Reportages

Spiders creëren ‘Mow-na Lisa’

7 augustus 2017 - Om te laten zien wat een Spider op hellingen kan, heeft de Tsjechische fabrikant Dvorak met zijn op afstand bestuurde Spiders een Mona Lisa gemaaid op een helling in de buurt van Dolní Kalná in de Tsjechische republiek. Een mooie uitdaging voor de kersverse Benelux-importeur Machines4Green in Hooghalen om zoiets ook in Nederland te verwezenlijken.

Verbouwde caravan

14 juli 2017 - Niet alleen op de crossbaan van De Zwarte Cross zijn mooie voertuigen te zien, ook op de camping is veel huisvlijt te bewonderen.

Valtra met nieuwe A-serie en uitbreiding van N-, T- en S-series

9 juni 2017 - Valtra lanceert officieel de nieuwe A-serie met hetzelfde uiterlijk als de N-, T- en S-series, maar de A-serie is technisch gebaseerd op de Massey Ferguson-wereldtrekker, dus met eenvoudige 12/12-bak, maar wel met typische Valtra-ingrediënten. Daarnaast heeft Valtra de N-, T- en S-series uitgebreid en voorzien van het nieuwe op de Sima geïntroduceerde SmartTouch-bediening

Same Deutz-Fahr sponsort tractor pulling

2 juni 2017 - Same Deutz-Fahr Benelux, de verkoopmaatschappij voor het merk Deutz-Fahr, heeft voor het nieuwe pulling-seizoen een sponsorcontract afgesloten met de Nederlandse Truck en Tractor pulling Organisatie (NTTO). Het bedrijf is hiermee één van hoofdsponsors van deze organisatie.

Afneembare Palfinger Epsilon met vangmuilkoppeling

22 mei 2017 - Cumelabedrijf De Vries Cornjum BV heeft onlangs geïnvesteerd in drie nieuwe Volvo FH500-trucks, compleet met aanhangwagens, en een twaalf ton/meter Palfinger Epsilon-autolaadkraan met een bereik van 10,50 meter. Het bijzondere is dat die kraan op alle drie de motorwagens past.

JCB op het witte doek

19 mei 2017 - Voor wie wel iets met JCB heeft en er eens even helemaal uit wil: JCB heeft meegewerkt aan de nieuwe cultfilm, Alien: Convenant, die op 18 mei in première ging. Voor JCB was het een hele klus om de ruim twintig machines te laten acteren zoals de regisseurs dat wilden.

Tweede wereldrecord New Holland combine

12 mei 2017 - Met het oogsten van ruim 439 ton sojabonen in acht uur tijd heeft de New Holland CR 8.90 combine een nieuw wereldrecord gevestigd. Ook voor tarwe heeft New Holland met de CR10.90 het wereldrecord in handen.

Tilhulpje op Apex

3 mei 2017 - De kleinste en eenvoudigste hoogwerker scoorde deze week op de Apex en IRE, de hoogwerker en verhuurbeurs in de Amsterdam Rai. Met dit hulpmiddel kun je tot 100 kg twee meter omhoog brengen om bijvoorbeeld handmatig hulpstukken op een aanhanger te leggen.

502 ha mais gezaaid in 24 uur

20 april 2017 - Met het zaaien van 502 ha mais in 24 uur is de Väderstad Tempo de nieuwe wereldrecordhouder maiszaaien. Deze titel nemen ze over van Horsch die met een Maestro tot 448 ha in 24 uur kwam.

Grotere Jan Veenhuis kiptrailer

27 maart 2017 - Mooi plaatje van de nieuwe combinatie van Harm Dunnink van het gelijknamig grondverzetbedrijf in Staphorst, geschoten door fotograaf Michel Velderman. Naast een bakwagen met Veenhuis-kipper heeft Dunnink nu een grotere combinatie op basis van een Vogelzang Bulthuis-onderstel met een GWW van 45 ton dat werd voorzien van een Jan Veenhuis-kipperopbouw met 29 kuub waterinhoud.

Pagina's