Techniek & vakinformatie

Woelen werkt alleen op zavel en zand

12 oktober 2018 - Het woelen van grasland om een verdichting op te heffen heeft alleen op zavel en zandgrond een positief effect. Dit blijkt uit onderzoek van de WUR en het Louis Bolkinstituut. Op kleigrond is woelen af te raden, omdat daardoor de opbrengst afneemt en de N verliezen toenemen.

Tussenstappen in duurzame alternatieven

12 oktober 2018 - Duurzaam is belangrijk en dus stromen de bezoekers toe op een vakbeurs over duurzame energie en mobiliteit. Waar een genomineerde innovatie voor warmteopslag al bij een cumelabedrijf bleek te liggen. Wij keken rond en merkten dat het moeilijk is om het juiste investeringsmoment te vinden. Want technieken gaan snel vooruit.  

Scania met hybride kraan en laadbak

12 oktober 2018 - AW Groep in Lisse nam afgelopen week de eerste Scania in Nederland in gebruik die is voorzien van een elektrisch aangedreven PTO voor de cabinekraan en het haakarmsysteem. AW Groep kocht de P410 8x4*4 met hefbare en gestuurde naloopas met het oog op de steeds strenger wordende regelgeving voor het werken in binnensteden.

Veertig tons Cat knikdumper

5 oktober 2018 - Cat keert terug in de klasse van veertig tons knikdumpers. Deze week werd de Cat 740 GC geïntroduceerd. Gebaseerd op de vernieuwingen die eerder in de kleinere modellen zijn doorgevoerd.

Elektrische mini vrachtwagen

5 oktober 2018 - Frisian motors heeft op basis van het onderstel van hun elektrische transporter een mini vrachtwagen ontwikkeld. Met een laadvermogen van 400 kg en een actieradius zonder bijladen van 60 km. 

Vervaet Beet Eater met Mercedes-motor

4 oktober 2018 - Vervaet heeft de Beet Eater een facelift gegeven. De nieuwe 480 kW (653 pk) 15,6-liter-Mercedes MTU-zescilindermotor is de grootste verandering. Het principe van drie assen waarbij de volledige werkbreedte wordt bereden, is niet gewijzigd.

Hitachi lanceert ZX210-6 ICT

4 oktober 2018 - Hitachi lanceerde onlangs de ZX210-6 ICT met semi-automatische besturing. Hiervoor is de fabrikant een samenwerking aangegaan met Trimble. Hitachi ontwikkelde daarvoor een eigen hydrauliekregelsysteem om de 2D- en 3D-semi-automatiek beter te laten functioneren. Opvallend is ook een nieuwe oliesensor, die continu de oliekwaliteit meet.

Stihl lanceert digitaal beheersysteem Stihl Connected

2 oktober 2018 - Dankzij Stihl Connected kunnen professionele gebruikers hun machineparken en werkopdrachten digitaal beheren. Het belangrijkste element hierin is de Stihl Smart Connector. Deze sensor registreert de bedrijfsuren en verzendt deze.

Humbaur HTK 19-bouwkipper met zijwand automatiek

1 oktober 2018 - Aanhangerspecialist Humbaur heeft het programma HTK 19-serie driezijdige bouwkippers vergroot met onder andere automatische functies voor het bedienen van de zijwanden. Hierdoor kan beter op maat zijwaarts worden gelost

De sterkste hakselaar is van Krone

27 september 2018 - Krone blijft de koploper als het gaat om de hakselaar met het meeste vermogen. Deze maand werd de Big X 1180 geïntroduceerd met 1156 pk en een korrelkneuzer met rollen van ruim 30 cm doorsnee. Ook is er nu een voorzetstuk met een roterend mes.  

Pagina's