Agenda

AgroTechniek Assen

18 december 2019 tot 20 december 2019 - Fedecom en Libéma gaan samen de beurs AgroTechniek Assen organiseren. Deze nieuwe indoor landbouw- en mechanisatieshow voor het noorden van Nederland gaat woensdag 18 tot en met vrijdag 20 december 2019 plaatsvinden in evenementenhal Expo Assen (voorheen TT hal). De indoor beurs is zowel voor regionaal opererende dealers van agrarische merken als leveranciers en dienstverleners, waarbij de ontmoeting tussen boeren, loonwerkers en dealers centraal staat.

Vakbeurs Openbare Ruimte

2 oktober 2019 tot 3 oktober 2019 - Vakbeurs Openbare Ruimte is de grootste vakbeurs over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte in Nederland en groeit nog steeds ieder jaar.

GroenTechniek Holland

10 september 2019 tot 12 september 2019 - Het tweejaarlijkse vakevenement voor aanleg en onderhoud van de (groene) openbare ruimte in Nederland beleeft in september haar vierde editie. Na drie succesvolle edities vindt het opnieuw plaats op het centraal gelegen Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen, van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september 2019.   

Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland

26 juni 2019 tot 28 juni 2019 - De vakbeurs wordt gesitueerd rondom het moderne melkveebedrijf van Mts. Kloosterboer aan de rand van Deventer, ook wel bekend als ‘De Mariahoeve’. Op deze manier zal de moderne boerderij letterlijk het middelpunt van de vakbeurs zijn. De bedrijfsvoering van Fam. Kloosterboer staat hierin voorop en daarom zullen zij tijdens de drie beursdagen op gepaste tijden hun deuren openen om de bezoekers een kijkje te gunnen in hun prachtige vernieuwde melkveestal. Rondom de boerderij en vakbeurs worden spectaculaire demonstraties georganiseerd. Zo zijn er o.a. live voerdemonstraties en kunnen bezoekers verschillende merken trekkers testen op een speciaal aangelegd parcours.  

BVOR-Demodagen

5 juni 2019 tot 6 juni 2019 - De BVOR organiseert op 5 en 6 juni 2019 de BVOR-Demodagen ‘Code Groen’ bij Bruins & Kwast Biomass Management in Goor (Overijssel). Het is de twaalfde keer dat dit tweejaarlijkse evenement wordt gehouden. De Demodagen zijn gratis toegankelijk. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden

Open dagen Pladdet

24 mei 2019 tot 25 mei 2019 - Pladdet houdt open dagen op vrijdag 24 mei van 14.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Dit in verband met het 75 jarig jubileum.

Praktijkdag bestrijding van Aziatische duizendknopen

9 mei 2019 - Er is zeer veel aandacht voor de bestrijding of beheersing van duizendknoop in de groene ruimte. In reactie hierop neemt de diversiteit aan toegepaste bestrijdingsmethoden toe. Vooral op het gebied van de niet-chemische bestrijding. Voor beheerders en terreineigenaren, maar ook voor groenaannemers en (groene) adviesbureaus is het vooraf moeilijk in te schatten welke methode(n) in hun situatie nu de meest geschikte is of zijn. Vanuit bestrijdingsoogpunt, maar ook vanuit kosteneffectiviteit en impact op de omgeving. Vanuit de gedachte dat de beste afweging gemaakt kan worden door toepassing van de methoden in de praktijk te ervaren, organiseren Natuur & Ruimte invasieve exoten B.V. en Stichting Probos in samenwerking met de Renkumse duizendknoopbrigade daarom de eerste nationale Praktijkdag bestrijding van Aziatische duizendknopen.