Verhuuractiviteiten BIA van start

Komatsu importeur BIA begint met de verhuur van materieel vanuit Matrent. Eind januari kondigde het bedrijf al aan hiermee te willen starten en nu is het zo ver. Hoofdzakelijk vanuit Apeldoorn wordt een vloot van ruim 150 Komatsu grondverzetmachines aangeboden. De leiding komt in handen van Arjan van Gangelen.    

Tijdens de presentatie van de nieuwbouwplannen maakte BIA bekend 5 miljoen euro vrij te maken voor het opzetten van een verhuurvloot. Om dat te kunnen doen is een Nederlands Matrent opgezet. Hoewel BIA aangaf meer aan te willen gaan bieden van Komatsu komen er in eerste aanleg meer dan 150 Komatsu grondverzetmachines beschikbaar. 

Intelligente technologie

Het motto hier wordt "afspraak is afspraak", iets waar Arjan van Gangelen voor moet gaan zorgen. Hij krijgt de leiding. "Wij hebben een state of the art verhuurvloot. Stuk voor stuk recente, piekfijn onderhouden machines met intelligente technologie en machines die bijdrage aan de verlaging van de CO2-emmissies."

Het materieel wat aangeboden wordt start vanaf de gamma vanaf 12 ton, waaronder ook de PC290LC-11 Medium Reach en de PC360LC-11 Long Reach graafmachines. In het programma zitten verder stillen en hybride graafmachines en 3D GPS gestuurde machines.