Reportages

Het rustpunt van Arjan van der Heide

5 april 2019 - In Grondig 3, deze week op de mat, vertelt Arjan van der Heide hoe hij als ondernemer rust vindt tussen zijn schapen. Als ontspanning naast het hectische werk als cumela-ondernemer. In bijgaande videoreportage ziet u Arjan aan het werk tussen zijn schapen en vertelt hij waarom dit zijn rustpunt is.

Blikvangers op DeLuTa

7 december 2018 - DeLuTa 2018: twee dagen uitverkocht met ruim 6000 bezoeker per dag, circa 60 voordrachten en workshops en 270 bedrijven die zich presenteerden in de hallen. Met daaronder enkele verrassingen. De Duitse loonwerkersorganisatie BLU lukte het weer om in Bremen een puike beurs neer te zetten.

Iveco Stralis NP legt recordafstand af op lng

20 november 2018 - Een 460 pk sterke Iveco Stralis NP-truck uit het Verenigd Koninkrijk heeft de grootste afstand ooit over de weg afgelegd met één enkele tankbeurt van lng om zo de geschiktheid van voertuigen op aardgas voor binnenlands en Europees wegtransport te demonstreren. De Stralis 4x2-trekker reed van Londen naar Madrid, goed voor 1728 kilometer op een enkele vulling.

Stihl scoort op WK sporthouthakken

23 september 2018 - Op het wereldkampioenschap sporthouthakken in het Noorse Lillehammer gingen drie van de vier overall-titels en meer dan de helft van alle medailles naar deelnemers die met Stihl-kettingzagen werken. De kampioenen traden aan met de nieuwste SMS 500i, ‘s werelds eerste kettingzaag met elektronische brandstofinjectie. In de wedstrijduitvoering is deze kettingzaag speciaal aangepast aan de behoeften van de deelnemers.

BKT showt op Automechanica

12 september 2018 - Een bijzondere actie van bandenfabrikant BKT afgelopen week op de gespecialiseerde Automechanica-beurs in Frankfurt. Het toonde groots een trekker en een dumper om zijn kunnen in onze sector te tonen. Voor BKT was het een proef om te kijken of het samenvoegen van de bekende gespecialiseerde bandenbeurs Reifen Essen en de Automechanika-beurs in Frankfurt werkt.

Van Eijck met Mud Patrol Europees kampioen

9 september 2018 - Zondag 9 september is voor cumelabedrijf Van Eijck in Alphen een bijzondere dag geworden. Niet alleen had de door het bedrijf gesponsorde STTA in Alphen de eer het Europees kampioenschap tractor pulling 2018 te organiseren, maar Van Eijck behaalde met zijn Mud Patrol ook nog eens de eerste plaats in de zeer prestigieuze pro stock-klasse. Een mooi visitekaartje.

Rake klantenactie Staad op Zwarte Cross

16 juli 2018 - De opdracht: een foto insturen met een Staad Doosan met daarop jouw moment. Voor de winnaars waren er vip-vrijkaarten voor de Zwarte Cross. De actie leverde Staad veel respons op. Uiteraard kwamen de winnaars uit de cumelasector. Staad was zelf met enkele machines op het evenement aanwezig om ondersteunende diensten te leveren.

Cumelaondernemers ondersteunen theaterstuk Altyd Seumer

9 juli 2018 - Drie cumelaondernemers in Het Bildt, A.G. de Vries uit Westhoek, Gebr. Drijfhout uit Sint Annaparochie en Miedema uit Vrouwenparochie, hebben hun medewerking verleend aan het theaterstuk Altyd Seumer. Daarin werden zeventien landbouwmachines geheel verweven.

Boeiend en Bloeiend

6 juli 2018 - Een prachtig bloeiend veld met bloemenmengsels was het hart van het open huis van Limagrain en Ses van der Have. Bij de rondgang langs verschillende gewassen waren er ook kritische noten. Vooral over de nieuwe regels voor de maisteelt. Antoon Verhoeven van Limagrain vreest dat het onderzaaien de groenbemesterteelt opnieuw laat mislukken.  

Leuk idee: kindermiddag

2 juli 2018 - Mechielsen Oldenhove organiseerde een kindermiddag om eens iets leuks te doen voor de kinderen en kleinkinderen van de medewerkers van het bedrijf. Het werd een succesvolle middag, waarop Mechielsen veel positieve respons kreeg. Misschien ook een idee voor u?

Pagina's