Vredestein-banden beschikbaar op nieuwe John Deere-trekkers

Apollo Vredestein heeft een samenwerking aangekondigd met trekkerfabrikant John Deere uit Mannheim voor de levering van Vredestein-trekkerbanden. Vanaf maart 2019 kunnen kopers van een John Deere van de 6R- of 6M-serie kiezen voor Vredestein Traxion-banden als originele uitrusting.

Zeker vanuit Nederland was er al vraag naar nieuwe John Deeres op Vredesteins. Omdat dit af-fabriek nog niet mogelijk was, moest dat altijd nog via de dealer gaan. Dankzij de samenwerking met John Deere kunnen de 6-serie trekkers nu rechtstreeks af-fabriek op Vredesteins worden geleverd. Dat scheelt geld en een tussenstap.

In totaal zijn er 24 verschillende bandenmaten leverbaar, variërend van middelgrote 85- en 70-serie-banden tot grote bandenmaten in de 65- en XL-serie, zoals de 650/65R42, 800/70R38 en 710/70R42. Deze maten dekken een groot aantal bandencombinaties voor de John Deere 6R- en 6M-trekkermodellen af.

Er bestaat al een langdurige samenwerking tussen Vredestein en de John Deere-fabriek in Arc-lès-Gray in Frankrijk, waar rondebalenpersen worden geproduceerd. Deze uitbreiding van de samenwerking versterkt de aanwezigheid van Vredestein op de markt voor trekkerbanden en ondersteunt de groeiambities van het merk in de markt voor landbouw- en industriële toepassingen.