• Specialisten in groen, grond en infra
  • Reportages
  • Techniek & vakinformatie

Veilig landbouwverkeer

U staat toch ook achter veilig landbouwverkeer? Dan bent u te allen tijde op de hoogte van geldende voorwaarden en de huidige wet- en regelgeving. Op die manier kunt u de veiligheid van zowel uw werknemers als burgers garanderen. Maar hoe wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom veilig landbouwverkeer? Via de nieuwsbrief van Grondig natuurlijk.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen voor veilig landbouwverkeer

Veilig deelnemen aan het verkeer met landbouwverkeer begint voor u als agrarisch ondernemer met veilig én herkenbaar materieel. Het moederbedrijf van Grondig, CUMELA Nederland, streeft naar het verbeteren van de verkeersveiligheid van landbouwvoertuigen in Nederland. Daarom schrijft u zich in voor de nieuwsbrief van Grondig. Hier worden namelijk tal van zaken rondom veilig landbouwverkeer besproken, zoals de wet- en regelgeving, geldende voorwaarden en hoe CUMELA Nederland pleit voor extra veiligheidsvoorzieningen. Zo weet u exact wat er speelt in de agrarische sector en kunt u hier eventueel op inspelen. Via de website meldt u zich eenvoudig aan voor de nieuwsbrief of abonneert u zich op het vakblad van Grondig. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via het volgende telefoonnummer: (033) 247 49 50. Of maak gebruik van ons contactformulier.

Bekijk ook:

Trends en ontwikkelingen agrarische sector | Mesttransport | CUMELA | Grondverzet

Nieuws

Hybride maaiboot van Berky

17 mei 2019 - Het was stil tijdens de demo van de nieuwe hybride maaiboot van Berky tijdens de open dagen in Haren-Emmeln deze week. Zelfs al lag deze op de kant. De maaiboot kan acht uur kan werken op het aanwezige accupakket. En nog schoner doordat alles elektrisch wordt aangedreven.  

Deutz bepaalt groei SDF

17 mei 2019 - De omzet van SDF is in 2018 slechts licht gestegen. Vooral door de crisis in Turkije kon de Italiaanse fabrikant niet profiteren van de goede markt voor landbouwmachines. De omzet steeg wel met 3,6 procent van 1.324 miljoen naar 1.372 miljoen euro. De winst steeg wel, vooral dankzij de minderheidsdeelnemingen van 26 miljoen naar 42 miljoen euro. 

Vernieuwing Takeuchi

17 mei 2019 - Takeuchi is druk bezig met het introduceren van een reeks nieuwe mini-graafmachines. Daaronder ook het eerste model uit de 3 serie. Tegelijk werkt het bedrijf ook aan de ontwikkeling van een volledig elektrische minigraver; de TB220e.  

EU help instroom in groene sector te vergroten

17 mei 2019 - "Er kan alleen goed, milieuvriendelijk beleid geïmplementeerd worden wanneer de sector competente en jonge mensen weet te behouden en aan te trekken", zo stelt de Brusselse koepelorganisatie voor dienstverleners in Groen en Agri, CEETTAR. Om dat te bereiken is het volgens de organisatie nodig om te investeren in betere werkomstandigheden voor degene in de bosbouw, hulp aan landelijke bedrijven om de winstgevendheid te vergroten en een campagna die het belang van de sector voor milieu en natuur gaat uitdragen. 

Natuurmonumenten stopt helemaal met glyfosaat

17 mei 2019 - Natuurmonumenten maakt bekend helemaal geen glyfosaat meer te gaan inzetten voor het beheer van invasieve exoten. Iets wat eerder voor twee natuurgebieden nog overwogen werd. Ook op andere plaatsen werd het middel nog ingezet als laatste redmiddel om verlies van bedreigde planten en dieren te voorkomen. Hoewel het middel eigenlijk bedoeld is om als bladbespuiting toe te passen smeerde Natuurmonumenten het op stobben of afgemaaide planten, "zodat het middel niet uitlekte naar de omgeving."

Nieuwe compacte Steyr Expert CVT

16 mei 2019 - Op een meeting in Saalfelden, dicht bij Salzburg, is onlangs de nieuwe Steyr Expert CVT voorgesteld. Voor de Steyr-fans is er hiermee in het segment 74-96 kW (100-130 pk) een compact CVT-model beschikbaar met een heel complete uitrusting. Het gaat om vier modellen met Stage V-motoren, S-Control CVT-transmissie, een hydraulisch systeem met een opbrengst van 110 liter per minuut, een geïntegreerde fronthef en vooras- en cabinevering.

Veel nieuws op open huis Landkracht

16 mei 2019 - Landkracht Agri is verhuisd naar een nieuw pand in Hellendoorn en viert dat met open dagen. Daarop toont Landkracht opvallend veel noviteiten om de groei van het bedrijf en de merken die het vertegenwoordigt te onderstrepen. Het meest opvallend zijn de nieuwe uitgebreide lijn Ino-klepelmaaiers, een bandendrukwisselsysteem met buffertank in de frontbumper en de primeur van de nieuwste Sauter Frontprotektor.

Autonoom sneeuwruimproject van Valtra en Nokian Tyres

16 mei 2019 - Valtra en Nokian Tyres hebben in maart 2019 samen met drie andere Finse bedrijven een gezamenlijk proof-of-concept-project gerealiseerd op de meest noordelijke luchthaven van de Europese Unie. Twee Valtra T254 Versu-trekkers, uitgerust met Nokian Hakkapeliitta TRI-banden en elk voorzien van een 4,50 meter brede sneeuwveger/-blazer, maakten autonoom de start- en landingsbanen op het Ivalo-vliegveld in Fins Lapland sneeuwvrij.

Vredestein-banden beschikbaar op nieuwe John Deere-trekkers

13 mei 2019 - Apollo Vredestein heeft een samenwerking aangekondigd met trekkerfabrikant John Deere uit Mannheim voor de levering van Vredestein-trekkerbanden. Vanaf maart 2019 kunnen kopers van een John Deere van de 6R- of 6M-serie kiezen voor Vredestein Traxion-banden als originele uitrusting.

Rustpunt: "Het komt altijd goed"

13 mei 2019 - "Pauzes zijn echt een rustpunt op de dag. We bespreken werk- en wereldzaken en ook techniek en planning komen voorbij. Ik vind het belangrijk om zo even bij elkaar te zitten" aldus Marcel Oomen van Hanze Wetlands uit Appingedam. Lees het complete artikel in Grondig #4.

Pagina's