Autonoom sneeuwruimproject van Valtra en Nokian Tyres

Valtra en Nokian Tyres hebben in maart 2019 samen met drie andere Finse bedrijven een gezamenlijk proof-of-concept-project gerealiseerd op de meest noordelijke luchthaven van de Europese Unie. Twee Valtra T254 Versu-trekkers, uitgerust met Nokian Hakkapeliitta TRI-banden en elk voorzien van een 4,50 meter brede sneeuwveger/-blazer, maakten autonoom de start- en landingsbanen op het Ivalo-vliegveld in Fins Lapland sneeuwvrij.

De winters in Finland kunnen erg lang zijn, waarbij grote delen van het land gedurende 150 tot 200 dagen per jaar zijn bedekt door sneeuw. Het is voor Finavia, de organisatie die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de meeste Finse luchthavens, een hele uitdaging om de start- en landingsbanen sneeuwvrij te houden. Daarvoor is het idee voor het project Runway Snowbot ontstaan bij een groep Finse experts, elk gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied en elk met inzicht in de noordelijke klimatologische omstandigheden: Valtra, Nokian Tyres, sneeuwveger/-blazerfabrikant Vammas (Fortbrand), Neste en Finavia.

Snelheidsrecord

Valtra werkt al enkele jaren aan automatisch geleide trekkers. Samen met Nokian Tyres behaalde het merk het snelheidsrecord voor onbemande sneeuwploegen in 2018 met een autonome T254 Versu die was uitgerust met Nokian Hakkapeliitta TRI-banden. Voor project Runway Snowbot leverden Valtra’s SmartTouch-functies zoals automatische geleiding met hoge precisie en de Isobus-besturing de technologie die nodig is voor het gecontroleerd schoonmaken van vooraf gedefinieerde routes.

Met de Nokian Hakkapeliitta TRI-band, ‘s werelds eerste winterband voor trekkers, heeft de autonome sneeuwruimmachine de grip en nauwkeurigheid die nodig is voor een veilige bediening zonder bestuurder, terwijl deze het asfalt ook ontziet. Zonder een bestuurder die instinctief kan reageren door te sturen of gas te geven, moeten de banden een zeer voorspelbare handling bieden.

Renewable Diesel

Zowel de Valtra-trekker als de Vammas-sneeuwveger/-blazer draaide op Neste MY Renewable Diesel, die de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer negentig procent vermindert in vergelijking met fossiele diesel. De testen, die in de afgelopen winter werden uitgevoerd, bleken succesvol voor alle deelnemende partijen. Hoewel het nog niet helemaal klaar is voor commerciële implementatie, maakt het project de weg vrij voor een nieuwe manier van denken.

Tero Santamanner, Machine Equipment Specialist van Finavia, ziet trekkers als een interessant alternatief voor luchthavenvloten, waarbij een werkbreedte van 4,50 meter voldoende is. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan vrachtwagens en veel veelzijdiger, omdat ze ook kunnen worden gebruikt voor andere taken, zoals sneeuwblazen of maaien tijdens de zomer. Project Runway Snowbot was het tweede gezamenlijke project van Valtra en Nokian Tyres op het vlak van autonome bediening. Op de site www.runwaysnowbot.com vindt u een mooi filmpje van dit project.