Techniek & vakinformatie

StalkBuster bestrijdt maisstengelboorder

13 oktober 2017 - Kemper krijgt op de Agritechnica een Gouden Medaille voor de StalkBuster, omdat de StalkBuster een zeer welkome aanvulling is op de bestrijding van de mais(stengel)boorder. Deze week was de eerste praktijkdemonstratie.

Revolutionaire nieuwe serie Cat graafmachines

13 oktober 2017 - Na 25 jaar heeft Cat deze week voor het eerst een compleet nieuwe generatie graafmachines gelanceerd. Waarin de elektronische besturing voor het eerst standaard is. Goed voor meer capaciteit, 25 procent minder brandstofverbruik en 15 procent lagere onderhoudskosten.

LNG als diesel

6 oktober 2017 - Vanaf volgend jaar kan Volvo zware trucks leveren die rijden op LNG maar dezelfde prestaties leveren als een dieselmodel. De CO2 uitstoot is echter 20 tot 100 procent lager dan die van vergelijkbare dieselmodellen. De twee beschikbare modellen hebben een vermogen van 420 of 460 pk.

D-tec kiptrailer gepresenteerd

6 oktober 2017 - De gloednieuwe gestuurde D-Tec kiptrailer is klaar voor produktie. Het eerste exemplaar werd afgelopen week gepresenteerd tijdens een internationale persvoorstelling. Voorlopig richt het bedrijf zich op de bedrijven die veel op boerenerven komen. Maar ambities voor meer zijn er.

94 m3 mais in kipper combi

6 oktober 2017 - Voor een klant in Amerika heeft Jan Veenhuis een kipper combi gebouwd die in één werkgang 94 m3 mais kan vervoeren. Om dat te realiseren heeft Mark Veenhuis een zijlossende kipper gebouwd op basis van het gewone onderstel. 

Cheetah houtversnipperaars

29 september 2017 - Ufkes heeft een houtversnipperaar ontwikkeld die zowel voor kraaninvoer als handinvoer gebruikt kan worden. De combitrechter is daarbij zo te verstellen dat in beide gevallen de machine voldoet aan de CE normering.

Claas shovels

29 september 2017 - Claas lijkt de samenwerking met Liebherr te intensiveren. Op internet vonden de collega’s van Landbouwmechanisatie deze foto van een Liebherr shovel in Claas kleuren. Aan de foto te zien is de nieuwe X power als basis genomen.

Pirelli terug via Heuver

29 september 2017 - Heuver mag de terugkeer van Pirelli op de Nederlandse markt vorm geven. Het bedrijf is aangesteld als dealer voor de Benelux en Finland. De start is met de nieuwe Pirelli PHP band. Een zogenaamde Green Performance band.

McConnel start eigen spuitenlijn

22 september 2017 - De Agribuggy die nu door Pool wordt verkocht krijgt een nieuwe merknaam en nieuwe kleur. Deze machines zullen voortaan in een gele uitvoering als McConnel Agribuggy worden verkocht. Dat betekent dat ook de service wordt ondergebracht bij de McConnel dealers.

Nieuwe Hillmaster

22 september 2017 - Votex heeft Hillmaster klepelmaaier flink onder handen genomen. De Hillmaster 220 heeft een nieuwe klepelunit, een andere aandrijving en een smallere ombouw. Daardoor kan dichter langs obstakels worden gemaaid.

Pagina's