Reportages

Stihl scoort op WK sporthouthakken

23 september 2018 - Op het wereldkampioenschap sporthouthakken in het Noorse Lillehammer gingen drie van de vier overall-titels en meer dan de helft van alle medailles naar deelnemers die met Stihl-kettingzagen werken. De kampioenen traden aan met de nieuwste SMS 500i, ‘s werelds eerste kettingzaag met elektronische brandstofinjectie. In de wedstrijduitvoering is deze kettingzaag speciaal aangepast aan de behoeften van de deelnemers.

BKT showt op Automechanica

12 september 2018 - Een bijzondere actie van bandenfabrikant BKT afgelopen week op de gespecialiseerde Automechanica-beurs in Frankfurt. Het toonde groots een trekker en een dumper om zijn kunnen in onze sector te tonen. Voor BKT was het een proef om te kijken of het samenvoegen van de bekende gespecialiseerde bandenbeurs Reifen Essen en de Automechanika-beurs in Frankfurt werkt.

Van Eijck met Mud Patrol Europees kampioen

9 september 2018 - Zondag 9 september is voor cumelabedrijf Van Eijck in Alphen een bijzondere dag geworden. Niet alleen had de door het bedrijf gesponsorde STTA in Alphen de eer het Europees kampioenschap tractor pulling 2018 te organiseren, maar Van Eijck behaalde met zijn Mud Patrol ook nog eens de eerste plaats in de zeer prestigieuze pro stock-klasse. Een mooi visitekaartje.

Rake klantenactie Staad op Zwarte Cross

16 juli 2018 - De opdracht: een foto insturen met een Staad Doosan met daarop jouw moment. Voor de winnaars waren er vip-vrijkaarten voor de Zwarte Cross. De actie leverde Staad veel respons op. Uiteraard kwamen de winnaars uit de cumelasector. Staad was zelf met enkele machines op het evenement aanwezig om ondersteunende diensten te leveren.

Cumelaondernemers ondersteunen theaterstuk Altyd Seumer

9 juli 2018 - Drie cumelaondernemers in Het Bildt, A.G. de Vries uit Westhoek, Gebr. Drijfhout uit Sint Annaparochie en Miedema uit Vrouwenparochie, hebben hun medewerking verleend aan het theaterstuk Altyd Seumer. Daarin werden zeventien landbouwmachines geheel verweven.

Boeiend en Bloeiend

6 juli 2018 - Een prachtig bloeiend veld met bloemenmengsels was het hart van het open huis van Limagrain en Ses van der Have. Bij de rondgang langs verschillende gewassen waren er ook kritische noten. Vooral over de nieuwe regels voor de maisteelt. Antoon Verhoeven van Limagrain vreest dat het onderzaaien de groenbemesterteelt opnieuw laat mislukken.  

Leuk idee: kindermiddag

2 juli 2018 - Mechielsen Oldenhove organiseerde een kindermiddag om eens iets leuks te doen voor de kinderen en kleinkinderen van de medewerkers van het bedrijf. Het werd een succesvolle middag, waarop Mechielsen veel positieve respons kreeg. Misschien ook een idee voor u?

Meer verreiker verhuur met machinist

27 juni 2018 - De verreiker wordt steeds meer de machine voor speciale klussen concludeert Filip Andries van Manitou. Bij de inzet gaat het dan niet om de machine, maar om de oplossing voor een probleem. Door het gebruik van speciale voorzetstukken verandert ook de verhuur constateert Andries. “We gaan steeds meer naar de verhuur van een verreiker inclusief machinist.”  

Volvo scoort in Zweden

27 juni 2018 - Dankbaar werd het wereldkampioenschap voetbal op de Volvo Days aangegrepen om nog wat extra stemming te maken. Vooral het succes van Zweden was koren op de molen van de presentator en de verwelkoming van buitenlandse gasten. Gelukkig voor hen, waren de Duitsers al geweest. Groots was de binnenkomst van de nieuwe starre dumper. De gigant met een bakinhoud van 93 m3.  

Wacker Neuson Universe 2018: emissievrije machinetechniek

25 juni 2018 - Wacker Neuson toonde op zijn Universe 2018-dagen in Hörsching veel nieuws, waarbij de nadruk lag op emissievrije machinetechnieken en digitale oplossingen. Naast de eerder geïntroduceerde elektrische minigraafmachine EZ17e toonde Wacker Neuson nu ook een elektrische DW17e-wieldumper.

Pagina's