Reportages

Rake klantenactie Staad op Zwarte Cross

16 juli 2018 - De opdracht: een foto insturen met een Staad Doosan met daarop jouw moment. Voor de winnaars waren er vip-vrijkaarten voor de Zwarte Cross. De actie leverde Staad veel respons op. Uiteraard kwamen de winnaars uit de cumelasector. Staad was zelf met enkele machines op het evenement aanwezig om ondersteunende diensten te leveren.

Cumelaondernemers ondersteunen theaterstuk Altyd Seumer

9 juli 2018 - Drie cumelaondernemers in Het Bildt, A.G. de Vries uit Westhoek, Gebr. Drijfhout uit Sint Annaparochie en Miedema uit Vrouwenparochie, hebben hun medewerking verleend aan het theaterstuk Altyd Seumer. Daarin werden zeventien landbouwmachines geheel verweven.

Boeiend en Bloeiend

6 juli 2018 - Een prachtig bloeiend veld met bloemenmengsels was het hart van het open huis van Limagrain en Ses van der Have. Bij de rondgang langs verschillende gewassen waren er ook kritische noten. Vooral over de nieuwe regels voor de maisteelt. Antoon Verhoeven van Limagrain vreest dat het onderzaaien de groenbemesterteelt opnieuw laat mislukken.  

Leuk idee: kindermiddag

2 juli 2018 - Mechielsen Oldenhove organiseerde een kindermiddag om eens iets leuks te doen voor de kinderen en kleinkinderen van de medewerkers van het bedrijf. Het werd een succesvolle middag, waarop Mechielsen veel positieve respons kreeg. Misschien ook een idee voor u?

Meer verreiker verhuur met machinist

27 juni 2018 - De verreiker wordt steeds meer de machine voor speciale klussen concludeert Filip Andries van Manitou. Bij de inzet gaat het dan niet om de machine, maar om de oplossing voor een probleem. Door het gebruik van speciale voorzetstukken verandert ook de verhuur constateert Andries. “We gaan steeds meer naar de verhuur van een verreiker inclusief machinist.”  

Volvo scoort in Zweden

27 juni 2018 - Dankbaar werd het wereldkampioenschap voetbal op de Volvo Days aangegrepen om nog wat extra stemming te maken. Vooral het succes van Zweden was koren op de molen van de presentator en de verwelkoming van buitenlandse gasten. Gelukkig voor hen, waren de Duitsers al geweest. Groots was de binnenkomst van de nieuwe starre dumper. De gigant met een bakinhoud van 93 m3.  

Wacker Neuson Universe 2018: emissievrije machinetechniek

25 juni 2018 - Wacker Neuson toonde op zijn Universe 2018-dagen in Hörsching veel nieuws, waarbij de nadruk lag op emissievrije machinetechnieken en digitale oplossingen. Naast de eerder geïntroduceerde elektrische minigraafmachine EZ17e toonde Wacker Neuson nu ook een elektrische DW17e-wieldumper.

Handige Bobcat-tool in Made

21 juni 2018 - Op de tractor pull in Made volop in actie was deze Bobcat T650-rupsschranklader met een heel handige tool om even vlot te egaliseren. Het gaat hierbij om het originele Bobcat Egalisator-aanbouwdeel. Dat is vrijwel onbekend in Nederland, maar in andere werelddelen een gewaardeerde tool om land snel te egaliseren. Inter-Techno haalde er twee naar Nederland om de banen snel en vakkundig te kunnen (p)repareren.

Ploeger test vijfwieler

21 juni 2018 - Loonbedrijf Peters in Haps test momenteel dit eerste prototype van de zelfrijdende Ploeger AT5105-mestmachine met 25-tons Tebbe-opbouw. Deze machine zal dit jaar volop nationaal en internationaal gaan testdraaien. Ploeger wil aan het eind van het jaar drie van deze machines hebben gebouwd en getest om ze voor het volgende seizoen te kunnen vrijgeven.

Snelle en nauwkeurige machinist

15 juni 2018 - Jarnick van Lenthe (24) uit Dalfsen mag zich de beste graafmachinemachinist van de TKD noemen. Daarom kreeg hij vrijdag 8 juni een taart uitgereikt. Hij bewees zijn kunsten in een soort dokter Bibber spel waarbij hij de ring met een kraan moest bedienen.  

Pagina's