Reportages

Extra zware Leenders-bouwlandbemester in bedrijf

1 maart 2018 - Kanters Loonbedrijf BV in Uden start het mestseizoen als eerste met de nieuwe Leenders-bouwlandinjecteur. Landbouwmechanisatiebedrijf Leenders in Liessel heeft deze het afgelopen jaar ontwikkeld en er volop mee proefgedraaid. De zeer degelijk gebouwde machine heeft een rijenafstand vanaf negentien centimeter via een driebalks injecteur en is dankzij twee verdelers ook geschikt voor lage giften. De tweede bemester is inmiddels besteld.

Gebr. Verkooyen aan de slag met mobiele mix- en pompinstallatie

14 februari 2018 - Voor toepassing in de veehouderij en industrie heeft Gebr. Verkooyen uit Langeweg een grote mobiele (mest)mix- en pompinstallatie in gebruik genomen. Die heeft een reikwijdte van 35 meter en kan worden ingezet voor het mixen en overpompen van mest en het schoonspuiten van silo’s, mestzakken en bassins.

Testrijden bij Rogam

9 februari 2018 - Heel voorzichtig werd er deze week zand gestort voor het gebouw van Rogam in Bergschenhoek. Daar vindt vandaag en morgen een bouwvoertuig-event plaats. Bedoeld om oude en nieuwe gebruikers kennis te laten maken met de nieuwe generatie bouwvoertuigen van Marcedes.

Spiders creëren ‘Mow-na Lisa’

7 augustus 2017 - Om te laten zien wat een Spider op hellingen kan, heeft de Tsjechische fabrikant Dvorak met zijn op afstand bestuurde Spiders een Mona Lisa gemaaid op een helling in de buurt van Dolní Kalná in de Tsjechische republiek. Een mooie uitdaging voor de kersverse Benelux-importeur Machines4Green in Hooghalen om zoiets ook in Nederland te verwezenlijken.

Verbouwde caravan

14 juli 2017 - Niet alleen op de crossbaan van De Zwarte Cross zijn mooie voertuigen te zien, ook op de camping is veel huisvlijt te bewonderen.

Valtra met nieuwe A-serie en uitbreiding van N-, T- en S-series

9 juni 2017 - Valtra lanceert officieel de nieuwe A-serie met hetzelfde uiterlijk als de N-, T- en S-series, maar de A-serie is technisch gebaseerd op de Massey Ferguson-wereldtrekker, dus met eenvoudige 12/12-bak, maar wel met typische Valtra-ingrediënten. Daarnaast heeft Valtra de N-, T- en S-series uitgebreid en voorzien van het nieuwe op de Sima geïntroduceerde SmartTouch-bediening

Same Deutz-Fahr sponsort tractor pulling

2 juni 2017 - Same Deutz-Fahr Benelux, de verkoopmaatschappij voor het merk Deutz-Fahr, heeft voor het nieuwe pulling-seizoen een sponsorcontract afgesloten met de Nederlandse Truck en Tractor pulling Organisatie (NTTO). Het bedrijf is hiermee één van hoofdsponsors van deze organisatie.

Afneembare Palfinger Epsilon met vangmuilkoppeling

22 mei 2017 - Cumelabedrijf De Vries Cornjum BV heeft onlangs geïnvesteerd in drie nieuwe Volvo FH500-trucks, compleet met aanhangwagens, en een twaalf ton/meter Palfinger Epsilon-autolaadkraan met een bereik van 10,50 meter. Het bijzondere is dat die kraan op alle drie de motorwagens past.

JCB op het witte doek

19 mei 2017 - Voor wie wel iets met JCB heeft en er eens even helemaal uit wil: JCB heeft meegewerkt aan de nieuwe cultfilm, Alien: Convenant, die op 18 mei in première ging. Voor JCB was het een hele klus om de ruim twintig machines te laten acteren zoals de regisseurs dat wilden.

Tweede wereldrecord New Holland combine

12 mei 2017 - Met het oogsten van ruim 439 ton sojabonen in acht uur tijd heeft de New Holland CR 8.90 combine een nieuw wereldrecord gevestigd. Ook voor tarwe heeft New Holland met de CR10.90 het wereldrecord in handen.

Pagina's