Agritechnica: Nieuwe Fertispace van Joskin

Op de Agritechnica toont Joskin de vernieuwde Fertspace2 strooiers. Deze kunnen nu ook met strooischijven worden uitgerust. Een belangrijke andere aanpassing is de nieuwe bakopbouw. Het tussenframe is verdwenen waardoor het zwaartepunt 15 cm lager ligt.

De Fertispace2 is de serie middenvolume strooiers van Joskin van 11 tot 21 m3 bakinhoud. In het vernieuwde model is de bakconstructie aangepast aan de ontwikkeling die ook bij andere transportwagens van dit merk te zien is. Niet langer werkt Joskin daarbij met een subframe, maar wordt de bak onderdeel van het frame. Hierdoor is te besparen op het gewicht en is het mogelijk om de bak dichter op de wielen te brengen met als resultaat een lager zwaartepunt. Bij de nieuwe Fertispace modellen wordt het onderstel niet gelast, maar geschroefd. Daardoor kan de plaatsing van een tandem of tridem onderstel makkelijk aan de uitvoering worden aangepast.

In de nieuwe uitvoering kan de Fertispace zowel met verticale strooiwalsen als met strooischijven worden uitgerust. Voor de aandrijving is er een onafhankelijke hydraulische installatie mogelijk die de bodemketting en strooiunit van olie voorziet. In de nieuwe uitvoering is ook de bodemketting aangepast. De dubbele ketting wordt centraal aangedreven met andere zwaardere tandwielen. De U vormige meenemers zitten gebout op de bodemketting en lopen over een aangepaste bodemplaat. De constructie aan de achterzijde is veranderd zodat de bodemketting dichter op de walsen komt voor een gelijkmatiger aanvoer.