Volvo load assist voorbereiding nu standaard

Volvo wielladers worden vanaf deze maand standaard voorzien van de onderdelen die noodzakelijk zijn voor het aan boord weegsysteem. Wie er gebruik van wil maken, zal nog wel de software moeten kopen.

 

Volvo beschikt al een tijd over een weegsysteem om op de wielladers tijdens het werk de bakinhoud te kunnen meten. Wie dit wil moest dat tot deze maand vooraf bestellen omdat de noodzakelijk onderdelen zoals de weegsensoren en de bekabeling alleen bij de produktie ingebouwd kunnen worden. Achteraf nog laten installeren is onmogelijk.

Om klanten de kans te geven het rijdend wegen ook later nog te installeren, wordt de voorbereiding voor dit zogenaamde Load-assist systeem nu standaard ingebouwd in alle modellen vanaf de L120 H tot de L260H. Voor de L110H blijft dit voorlopig nog een optie die vooraf besteld moet worden.

Met het Load-assist systeem kan de machinist precies zien hoeveel lading hij in zijn bak heeft. Het kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een vrachtwagen maximaal te beladen of om te bepalen hoeveel product verplaatst is. Dit zijn gegevens die ook online uitgelezen kunnen worden zodat een uitvoerder op kantoor kan zien hoeveel werk verzet is.

Een nieuwe toevoeging aan dit systeem is een soort machinisten trainings app. Hierbij kan hij/zij bijvoorbeeld zien hoeveel product per liter brandstof of per uur verplaatst is. Een soort high score uit een videogame wat te gebruiken is om een machinist bijvoorbeeld zo zuinig mogelijk te laten werken. Maar eerst wel de juiste software kopen.