Markt & Ondernemen

Doe mee aan het machinistenkampioenschap Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden

16 maart 2018 - Ben jij machinist of leerling-machinist? Doe 21 april mee aan het Machinisten Kampioenschap Alblasserwaard & Vijfherenlanden en laat in tien verschillende spelronden zien wat je in jouw mars hebt! De inschrijfavond is 22 maart.

300 trekkerbumpers op de weg

16 maart 2018 - De trekkerbumper-campagne van CUMELA Nederland is voortvarend van start gegaan. In ruim een jaar tijd zijn vanuit het initiatief van de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra 300 trekkerbumpers gesubsidieerd. Hiermee geeft de sector aan verkeersveiligheid serieus te nemen. Er is voor nog eens bijna 200 trekkerbumpers een subsidie beschikbaar.

Geen uitstel voertuigeisen

16 maart 2018 - Er komt geen overgangsperiode voor de invoering van de nieuwe goedkeuringseisen voor getrokken landbouwvoertuigen. Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deze week laten weten aan Fedecom. Het betekent dat alle nieuwe voertuigen in elk geval voorzien moeten zijn van een dubbelwerkend remsysteem.  

Drie ton schade door GPS diefstal

16 maart 2018 - De afgelopen weken is in het zuiden van Nederland een groot aantal GPS-apparaten gestolen. Op één loonbedrijf werden zelfs 14 sets ontvreemd. Een schadepost van ruim 300.000 euro. Na Zeeland en Groningen lijkt de aandacht nog verplaatst naar het Zuiden.  

Honderd jaar John Deere-trekkers

15 maart 2018 - Honderd jaar geleden, op 14 maart 1918, betrad Deere & Company de trekkermarkt. Het grootste succesverhaal in de landbouwmachine-industrie begon met de Waterloo Boy in de Verenigde Staten. Het John Deere Forum in Mannheim houdt ter ere van het jubileum een speciale tentoonstelling van oldtimers en klassieke trekkers, waaronder een originele Waterloo Boy.

Agrarada webshop originele machineonderdelen

12 maart 2018 - Johan Kruijthoff, eigenaar van het Poolse bedrijf Agrarada en tevens medevennoot in het Nederlandse akkerbouwbedrijf Novifarm, heeft met zijn zakenpartner Arek Brzyski een internationale webshop gelanceerd met originele onderdelen voor onder andere Grimme, Asa-Lift, Holaras, Ferbo en Vaia. Agrarada heeft hiervoor een online-onderdelenmagazijn opgezet, dat 24 uur per dag beschikbaar is.

Forse omzetgroei Lemken

8 maart 2018 - De omzet van Lemken is afgelopen jaar met 11 procent gegroeid tot 360 miljoen euro. Ruim driekwart procent daarvan komt uit het buitenland. Om de groeiende markt in Rusland beter te bedienen onderzoekt Lemken de mogelijkheden om daar lokaal te gaan produceren.  

Veilig Vakwerk app online

8 maart 2018 - Om veilig werken te bevorderen heeft CUMELA Nederland in samenwerking met Stigas en FiftyTwoDegreesNorth  een speciale app ontwikkeld. Via de Veilig Vakwerk dienst, zoals de app heet, kunnen werkgevers hun werknemers direct een toolbox sturen of een werkplaatsinspectie uit laten voeren. De app is voor een klein bedrag per jaar per werknemer beschikbaar. 

John Deere neemt spuitboomfabrikant King Agro over

7 maart 2018 - Deere & Company neemt de Argentijnse spuitbomenfabrikant King Agro over. Sinds 2015 produceert de Argentijnse fabrikant koolstofvezel spuitbomen voor John Deere. Vorig jaar opende King Agro een nieuwe fabriek in het Spaanse Valencia. In deze fabriek worden jaarlijks 1800 spuitbomen geproduceerd.

Groei aantal BMWT-keuringen

1 maart 2018 - In 2017 laat BMWT-Keur met het aantal periodieke veiligheidskeuringen wederom een groei zien. Het aantal periodieke veiligheidskeuringen dat deelnemers aan BMWT-Keur in 2017 hebben uitgevoerd, is ten opzichte van 2016 met 9,5 procent gestegen. De meerderheid van de keuringen wordt uitgevoerd in de intralogistieke wereld.

Pagina's