Volvo levert laag chassis met hoog draagvermogen

Volvo Trucks levert vanaf nu tientons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kunnen een nog lagere chassishoogte en een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Dat is een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met een zware autolaadkraan.

De nieuwe tientons voorassen zijn luchtgeveerd en leverbaar als enkele en dubbele vooras voor twee- tot en met vijfassige configuraties. Daarnaast beschikken alle chassis met een luchtgeveerde tientons vooras standaard over Volvo Dynamic Steering.

Een goed voorbeeld van deze toepassing was te zien tijdens Transport Compleet in Gorinchem. Daar stond een Volvo FH 500 8x2-tridem met drie gestuurde assen en voorzien van Volvo Dynamic Steering. Deze heeft een laadvoerhoogte van slechts 108 centimeter en het netto laadvermogen is bijna 13.500 kilo. Deze truck is in samenwerking met Hiab voorzien van een X-HiPro 658EP-6-autolaadkraan met steunpoot aan de voorzijde en een vlakke laadbak volgens het Frame Works-concept. Dit concept zorgt voor een extreem korte opbouwtijd van minder dan vier weken.