Techniek & vakinformatie

Nieuwe Bobcat verreiker

15 december 2017 - De nieuwe compacte verreiker TL30.70 van Bobcat heeft een maximaal hefvermogen van 3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 7 meter. Hij is vooral bedoeld voor het werk in een omgeving waar de ruimte beperkt is.

Nieuwe maten voor VF aanhanger banden

15 december 2017 - Alliance heeft het pakket banden met de VF technologie voor aanhanger banden flink uitgebreid. Deze banden combineren de flotation technologie met de VF kenmerken die de band soepeler maakt in de wangen.

Dubbel strooien

15 december 2017 - Amazone heeft zijn kunstmeststrooier aangepast voor gebruik in de fronthef. Dit geeft de mogelijkheid om in één werkgang twee soorten kunstmest te strooien, waarbij de strooier perfect is afgestemd op de gebruikte kunstmest.

Nieuwe generatie Hitachi ZW 150

8 december 2017 - Hitachi heeft een nieuw model van de ZW 150 wiellader uitgebracht. Deze heeft een Stage 4 motor, een aangepaste transmissie en drie soorten hefframes. Voor gebruik in de landbouw en recycling zijn speciale voorzieningen mogelijk.

Agribex in volle gang

8 december 2017 - Net na de Agritechnica is de Agribex, de Belgische werktuigenbeurs geen plek waar je grote noviteiten vindt. Maar voor de bezoeker is het een mooie beurs waar je goed zaken kunt doen. Zeker vanuit Zuid-Nederland is er daarom veel belangstelling.

17 nieuwe maisrassen

7 december 2017 - De nieuwe aanbevolen rassenlijst voor snijmais, korrelmais en CCM bevat 17 nieuwe rassen. Een enorm aantal, dat de keuze nog lastiger maakt. Opvallend is dat de nieuwe rassen van een groot aantal kwekers komen. Alleen bij de korrelmais en CCM is het KWS dat opvalt.

Nieuwe transportband en Axiobib 2

1 december 2017 - Michelin komt komend jaar met een speciale transportband voor tractoren. Deze band is slijtvaster, heeft veel meer nokken en een doorlopend profiel. Ook start het bedrijf met de introductie van de tweede generatie Axiobib banden.

New Holland vernieuwt verreikers

1 december 2017 - De New Holland verreikers krijgen voor verkoopseizoen 2018 een flinke update. Belangrijkste wijziging is de nieuwe Tier 4B motor. Dit is een FPT motor met de HiSCR technologie. Het betekent in elk geval Ad blue tanken.

Instapmodellen Puma

30 november 2017 - Case breidt het modellen aanbod van de Puma tractorserie uit met een aantal instapmodellen. Deze hebben een zestraps semi-powerschift en een eenvoudige cabine uitrusting. De modellen zijn te herkennen aan de aanduiding Puma X.

Crosscutter disc onderscheiden

25 november 2017 - Een opvallende onderscheiding voor een onderdeel van de schijvencultivator. De Crosscutter disc van Väderstad kreeg de onderscheiding machine van het jaar in de categorie grondbewerking.

Pagina's