Markt & Ondernemen

Suikerfabrieken starten 11 september

17 augustus 2018 - Suiker Unie heeft besloten de bietencampagne een week later te starten dan oorspronkelijk gepland. Beide fabrieken beginnen nu op 11 september. Met de latere start wil Suiker Unie tegemoet komen aan de wensen van veel telers om de bieten iets langer door te kunnen laten groeien.  

Bruggen werkend houden

6 augustus 2018 - Om de bruggen werkend te houden, houdt Loonbedrijf Sjef Houtenbos in Schagen een aantal bruggen in de Noordkop nat en gekoeld. Dit gebeurt al enkele weken en meerdere malen per dag in opdracht van de provincie Noord-Holland. Het is erg ad hoc werk, waarin binnen een uur na constatering de klus moet zijn geklaard.

Fedecom wil snel robuust systeem verkeersveiligheid landbouwmachines

3 augustus 2018 - Fedecom roept de minister van Infrastructuur en Waterstaat op alsnog het gesprek met de branche aan te gaan om knelpunten in het nieuwe toelatingsbeleid van landbouwmachines per 1 januari 2018 op te lossen en meer vaart te maken met een robuust systeem voor de verkeersveiligheid. Hero Dijkema, beleidsadviseur (land)bouwverkeer en vervoer van CUMELA Nederland, raadt cumelabedrijven aan om bij de aankoop te vragen om een goedkeuringscertificaat van de RDW.

Scania Driver Competitions in Europa van start

3 augustus 2018 - Scania daagt vrachtwagenchauffeurs van alle leeftijden uit om hun vaardigheden te tonen en deel te nemen aan de Scania Driver Competitions 2018-2019. Vanaf deze maand start de inschrijving. Het doel is om deelnemers uit meer dan 30 Europese landen aan te trekken die strijden om de ultieme hoofdprijs: een nieuwe Scania-truck die de winnaar zelf kan specificeren. In het najaar vindt de Nederlandse nationale finale - met de praktische tests - plaats in Den Bosch.

Mecalac Group neemt Pichon over

31 juli 2018 - De Mecalac Group zal vanaf 1 januari de productie van de range compacte wielladers van Pichon overnemen. Dit is een gevolg van de strategische keuze van Pichon voor zijn core business, de fabricage van mesttanks en kippers voor de agrarische sector.

A. van Zuilen lost scheepsladingen zoet water

27 juli 2018 - De droogte hakt er stevig in en alle records op dat vlak lijken te zijn gebroken of te worden gebroken. Er worden echter ook oplossingen gecreëerd voor allerlei droogteproblemen, zoals dit sprekende voorbeeld van zoet water distribueren op Texel door cumelabedrijf A. van Zuilen in Oudeschild.

Fabriek van Hitachi in Oosterhout vergroot

23 juli 2018 - Hitachi Construction Machinery Europe NV heeft in Oosterhout zijn nieuwe fabriek voor mini- en compacte graafmachines officieel geopend. Het 8000 vierkante meter grote complex werd met een feestelijke ceremonie in gebruik genomen. Hitachi speelt met de nieuwe fabriek in op de groeiende vraag in dit marktsegment.

CUMELA sluit zich aan bij Toolbox Emissiebeperking

23 juli 2018 - Naast Nefyto, de Unie van Waterschappen, Agrodis en LTO Nederland heeft ook CUMELA Nederland zich aangesloten bij de Toolbox Emissiebeperking. Met de Toolbox willen de betrokken partijen telers en loonwerkers bewust(er) maken van emissieroutes op hun bedrijf en hen handelingsperspectief bieden om de emissie te verminderen.

Geen Maut onder 40 km/h

16 juli 2018 - In Duitsland geldt sinds 1 juli ook een tolplicht (Mautplicht) op de Bundesstrassen, de Duitse Provinciale wegen. Vrijstelling is er voor alle landbouwvoertuigen die een maximum constructiesnelheid hebben van 40 km/h.  

Diesel blijft pieken

13 juli 2018 - De gemiddelde dieselprijs is afgelopen maand weer iets gestegen. Een half procent ten opzichte van de maand mei en al ruim vijf procent vanaf 1 januari. Het verschil met vorig jaar is flink groter. De prijs is nu al 15 cent per liter hoger dan een jaar geleden.  

Pagina's