Techniek & vakinformatie

Slimme loonwerkers gezocht

18 mei 2018 - Het project; Gelders living lab: op weg naar smart farming zoekt loonwerkers die data willen delen over de maisteelt. De projectgroep verzamelt per perceel gegevens over teeltmaatregelen en opbrengsten en wil zo kijken welke teeltmaatregelen helpen om de teelt te verbeteren.  

Speciale Takeuchi op TKD

18 mei 2018 - Verhoeven is erg trots op de speciale Takeuchi die het bedrijf op de stands 5 en 7 kan presenteren tijdens de TKD. De Takeuchi TB225 is speciaal in overleg met Verhoeven door de fabrikant ontworpen.  

Doosan af-fabriek met Steelwrist

16 mei 2018 - Doosan gaat populaire mobiele graafmachines nu desgewenst af-fabriek leveren met Steelwrist-tiltrotators. Het gaat om Smart Solutions-opties voor de DX140W-5, DX160W-5, DX165W-5 en DX170W-5. Hiervoor is een brede range SVAB/Steelwrist-opties af-fabriek leverbaar. Doosan wil zo inspelen op deze bijna standaard wens van gebruikers voor dergelijke opties.

Homburg SmartBulb registreert en logt bollen

15 mei 2018 - SmartBulb is door Homburg Holland ontwikkeld voor de registratie van het aantal geplante bollen. De module is geschikt voor planters die zijn voorzien van de recentere Cremer-telsensoren en registreert en logt de geplante aantallen in de daarvoor geschikte Isobus-schermen.

Nieuwe Trimble Ready-optie voor Doosan-graafmachines

9 mei 2018 - Om te voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige nivelleringscontrolesystemen, werkt Doosan Construction Equipment samen met Trimble aan de introductie van een Trimble Ready-fabrieksoptie voor klanten van Doosan-graafmachines.

Demovelden Saaten-Union

9 mei 2018 - Een relatief nieuwe speler op de Nederlandse markt voor zaaizaden is het Duits Saaten-Union. Sinds 2016 zijn ze zelfstandig actief en komend jaar verwachten ze een eerste snijmaisras op de aanbevelende rassenlijst te krijgen. Nu zaaien ze demovelden om klanten de mogelijkheden van de rassen te tonen.  

Simpel taakkaarten maken

9 mei 2018 - Vantage Agrometius heeft een simpele website gemaakt waar iedereen heel eenvoudig taakkaarten kan maken. Het programma werkt met openbare satellietbeelden en daarmee is het mogelijk gratis per perceel in drie eenvoudige stappen op basis van de gewasstand een taakkaart te maken.  

Rockflow buffert water onder verharding

8 mei 2018 - Rockflow is een watermanagementsysteem dat in verstedelijkte gebieden grote hoeveelheden neerslag kan bufferen. Het systeem wordt toegepast onder bebouwde oppervlakten. Het systeem bestaat uit steenwolelementen die het regenwater absorberen. Lapinus is de eerste producent die steenwolelementen als watermanagementsysteem toepast en op de markt brengt.

Trucks en personenauto's waarschuwen elkaar

7 mei 2018 - Volvo Trucks stelt nu de cloudservice Connected Safety beschikbaar. Met deze service kunnen Volvo-trucks en Volvo-personenauto's elkaar automatisch waarschuwen als zich gevaarlijke verkeerssituaties voordoen.

New Holland boekt record druiven plukken

6 mei 2018 - Voor ons een onbekende wereld, maar het is best leuk om eens te lezen wat ze in de druivenoogst kunnen presteren. New Holland ventileerde dat graag met zijn record met een Braud 9080C. Met deze machine werd in slechts acht uur tijd 197,6 ton druiven geoogst. Dat is goed voor bijna 200.000 flessen Shiraz-wijn.

Pagina's