Markt & Ondernemen

Grote bietenhopen

13 oktober 2017 - De opbrengst van de suikerbieten is nog hoger dan verwacht merkt de buitendienst van Suiker Unie bijna dagelijks. Bijna elke dag blijkt de hoop gerooide bieten groter dan verwacht. Het gevolg is dat de afname vertraging oploopt omdat er meer bieten zijn dan gepland.

Vervoersverbod Sint Philipsland

13 oktober 2017 - In Sint Philipsland (gemeente Tholen) is bij een bedrijf met pluimvee vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. Het gaat waarschijnlijk om een milde H5-variant. Rond het bedrijf geldt een vervoersverbod.

Optimistisch over regeerakkoord

13 oktober 2017 - De grote aandacht voor het MKB in het nieuwe regeerakkoord maakt CUMELA Nederland optimistisch over de plannen van de nieuwe regeringscoalitie. Belangrijk vindt de organisatie het voornemen om de arbeidskosten te verlagen. Al is nog niet duidelijk op welke wijze dit zijn beslag moet krijgen.

Nieuwe cao Leo

13 oktober 2017 - De lonen in de cumelasector zullen de komende twee jaar met in totaal 4,25 procent stijgen. De eerste verhoging is per 1 januari aanstaande als de lonen met 1,5 procent stijgen. Voor nieuwe werknemers is afgesproken dat de reistijdvergoeding voor de reis van het woonadres naar de bedrijfslocatie verdwijnt, behalve voor werknemers ingedeeld in de functie famlie UItvoering.  

De waarde van pluimveemest

9 oktober 2017 - De daling in de waarde van pluimveemest die eerder dit jaar plaatsvond is weer tot stilstand gekomen. De waarde van een ton pluimveemest ligt nu net onder  42,95 euro.

Bietenfabriek Vierverlaten ligt stil

6 oktober 2017 - Een grote storing in de bietenopvoerband heeft de suikerfabriek in Vierverlaten stil gelegd. De verwachting is dat de fabriek enkele dagen stil ligt. De aanvoer van de bieten wordt daarom iets aangepast.

LTO gokt met kentekens

6 oktober 2017 - Voor Nederland dreigt een miljoenenboete door het uitblijven van regelgeving voor de APK-plicht voor snelle landbouwtrekkers. Ook dreigt de mogelijkheid dat Europa dwingend gaat voorschrijven hoe Nederland dit moet regelen. Dit zou kunnen betekenen dat alle landbouwtrekkers eerst moeten worden gekeurd voordat zij een kenteken krijgen. De kosten zouden dan vele miljoenen euro’s hoger worden.

Ruimte voor zaaien vanggewas nodig

5 oktober 2017 - Telers en dus ook loonwerkers moeten de ruimte krijgen om met het inzaaien van een vanggewas te wachten tot de omstandigheden geschikt zijn. En niet zoals nu, direct na de oogst van de mais. CUMELA Nederland gaat daarover in gesprek met het ministerie van Economische Zaken 

SDE+ weer opengesteld

29 september 2017 - De regeling Stimulering Duurzame Energieproductie SDE is vanaf volgende week dinsdag weer open voor nieuwe subsidie aanvragen. Het gaat daarbij om de productie van hernieuwbare elektriciteit, gas, en hernieuwbare warmte of een combinatie van hernieuwbare warmte en elektriciteit (WKK). 

Bollenroof

28 september 2017 - De criminelen die het voorzien hebben op GPS-systemen lijken een nieuw werkgebied gekozen te hebben. Deze week kwamen er bij CUMELA Verzekeringen meldingen van diefstal van GPS-bollen en -schermen uit Groningen.

Pagina's