Techniek & vakinformatie

Ljungby Maskin kantelbare snelwisselaar

7 augustus 2018 - Als reactie op het ‘nieuws’ van de kantelbak van Volvo reageert Werklust dat Ljungby Maskin al een aantal jaren geleden zelf een kantelbare snelwisselaar heeft ontwikkeld en getest in Zweden. De snelwisselaar wordt zoals de rest van de machine gemaakt in de eigen fabriek in Zweden. Deze is leverbaar op alle typen Ljungby. Er zijn er al meerderen uitgeleverd, ook in Nederland.

Nieuwe New Holland CR-maaidorsers

7 augustus 2018 - New Holland verbeterde zijn maaidorserserie CR Revelation op veel punten. Denk hierbij naast Stage V-motoren aan verbeteringen in het IntelliSense-doorvoersysteem, het IntelliCruise-gewastoevoersysteem en een nieuwe wielaandrijving met een tweetraps versnellingsbak. Daarnaast voegt het merk een kleiner model, de CR 7.80, aan de serie toe.

Uitbreiding serie John Deere-fairwaymaaiers

1 augustus 2018 - Budgetmaaiers voor klanten die wel de maai-eigenschappen willen van de driewielige John Deere A-serie fairwaymaaiers, maar verder een rechttoe-rechtaan machine willen, dat is wat John Deere realiseert met de nieuwe lijn budget-fairwaymaaiers. Ze komen begin volgend seizoen beschikbaar.

Belangstelling voor lichtere Holmers

30 juli 2018 - Holmer-importeur RosierGreidanus BV uit het Friese Winsum bespeurt een toenemende belangstelling voor de nieuwe Holmer Terra Variant 585 en de nieuwe 435 vanwege hun lagere eigengewicht. Voor de eerste is specifiek belangstelling in grootschalige gebieden voor bouwlandinjectie en voor de tweede voor zodenbemesting in kleinschaliger gebieden. Holmer claimt voor beide met de juiste bandenkeuze op 1,0 bar te kunnen werken.

Claas boekt record met vlindermaaier

26 juli 2018 - Claas heeft in acht uur 141,1 hectare luzerne gemaaid met een Claas Axion 880 in combinatie met een Disco 1100 RC-vlindermaaicombinatie. Deze recordprestatie werd begin juli in de Amerikaanse staat Colorado gevestigd. Met die prestatie is het bestaande record met 40,5 hectare gebroken.

Giant Groundskeeper en G4500 X-tra Stage V komen

25 juli 2018 - Tobroco-Giant zal op de GaLaBau-beurs in september diverse modellen tonen, waaronder een Groundskeeper-versie van de D254SW Tele en de nieuwe Stage V-G4500 X-tra. Deze machine is speciaal geconfigureerd voor gemeentelijke werkzaamheden.

Dabekausen toont nieuwe professionele McConnel 75-serie

25 juli 2018 - Dabekausen heeft op de Interfrost-beurs de nieuwe extra zware McConnel 75-serie getoond. Het gaat hier om uit Domex-staal vervaardigde armmaaiers die geschikt zijn voor zware maaiers, zoals de TwinCut 1500 en MultiCut 2000.

Nimatech: stille elektrische vacuümunit

24 juli 2018 - Op het strand van Katwijk is de firma Schaddé van Dooren aan het werk met een heel stille vacuümunit om industrieplaten te leggen. Deze Nimatech-vacuümunit wordt aangedreven door een elektromotor op een accu. Dankzij deze stille machine kunnen de mannen van Schaddé van Dooren gewoon doorwerken als de strandgangers op het terras zitten.

Steketee IC-Spray: 90 procent middelreductie

13 juli 2018 - Machinefabrikant Steketee uit Stad aan ‘t Haringvliet heeft een met GPS uitgeruste en door camera’s aangestuurde spuitinrichting ontwikkeld die plaatsspecifiek gewasbeschermingsmiddelen per plant kan toedienen. Deze techniek is kortgeleden met groot succes beproefd in diverse groentegewassen, waaronder kropsla. Afhankelijk van het gewasstadium en de onderlinge plantafstand kan de besparing aan middel oplopen tot meer dan 90 procent.

Nieuwe rupsbanden voor John Deere-maaidorsers

13 juli 2018 - John Deere breidt de reeks maaidorsers uit. Naast de splinternieuwe compacte W330- en W440-machines worden de W- en T-serie geüpdatet én worden er compleet nieuwe rupsbanden geïntroduceerd. De nieuwe rupsbanden zorgen voor een dertig procent grotere voetafdruk, meer comfort en hogere prestatie en ook herbergen ze interessante noviteiten.

Pagina's