Markt & Ondernemen

Duurzaamheidsprijs voor Barlo

18 mei 2018 - De Coöperatieve Werktuigenvereniging Barlo in Aalten (Gld) heeft de Agroscoopbokaal 2018 in de categorie Loonwerk gewonnen. De Agroscoopbokaal is een prijs van For Farmers voor duurzame ondernemers. Per categorie wordt daarbij één prijs uitgereikt.  

Topcon brengt landbouw en bouw samen

18 mei 2018 - Net als in de bouw gaat Topcon nu ook in de landbouw de gebruikers direct ondersteunen. Daarvoor wordt de importeursfunctie overgebracht van de Mechangroep naar Topcon Nederland. Voor de verkoop blijven bestaande en eventuele nieuwe dealers verantwoordelijk.  

Avril bij Van der Haeghe

16 mei 2018 - Met ingang van april 2018 is Van der Haeghe BV uit Geldermalsen importeur van het Franse merk Avril. Deze fabrikant produceert machines voor snelle, niet-chemische onkruidbestrijding voor halfverhardingen.

Würth versterkt Shop

14 mei 2018 - Op 9 mei vond de feestelijke én bijzondere heropening van de Würth Shop Amsterdam Haven plaats. Würth Nederland BV benadrukt dat het onveranderd sterk blijft inzetten op de rol van de Shops. Ook in onze sector worden die steeds meer gebruikt naast bestellen via de vertegenwoordiger en online bestellen. Würth Nederland BV heeft inmiddels 26 Würth Shops.

Shell reageert op artikel GTL en HVO

9 mei 2018 - In nummer 4 van Grondig, dat deze week verschijnt, staat een uitgebreid artikel over GTL- en HVO-brandstoffen ten opzichte van conventionele dieselolie. Na het sluiten van het blad kwam Shell nog met enkele voor het merk belangrijke opmerkingen over het artikel, die het graag wil delen. We geven de reactie hieronder verkort weer, zodat u die kunt meenemen bij het lezen van het artikel.

Betere resultaten cumelabedrijven

9 mei 2018 - De cumelabedrijven hebben een goed 2017 achter de rug. Dat blijkt uit de eerste 72 jaarrekeningen die zijn verwerkt voor Cumela Kompas Analyse. Uit deze bedrijfsvergelijking blijkt dat de omzet met 6,6 procent is gestegen en het bedrijfsresultaat met 1,1 procent naar 3,3 procent. De eerste resultaten worden gepresenteerd in het nummer van Grondig dat deze week verschijnt.  

Veel dieselmotoren niet vrijgegeven voor nieuwe brandstoffen

9 mei 2018 - Een groot deel van de machines die in de grondverzetsector worden gebruikt zijn niet vrijgegeven voor het gebruik van de nieuwe dieselbrandstoffen HVO en GTL. Dit geldt met name voor de oudere generatie motoren blijkt uit een onderzoek naar deze brandstoffen dat deze week in Grondig wordt gepubliceerd.

Fedecom wil snel kenteken

3 mei 2018 - Er moet snel een robuust systeem komen voor naleving en handhaving van de nieuwe regels voor landbouwvoertuigen stelt de Fedecom. Zij dringen er daarom bij de overheid op aan om snel het kenteken in te voeren zodat duidelijk wordt of nieuwe voertuigen ook aan de eisen voldoen.  

Bijna vijf procent meer personeel

3 mei 2018 - Het aantal personeelsleden in de cumelasector is vorig jaar met bijna vijf procent gestegen. Dit blijkt uit het factsheet loonwerk van het Colland arbeidsmarktonderzoek. Het aantal werknemers dat onder de CAO-Leo valt steeg daarmee naar 22.897.  

Dieselprijs naar recordhoogte

3 mei 2018 - De prijs voor 1 liter diesel is de afgelopen maand gestegen naar het hoogste niveau in vier jaar. Het is het gevolg van een aanhoudende prijsstijging van ruwe olie op de wereldmarkt.  Een vat ruwe olie noteert inmiddels ruim meer dan 70 dollar. Dat is lange tijd tussen de 50 en 60 dollar geweest.  

Pagina's