Werken aan circuit in Zandvoort

Zoals je vast weet, keert de Formule 1 na 35 jaar terug op Circuit Zandvoort. Voordat begin mei de eerste trainingen van start gaan, moet het circuit grondig worden verbouwd. Voor het aanbrengen van lijngoten en kerbstones worden door Schuurman Bestrating BV twee Giant-wielladers ingezet. Ben je als cumelaondernemer daar ook actief? Laat het ons gerust weten.

In november vorig jaar is gestart met het aanpassen en verbreden van het huidige circuit. Daarnaast worden er een nieuw paddockterrein en medisch centrum gerealiseerd en wordt de infrastructuur aangepast om het bezoek van de 200.000 fans in goede banen te leiden.

Om het 4,3 kilometer lange circuit uitdagend te maken, worden er diverse nieuwe bochten aangelegd. Voor het aanbrengen van lijngoten en kerbstones worden door Schuurman Bestrating BV twee Giant-wielladers ingezet; een V452T X-tra HD en D332SWT X-tra.

Voor eigenaar Michael Schuurman een bijzondere opdracht, omdat hij regelmatig met zijn eigen racewagen op Circuit Zandvoort te vinden is. Verder brengt hij de specie en bewapening aan. Dit alles moet tot op de millimeter nauwkeurig gebeuren.

Voor het aanvoeren van de specie en kerbstones gebruikt hij de V452 X-tra HD en voor het stellen wordt zowel de D332SWT X-tra als de V452T X-tra HD gebruikt. In totaal brengt hij in twee ploegen van twee man ongeveer 1000 meter nieuwe kerbstones en 150 meter lijngoot aan. De kerbstones moeten allemaal op afschot worden gelegd.