Techniek & vakinformatie

CUMELA wil duidelijkheid over sleepvoet

7 december 2018 - Alternatieven voor de bemesting met de sleepvoet ontbreken nog steeds, terwijl over grofweg twee maanden het nieuwe uitrijdseizoen voor mest van start gaat. Het betekent dat op klei- en veengrond het uitrijden van mest vanaf februari onmogelijk is. CUMELA Nederland trekt daarom aan de bel. 

15 nieuwe maisrassen

7 december 2018 - De nieuwe aanbevolen rassenlijst van het CSAR voor snijmais bevat dit jaar het enorme aantal van 15 nieuwe rassen. Daaronder zijn 8 nieuwe rassen in de zeer vroege en vroege groep. Deze zullen door de nieuwe teeltregels waarschijnlijk veel gevraagd zijn voor komend groeiseizoen.  

Volvo truck met Euro 6d

7 december 2018 - De verbeterde D11- en D13-dieselmotoren die Volvo Trucks aanbiedt in de Volvo FH, FM en FMX voldoen vanaf nu aan de nieuwe Euro 6d-voorschriften. De motoren zijn voorzien van een aantal verbeteringen die transporteurs helpen om de brandstofkosten te drukken.

Vervaet Q-serie in Drenthe

7 december 2018 - Wie nog een gaatje in de agenda heeft en bieten rooit: aankomende dinsdag demonstreert Vervaet drie nieuwe Q-serie machines in Drenthe. Deze machines zijn alweer twee jaar geleden op AgroTechniek Holland geïntroduceerd. Drie modellen om verschillende opties te tonen.

Nieuwe website Eurol

30 november 2018 - Eurol heeft een nieuwe website. Niet alleen de look and feel is veranderd, de website eurol.com heeft ook een aantal nieuwe functionaliteiten. Dankzij slimmere zoekfuncties en productfilters op kenmerken zoals segment, olietype en viscositeit vindt u de meest relevante producten.

Greenseeder nieuwe machine om vanggewas mee te zaaien

30 november 2018 - Speciaal voor het zaaien van een vanggewss tussen de maïs ontwikkelde Zocon, het huismerk van Zonderland Constructie, de Greenseeder. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met een aantal loonwerkers, aldus Zocon. Het resultaat is een snelle, brede en goedkope machine.   

Duport toont Impress-persen en Big Foot

29 november 2018 - Twee grote aandachtrekkers op de Duport Open Dagen dit weekeinde zijn de 16.000 liter Bigfoot-tank en de Pöttinger Impress-persenlijn. Volgend jaar gaat Duport daarmee vol aan de bak. We keken vooraf even rond.

Nooit meer zoeken naar gereedschap of materieel met Nanolink

28 november 2018 - Waar is mijn gereedschap, waar is mijn materieel? Het zijn veelgestelde vragen, vooral op bouwbedrijven, maar ook in onze sector bij klein materieel. Daarvoor heeft het Deense Nanolink een oplossing.

Claas en Laforge winnen goud op Sima

23 november 2018 - Een bok met een sideshiftfunctie van Laforge en de hakselaar op rupsen van Claas zijn de twee gouden medaillewinnaars op de Sima. Het zijn volgens de jury de twee belangrijkste nieuwe ontwikkelingen die op de beurs in februari worden getoond.  Ook de 22 andere bekroonde noviteiten bieden weinig bijzondere verrassingen.  

Meeste mais na 1 oktober geoogst

23 november 2018 - De afgelopen vijf jaar is de meeste mais na 1 oktober geoogst. Dit bleek uit cijfers die deze week werden gepresenteerd op twee kennisbijeenkomsten van Grondig boeren met mais. Voor loonwerkers en boeren betekent dit dat ze komend jaar een andere strategie moeten kiezen om aan de wetgeving te voldoen. Stil zitten is geen optie.  

Pagina's