Agrirouter kan gebruikt gaan worden

Vanaf vrijdag 22 februari kunnen loonwerkers en boeren een account aanmaken op Agrirouter, De officiële lancering vindt vervolgens plaats op de SIMA. Met het online gaan van het platform wordt het mogelijk om data van machines en tractoren uit te gaan wisselen. 

 

  • router.PNG

    Vanaf 22 februari kunnen loonwerkers en boeren een account aanmaken

Door een gratis account aan te maken op Agrirouter krijgen ondernemers de kans om een eigen unieke omgeving te creëren bestaande machines en agrarische software. Het platform zelf kan vergeleken worden met een snelweg. Het bedrijf achter Agrirouter, DKE data stelt dan ook dat met het online gaan er nieuwe mogelijkheden komen voor de transport van data. Ondertussen blijft de controle over de data in handen van de ondernemer. Want die bepaalt met wie hij, hoeveel data wil delen. In eerste instantie komt het platform beschikbaar in de talen Frans, Engels en Duits, 

Met de lancering van Agrirouter hoopt DKE een verbetering aan te brengen in het delen van de grote hoeveelheid data die machines vandaag de dag verzamelen. "Het is een belangrijk onderdeel van moderne landbouw. Het vermindert problemen in de uitwisseling, maar het verbetert en vergemakkelijkt ook de stappen in de productieproces. Het grote voordeel voor loonwerkers en boeren is dat data van machines door verschillende fabrikanten gebruikt kan worden, zegt Jens Möller, uitvoerend directeur van DKE data. De bedenker van Agrirouter geeft aan dat het zelfs een bijdrage kan leveren aan de order gerelateerde samenwerking tussen boeren en loonwerkers. 

Nieuwe werkelijkheid

Möller gaat verder. "De moderne landbouw heeft tools zoals de Agrirouter nodig. Momenteel zijn elf grote machineproducenten, waaronder veel bekende merken vallen zoals Valtra, Fendt, Krone, Khun en Lemken, aandeelhouder in het Agrirouter consortium en het aantal app-bouwers wat aangesloten is neemt continu toe. Over enkele jaren is de uitwisseling van data gecontroleerd door boeren en loonwerkers onderdeel van het dagelijkse werk in de landbouw."

Hoewel het aanmaken van een account op Agrirouter gratis is zijn er wel gebruikskosten verbonden aan het platform.