er tijdens de presentatie een bak van 53 m3 voor vervoer van droge producten. Ook is er al een tanktrailer voor de geurloze afvoer van zuiveringsslib.

De nieuwe trailer is de komende periode te zien op twee beurzen. Eerst op de mobiliteitsRai in Amsterdam van 19 tot en met 21 oktober en daarna op de Agritechnica in Hannover van 12 tot en met 18 november.