Techniek & vakinformatie

Platenmagneet

18 april 2019 - Al zeven jaar wordt in Japan met deze magneet voor het oppakken voor rijplaten gewerkt. Op de Bauma was hij voor het eerst in Europa te zien.  

Kramp lanceert Kenniscentrum

18 april 2019 - Kramp lanceert het nieuwe online Kramp Kenniscentrum. Hierin bundelt het bedrijf de kennis die het voor klanten via persoonlijke gesprekken, per telefoon, webshop en op sociale media deelt. Kramp ziet dit online-platform als een belangrijke stap om de sector op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de sector.

Nieuwe dwarsafvoerbanden voor Krone-triplemaaiers

18 april 2019 - Voor de maaierseries EasyCut B 870 CV/CR Collect en EC B 1000 CV/CR Collect biedt Krone vanaf nu een nieuwe dwarsafvoerband aan. Van de nieuwe dwarsafvoerband met 910 millimeter breedte heeft Krone de diameter van de bandrollen met 25 procent vergroot. Daardoor zijn nu ook bij grote hoeveelheden nog hogere bandsnelheden mogelijk bij een goede zwadafleg.

Nieuwe Stihl HLA 56-accuheggenschaar

16 april 2019 - Stihl breidt met de HLA 56-heggenschaar zijn Compact AccuSysteem verder uit. Deze lichtgewicht is uitgerust met uitwisselbare 36-volt-lithium-ionaccu. Hij heeft optioneel een verlengstuk van 50 centimeter en er kan mee onder een hoek worden gewerkt.

Meiller-asfaltkippers nu standaard met Bluetooth

15 april 2019 - Transportoplossingen.com BV levert de Meiller-asfaltkippers nu standaard met de laatste Bluetooth-technologie van Meiller. Per minuut worden de temperaturen gemeten. Die kunnen via een telematicasysteem worden gevolgd, maar via Bluetooth ook met de Meiller-app op de smartphone worden uitgelezen.

Verslag; Bauma gaat elektrisch

12 april 2019 - Zelfs de allergrootste graafmachine op de Bauma was elektrisch. Om te illustreren hoe de industrie aan het veranderen is. Al zaten de grootste ontwikkelingen natuurlijk in het compacte materieel. Verslag van de grootste noviteiten op de Bauma van deze week.  

Eerste Caterpillar Global Operator Challenge

10 april 2019 - Een zware competitie om ‘s werelds beste machinisten te vinden, dat is de Caterpillar nieuwe Global Operator Challenge-competitie 2019-2020. U kunt zich nu melden bij uw Cat-dealer voor de regionale voorrondes. De winnaars van de regionale halve finales doen mee aan de wereldwijde finales, die plaatsvinden tijdens de Conexpo-Con/Agg in maart 2020 in Las Vegas.

Abemec importeur van AgroIntelli

10 april 2019 - Abemec breidt zijn smart farming-assortiment uit met de producten van AgroIntelli. Na positieve reacties op de Abemec Smart Farming en Robotics Dag op 22 maart is besloten dat Abemec met directe ingang importeur van AgroIntelli in Nederland wordt. Het bedrijf zal onder andere de producten leveren op het gebied van cameratechnieken, automatisering en navigatie

Nieuwe Pantera 4503 met comfortpakket

9 april 2019 - Met de Pantera 4503 lanceert Amazone een zelfrijdende veldspuit. Die beschikt over vernieuwingen als de Super L2-spuitboom, de nieuwe Super L3-spuitboom in combinatie met de nieuwe actieve spuitboomgeleiding ContourControl en het actieve-zwiepdempingssysteem SwingStop. Daarnaast zijn er de Comfortpakketen 1 en 2 voor het vullen en reinigen.

Unieke Kobelco-rupskrol voor Strukton

8 april 2019 - Strukton Rail Equipment heeft veel Atlas-spoorwegmachines in gebruik, maar deze Kobelco-rupskrol is een unieke verschijning in het machinepark van Strukton. Van Tetering BV uit Steenbergen is producent en constructeur van deze railoplossing met uitschuifbare rupsen in combinatie met een opdruk- en zwenkmogelijkheid.

Pagina's