Techniek & vakinformatie

Amazone-frontframe met Crushboard

15 februari 2019 - Voor de starre compacte schijveneggen Catros Special en CatrosXL met werkbreedtes van 3,00, 3,50 en 4,00 meter biedt Amazone nu een optioneel frontframe met Crushboard. Daarmee zorgen de schijveneggen voor een betere zaaibedbereiding en stoppelbewerking.

Sleuven frezen met minigraver

15 februari 2019 - Om het graven van sleuven te versnellen heeft Verhoeven samen met kabellegger Atsa Infra Tel een sleuvenfrees op de minigraafmachine getest. Succesvol, want de combinatie haalde, inclusief het omzeilen van obstakels een snelheid van ongeveer 2 meter per minuut.  

Foliebinding voor de Vicon FastBale

13 februari 2019 - Foliebinding is voor het komende grasseizoen volop leverbaar op de Vicon FastBale-non-stop-perswikkelcombinatie. Hiermee speelt Vicon in op de toenemende vraag in de markt naar foliebinding.

Dewulf gedragen drierijige snarenbedpootmachine

12 februari 2019 - Dewulf onthult op de Sima 2019 voor het eerst de gedragen variant van de Structural 30. Met deze machine brengt de fabrikant de allereerste gedragen drierijige snarenbedpootmachine ter wereld op de markt.

Volledig elektrisch aangedreven Toro

11 februari 2019 - Toro heeft de lancering aangekondigd van de Greensmaster eTriFlex, een volledig elektrisch aangedreven greenmaaier die is gebouwd op het bekende Toro TriFlex-platform. Deze machine heeft het voordeel dat hij geen hydraulische vloeistof bevat. Toro gaat hem in twee uitvoeringen brengen, namelijk de 3360 met motor/aggregaat en de 3370 met accupakket.

Innovatief Deutz Keyou-waterstofmotorproject

8 februari 2019 - Deutz timmert momenteel op beurzen flink aan de weg met een prototype van de Deutz TCD 7,8-Keyou-waterstofmotor. Deutz en Keyou zien in deze variant goede toekomstmogelijkheden om aan de eisen van zero emissie te voldoen met behoud van de infrastructuur (nu diesel, maar dan waterstof) en op basis van gevestigde dieselmotortechniek.

Honderd Arocs verzameld

8 februari 2019 - Dit weekend wil Veldhuizen op het Arocs event in Veghel honderd Arocs rijders bij elkaar brengen. Dat lijkt te lukken want vrijdagmorgen stond de teller van het aantal aangemelde voertuigen al op 95. Iedereen die ook nog met minimaal 100 andere Arocs rijders op de foto wil kan zich melden in Veghel.  

Cat verandert functie Joystick

8 februari 2019 - Joysticks die kunnen fungeren als rijhendel, tot op het kleinste model een cabine met airco en op elke machine een ledscherm. De terugkeer van Caterpillar als bouwer van compacte machines gaat gepaard met een aantal voor dit segment unieke ontwikkelingen. Het markeert dat het Cat ernst is om in deze markt ook een belangrijke rol op te eisen.  

Geüpdatete Tebbe HS240 gespot

5 februari 2019 - Komende Agritechnica wordt hij officieel geïntroduceerd, deze geüpdatete versie van de Tebbe HS 240-universeel-precisiebreedstrooier. We spotten het eerste Nederlandse exemplaar al bij Loonbedrijf De Weer in Bornerbroek. De feiten en de eerste beelden.

Rootwave voor handmatig elektrisch onkruid bestrijden

4 februari 2019 - Ramm importeert vanaf nu de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Rootwave, gemaakt door de Engelse fabrikant Ubiqutek. De Rootwave doodt onkruid met een elektrische lading van binnenuit. Met de toegenomen vraag naar bestrijding van exoten als Japanse duizendknoop, maar met ook de aankomende Green Deal voor sportvelden heeft Ramm hoge verwachtingen van de machines van Rootwave.

Pagina's