Cheetah houtversnipperaars

Ufkes heeft een houtversnipperaar ontwikkeld die zowel voor kraaninvoer als handinvoer gebruikt kan worden. De combitrechter is daarbij zo te verstellen dat in beide gevallen de machine voldoet aan de CE normering.

Bezoekers van Groen Techniek Holland konden al kennis maken met deze nieuwe versnipperaar. De Cheetah 30/80 is leverbaar met een 70 of 100 pk motor. Qua capaciteit behoort de machine tot de zwaardere types, maar om deze makkelijk inzetbaar te maken is er alles aan gedaan om het gewicht inclusief tandem-onderstel onder de 3500 kg te houden. Daarmee kan deze gewoon achter een gewone auto vervoerd worden, mits de chauffeur een BE-rijbewijs heeft.

De machine heeft een instelbare snipper lengte van 12 tot 18 mm. Wanneer gewerkt wordt met de opgebouwde kraan is het mogelijk om op ruim 5 meter takken en stammen beet te pakken. De Cheetah kan stammen tot 30 cm verwerken. Dankzij de invoerhoek van 40 graden kost het hakken volgens Ufkes minder vermogen. Om het geluid te beperken werken ze met een toerental van 700 omwentelingen per minuut.