Zware Giant wiellader op Intermat

Tobroco- Giant neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Intermat en introduceert daar een ‘zware’ compact wiellader. Deze heeft een verlaagd voorframe om extra hefvermogen te realiseren. De GA4500 X-TRA komt daarmee als eerste binnen de 4,5 tons klasse.

 

De machine die op de Intermat wordt gepresenteerd is het derde model in de vorig jaar gelanceerde G4500 serie. De nieuweling heeft afhankelijk van de gekozen opties een bedrijfsgewicht tussen de 4400 en 5200 kg.  De machine is specifiek voor het werk in de bouw en het grondverzet ontwikkeld.

Net als andere Tobroco machines kan ook deze wiellader geheel op wens van de klant worden samengesteld. Zo is er keuze uit twee verschillende Kubota dieselmotoren; één met 36 kW/ 50 pk en een versie met 54 kW/74 pk. Beide zijn uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en voldoen aan de laatste Stage V normen. De hydrostatische 4-wielaandrijving heeft automotive besturing en een 100% schakelbare sper op beide 16 tons, assen. Dit zorgt volgens Tobroco dat er altijd voldoende grip is met veel trekkracht. Dit wordt gecombineerd met een kiplast die tussen 3.500 en 5.000 kg ligt.

Een tweede noviteit die Tobroco op de Intermat introduceert is een nieuwe skidsteer.  Deze is speciaal voor het gebruik in kleine ruimtes ontwikkeld. Daarvoor kunnen bijvoorbeeld banden op locatie verwisseld worden en is er een machinebreedte tussen 76(!) en 110 centimeter te realiseren. De SK252D heeft een beperkt eigen gewicht van slechts 810 kg en is hierdoor binnen in een gebouw te gebruiken om te breken, slopen en materialen aan en af te voeren.

Door het monteren van een grotere hydrauliekpomp is het vermogen toegenomen en is de opbrengst verhoogd tot 35 L/min en 180 bar. Grotere wielmotoren zorgen voor betere rijeigenschappen en meer duw- en trekkracht.  De machine heeft een maximum kiplast van 434 kg.

Lezers van Grondig hebben de mogelijkheid om de Intermat en de stand van Tobroco gratis te bezoeken. Klik daarvoor deze code: https://badge.intermatconstruction.com/en/home.htm?codePromo=GRONMAIL aan en vul de benodigde gegevens in.