Reportages

Krone: maaien met middenafleg wint terrein

4 mei 2018 - Deze week barstte het maaiseizoen in volle hevigheid los. Veel loonbedrijven zaten na de regen van dinsdag helemaal volgepland. Loonbedrijf Olminkhof trok van wal met een nieuwe Krone Easy Cut B 870 CV Collect-combinatie om zo de kanten mooi schoon te openen. Volgens Krone neemt de populariteit van deze variant toe.

Krone Ballerina scoort

5 april 2018 - Hadden we vorig jaar de Pink Ribbon-balen van VisscherHolland, nu is er deze Krone Ballerina-perswikkelcombi. Gelanceerd op - jawel - 1 april via Facebook. U raadt het al: één van de vele 1-aprilgrappen. In dit geval een leuke, waarmee je niemand schaadt en…. er zijn er die deze uitvoering wel willen.

John Deere Vintage-selfie-wedstrijd

29 maart 2018 - Ter gelegenheid van honderd jaar John Deere-trekkers organiseert John Deere een Vintage-selfie-wedstrijd. Eigenaren van John Deere- en Lanz-trekkers van meer dan 25 jaar oud kunnen een selfie met hun eigen klassieke trekker uploaden op de speciale microwebsite. De winnaars zullen worden uitgenodigd voor het jubileumweekend op 15 en 16 juni 2018 in Mannheim. Zij winnen een hotelovernachting voor twee personen.

Kleinere Veris U3 scant bodem Museumplein

26 maart 2018 - Vantage Agrometius heeft met een Veris U3-bodemscanner een scan uitgevoerd op het Museumplein. Met de uitkomsten wil de beheerder een plaatsspecifieke aanpak inzetten om de grasmat op een duurzame wijze te onderhouden. De Veris U3 is zo’n 400 kilogram lichter dan een MSP3 en is gemaakt voor gebruik achter een utility-voertuig of compacttrekker.

Extra zware Leenders-bouwlandbemester in bedrijf

1 maart 2018 - Kanters Loonbedrijf BV in Uden start het mestseizoen als eerste met de nieuwe Leenders-bouwlandinjecteur. Landbouwmechanisatiebedrijf Leenders in Liessel heeft deze het afgelopen jaar ontwikkeld en er volop mee proefgedraaid. De zeer degelijk gebouwde machine heeft een rijenafstand vanaf negentien centimeter via een driebalks injecteur en is dankzij twee verdelers ook geschikt voor lage giften. De tweede bemester is inmiddels besteld.

Gebr. Verkooyen aan de slag met mobiele mix- en pompinstallatie

14 februari 2018 - Voor toepassing in de veehouderij en industrie heeft Gebr. Verkooyen uit Langeweg een grote mobiele (mest)mix- en pompinstallatie in gebruik genomen. Die heeft een reikwijdte van 35 meter en kan worden ingezet voor het mixen en overpompen van mest en het schoonspuiten van silo’s, mestzakken en bassins.

Testrijden bij Rogam

9 februari 2018 - Heel voorzichtig werd er deze week zand gestort voor het gebouw van Rogam in Bergschenhoek. Daar vindt vandaag en morgen een bouwvoertuig-event plaats. Bedoeld om oude en nieuwe gebruikers kennis te laten maken met de nieuwe generatie bouwvoertuigen van Marcedes.

Spiders creëren ‘Mow-na Lisa’

7 augustus 2017 - Om te laten zien wat een Spider op hellingen kan, heeft de Tsjechische fabrikant Dvorak met zijn op afstand bestuurde Spiders een Mona Lisa gemaaid op een helling in de buurt van Dolní Kalná in de Tsjechische republiek. Een mooie uitdaging voor de kersverse Benelux-importeur Machines4Green in Hooghalen om zoiets ook in Nederland te verwezenlijken.

Verbouwde caravan

14 juli 2017 - Niet alleen op de crossbaan van De Zwarte Cross zijn mooie voertuigen te zien, ook op de camping is veel huisvlijt te bewonderen.

Valtra met nieuwe A-serie en uitbreiding van N-, T- en S-series

9 juni 2017 - Valtra lanceert officieel de nieuwe A-serie met hetzelfde uiterlijk als de N-, T- en S-series, maar de A-serie is technisch gebaseerd op de Massey Ferguson-wereldtrekker, dus met eenvoudige 12/12-bak, maar wel met typische Valtra-ingrediënten. Daarnaast heeft Valtra de N-, T- en S-series uitgebreid en voorzien van het nieuwe op de Sima geïntroduceerde SmartTouch-bediening

Pagina's